IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не си в час, моето момче.
    С изключение на частта от масовата, досега за ГАГБТ не е откривана процедура за приватизация. Бъркаш с останалите БТ-та в холдинга, но там историята е съвсем друга.
    Неслучайно сега е този огромен интерес към пловдивското дружество. За пръв път сега сериозно се заговаря. Знаем вече и за намерението за конкурс за избор на ИП. Става интересно.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Ugo
      Почва се...
      как жестоко ме разсмя!
      че то се е започнало от преди 8 години и все я приватизират
      а сега с тоя бъркоч с разделяне на производства и прочие, забрави да стане близките 2-3 години

      Коментар


      • Почва се...

        Коментар


        • На 25 април отварят офертите
          за инвестиционен посредник, който да продава през борсата "Юрий Гагарин" и тютюневите дружества в Пазарджик и Дупница. След избора на посредник ще се реши как да стане отделянето на цеха за филтри и резервни части от "Юрий Гагарин" от печатницата. Ще се прецени как да се направи юридически отделянето. Според Закона за публично предлагане на ценни книжа за такова решение е нужно свикването на общо събрание. На него обаче държавата няма да има право да гласува, понеже е заинтересована страна.

          Коментар


          • Пловдив Юрий Гагарин БТ с печалба от 2,79 млн. лв. за 2005 г.
            30 март 2006
            Източник: Investor.Bg
            Печалбата на дружеството за предходния период е с размер от 510 хил. лв.
            Нетната печалба на Пловдив Юрий Гагарин БТ за миналата година се повишава до 2,79 млн. лв., спрямо 510 хил. лв. за 2004 година, според одитирания отчет на дружеството публикуван на сайта на БФБ – София. В предварителния неконсолидиран отчет бе обявена печалба в размер на 3,88 млн. лв.Част от разликата се дължи на начислените разходи за данъци в размер на 497 хил. лв. Нетните приходи от продажби на продукция са на стойност 42,5 млн. лв. или с 0,35% по-високи от първоначално оповестените, като общите приходи от дейността са в размер на 46,4 млн. лв. Към 31 декември 2004 година приходите от дейността възлизат на 45,61 млн. лв. Съвкупните разходи на компанията намаляват с 4,6% на годишна база до 43,11 млн. лв. Пловдив Юрий Гагарин БТ с печалба от 2,79 млн. лв. за 2005 г.
            30 март 2006
            Източник: Investor.Bg
            Печалбата на дружеството за предходния период е с размер от 510 хил. лв.
            Нетната печалба на Пловдив Юрий Гагарин БТ за миналата година се повишава до 2,79 млн. лв., спрямо 510 хил. лв. за 2004 година, според одитирания отчет на дружеството публикуван на сайта на БФБ – София. В предварителния неконсолидиран отчет бе обявена печалба в размер на 3,88 млн. лв.Част от разликата се дължи на начислените разходи за данъци в размер на 497 хил. лв. Нетните приходи от продажби на продукция са на стойност 42,5 млн. лв. или с 0,35% по-високи от първоначално оповестените, като общите приходи от дейността са в размер на 46,4 млн. лв. Към 31 декември 2004 година приходите от дейността възлизат на 45,61 млн. лв. Съвкупните разходи на компанията намаляват с 4,6% на годишна база до 43,11 млн. лв.

            Коментар


            • А ако не се провали обаче?
              И при този интерес...

              Коментар


              • Съгласен съм с теб,Гари. Споделям и мнението на други,че ако приватизационната процедура се провали, ще има спад, вероятно до 26-27 лв., имаме няколко такива примера вече и по други позиции.
                "НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."

                Коментар


                • А после - и повече.
                  40-45 отдавна си е реалната цена на това дружество, но пазарът винаги го е подценявал.
                  Интересното тук предстои.

                  Коментар


                  • Po vreme na procedurata moje bi 6te stignat 40-45 leva

                    Коментар


                    • КАПИТАЛ БР. 11 / 2006

                      Сделката за „Юрий Гагарин“ загрява отсега

                      Български и чуждестранни компании проявяват засилен интерес към фабриката още преди продажбата й да е стартирала


                      Броени седмици след като надзорният съвет на „Булгартабак“ одобри стратегията за преструктуриране на холдинга, която предвижда продажба на фабриката за опаковки „Пловдив - Юрий Гагарин БТ“ отделно от всички останали дружества, интересът към предприятието вече е налице. Според източници, близки до предстоящата процедура, желание да се включат в наддаването са заявили три чуждестранни компании, а запитвания има и от няколко български. Засега всички амбиции за покупка на „Юрий Гагарин“ могат да са само неофициални, тъй като наддаването не е формализирано.
                      Според стратегията за нова структура на „Булгартабак“ фабриката в Пловдив ще се раздели на три - завод за резервни части, филтърно производство и печатница. Трите части ще бъдат продавани поотделно - заводът за резервни части като обособен актив, филтърният цех ще бъде купен от някоя от цигарените фабрики на „Булгартабак“, и печатницата - чрез конкурс. Предстои първо „Булгартабак“ да обяви конкурс за избор на консултант, а след това да организира и самото наддаване за печатницата. Идеята е цялата процедура да приключи до края на лятото.
                      Интерес към „Юрий Гагарин“ обяви австрийската „Майр Мелнхоф картон“. Компанията, която има 11 завода в Европа, се занимава с производството на картон и картонени опаковки, включително за цигарената индустрия. В България тя притежава завода за картон в Никопол. Желание да участва в предстоящата сделка е проявено и от италианската Aticarta, казаха източници от цигарения бранш. Aticarta произвежда хартия и изделия за тютюневата индустрия. От 2001 г. компанията е част от италианския производител на хартия Reno De Medici. През миналата година собственикът обяви намерение да продаде Aticarta на базираната в Люксембург Colleoni. През 2001 г. Aticarta подписа споразумение с италианското поделение на British American Tobacco (BAT) за доставка на кутии за цигари и пури. Другата чуждестранна компания с неофициално запитване за „Юрий Гагарин“ е „Графобал“ - Словакия. Тя се смята за един от лидерите в полиграфията и производството на опаковки в Централна и Източна Европа. Освен в Словакия тя има фабрики в Русия, Литва, Чехия, а от 2001 г. - и в Своге.
                      Сред българските компании, за които се твърди, че имат интерес към „Юрий Гагарин“, е печатницата „Демакс“, чиито съсобственик е депутатът от БСП Петър Кънев. Самият той обаче заяви пред „Капитал“, че инвестиционните намерения на фирмата са преместени другаде. „Още преди година и половина обмисляхме възможността да се включим в процедурата, но се отказахме, тъй като смятаме, че инвестицията може и да не се окаже особено перспективна“, каза Кънев. Първата причина за това са спадащите обеми на продажбите на български цигари. Втората - практиката в съседни страни, която показва, че международните концерни се стремят да централизират производството на опаковки в една фабрика. Като евентуален кандидат за „Юрий Гагарин“ се спряга предприятието за етикети и опаковки „Изипак“ в „Елин Пелин“, чийто главен счетоводител Жени Коева обаче отрече информацията. Друга българска компания, включвана в листата на потенциалните кандидати за пловдивската печатница, е „Унипак“ - Павликени, чийто собственик е управляваният от Младен Мутафчийски и Асен Мичковски „Селена холдинг“. Самият Мутафчийски обаче заяви, че няма интерес към „Юрий Гагарин“, защото „Унипак“ разполага със същите мощности като тези на печатницата на „Булгартабак“.

                      Продажби 2004 2005
                      Приходи от продажби (млн. лв.)
                      Вътрешен пазар 38.2 39.3
                      Износ 1.8 3.1
                      Продажби по продукти на вътрешен пазар (млн. лв.)
                      Печатни изделия 24.1 25.9
                      Филтри 13.1 12.6
                      Резервни части и оборудване 0.9 0.8
                      Източник: “Пловдив – Юрий Гагарин БТ”

                      Текст: Паулина МИХАЙЛОВА, Теодора ВАСИЛЕВА

                      Коментар


                      • Ne6to vzeha bavno da se svli4at nadolu

                        Коментар


                        • Само не можах да разбера къде се бяхте скрили когато цената бе около 25 лв до преди около месец
                          Айде успехи и много %%%%%%%

                          Коментар


                          • Komunistite imat alergija ot privatizacijata, a za gagbt trjabva s meseci da 4akame novini

                            Коментар


                            • Ю.Г. ми е много симпатично и до скоро бях вътре,но.......както знаете от една друга тема за социалистите и тяхната мръсна дума-приватизацията :-) не очаквам никаква сделка докато са на власт...вижте какво правят с Бояна с подписана приватизационна сделка?
                              Тук само ще се говори, само ще се променят "стратегиите" и само ще се получават заплати в холдинга, а другото са си ....наши вътрешно-борсови спекулацийки...според мен на родната борса има място само за два типа поведение -спекулантите тип дневни трейдъри и дългосрочните инвеститори /над 3 години/.
                              Успех и здрави нерви тук!
                              ;-)
                              Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

                              Коментар


                              • От тези приватизации повече се притеснявам - излезе нещо добро, някой го купува и за да е още по на сметка - вземе та пусне едно обратно изкупуване (като си даде някаква ниска цена като при НАПХ), ей това ме притеснява, а иначе цената според мен е около 37, до следващия отчет

                                Коментар

                                Working...
                                X