IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • UUUP 50 leva

    Коментар


    • Специален сайт ще представя "Юрий Гагарин БТ" пред инвеститорите
      Продажбата ще бъде след средата на септември
      Таня ДЖОНКОВА | днес, 19:20 | E-MAIL


      Специален сайт ще представя дружеството за производство на опаковки "Юрий Гагарин БТ" пред потенциалните инвеститори, предвижда стратегията на консултанта по продажбата на компанията - консорциум между "Балканска консултантска компания", адвокатско дружество "Събев и съдружници" и инвестиционния посредник "Евро финанс".

      Плановете са интернет страницата да е активна до края на месеца. За първи път залата, която по принцип се създава в продаваното дружеството, за да предоставя информация за него, ще е виртуална. В зависимост от интереса, който "Юрий Гагарин" ще предизвика, ще се определи и датата, на която ще започне продажбата му на фондовата борса.

      Все още не е уточнено как ще се продаде участието на "Булгартабак холдинг" в "Юрий Гагарин БТ", което е малко над 80%, като вариантите са няколко. Първият е на инвеститорите да се предложи пакет от 51%, а останалата част да се продава акция по акция. Вторият метод е мажоритарният пакет да е 67%, като останалите акции отново да се предложат поотделно. Засега най-малко вероятно е да се избере вариантът, в който цялото участие на холдинга се пуска на пазара накуп.

      Според експертите недостатъците на варианта да се предложи пакет, който не гарантира пълен оперативен контрол над дружеството, са, че това може да отблъсне част от стратегическите инвеститори. Становището на консултанта е, че е по-добре да се продаде мажоритарен пакет, който да даде пълен контрол на новия собственик.

      Информационният меморандум за "Юрий Гагарин БТ" вече е готов и предстои тази седмица да се даде за одобрение от холдинга. Кратка информационна справка за дружеството е изпратена до широк кръг потенциални участници в процедурата, като сред тях има консултантски компании и стратегически инвеститори. До момента има изпратени седем писма за инвеститорски намерения, като и български, и чуждестранни компании се интересуват от дружеството.

      Очаква се до края на месеца да е готова документацията за "Пазарджик БТ" и "Сандански БТ". Плановете са пазарджишката фабрика, която е публична, да се продава на борсата.

      Мандатът на консултанта е да подготви за продажба общо 12 дружества, които се занимават с преработка на тютюн. Тези, които са публични, ще бъдат пуснати на борсата, а за другите ще се обявят конкурси. Оборудването в бившите цигарени фабрики пък ще бъде демонтирано и продадено като актив, като се вземат мерки да не се стигне със злоупотреба със съоръженията.

      Коментар


      • Нещо няма купувачи ....А и фаворит продават,какво ли означава?

        Коментар


        • Сравнен със слабия отчет за първото тримесечие, сегашния си е направо супер. голямата загуба от Q1 е заличена, големия спад на приходите също е почти компенсиран.
          Доста хора ще бързат да влязат в позицията преди старта на приватизацията през септември и дотогава мисля че цена 50 лв. ще бъде преодоляна.
          Успех!

          Коментар


          • Пловдив Юрий Гагарин отчете загуба в размер на 156 хил. лв

            29.07.2006 11:07 ч.
            News.Plovdiv24.com


            За първите шест месеца на годината Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив излезе на загуба, която възлиза на 156 хил. лв. Това стана ясно от публикувания неконсолидиран отчет на БФБ-София. За шестте месеца на миналата година тютюневото предприятие отчете печалба в размер на 1,65 млн. лв.

            Приходите от продажби на продукция на вътрешния пазар намаляват с 12% до 15,7 млн. лв., а тези на външния се увеличават с 63% до 1,7 млн. лв. Разходите по икономически елементи бележат минимално повишение с 4% и достигат 18,6 млн. лв. Пловдив Юрий Гагарин излиза на минимална печалба от обичайната си дейност в размер на 24 хил. лв. Причината за крайната загуба са предимно разходите за лихви през периода, които достигат 226 хил. лв.


            Вземанията на тютюневото предприятие нарастват 2 пъти до 3,2 млн. лв. главно в частта им „вземания от свързани предприятия“, които възлизат на 1,14 млн. лв. Паричните средства към 30 юни възлизат на 4,021 млн. лв.


            През полугодието Пловдив Юрий Гагарин има дългосрочни задължения към банкови институции, възлизащи на близо 7 млн. лв. по сключен договор за кредит за закупуване на машини и оборудване. Текущите задължения нарастват до 6,9 млн. лв. при 5,3 млн. в началото на годината.


            Основният капитал е 1,004 млн. лв., а собственият – 37,999 млн. лв. Основни акционери в дружеството са Булгартабак Холдинг АД с дял от 80,57%, юридически лица притежават 16,04%, а останалата част от капитала е собственост на физически лица.


            Дружеството обслужва основно останалите предприятия от групата Булгартабак, като около 87% от приходите са реализирани от сделки в самата група.


            На 22 юни Надзорният съвет на "Булгартабак – холдинг" АД одобри метод на продажба на притежаваното от “Булгартабак холдинг” АД акционерно участие в капитала на "Пловдив – Юрий Гагарин БТ" АД, чрез публично предлагане на Българската фондова борса – София. В отчетите на Пловдив Юрий Гагарин е записано, че се предвижда продажбата да стартира в началото на месец септември.


            На днешната търговска сесия 97 акции от Пловдив Юрий Гагарин смениха своя собственик при средна цена 44,52 лв., при което дружеството загуби 0,78% от пазарната си капитализация. Оферти за покупка има за 44,1 лв., а за продажба – на 45,99 лв.

            Информацията е на Investor.bg

            А в момента се прави безмислен ремонт на стойност 80000лв.

            Коментар


            • Каролев: 51% от акциите на "Юрий Гагарин" на борсата
              Мия Михайлова
              2006-07-21 15:16
              чуй



              До две – три седмици акциите на Юрий Гагарин трябва бъдат пуснати на българската фондова борса, заяви в предаването „Портфейл” на Дарик Христо Лачев, изпълнителен директор на Булгартабак.

              Според него ключът към оздравяването на холдинга е неговата концентрация, като обясни, че през 2004 печалбата е била 1милион лева, а една година след преструктирането на предприятието печалбата е достигнала 40 милиона.

              Владимир Каролев, консултант по преструктурирането на цигарения холдинг, предложи акциите на Юрий Гагарин да бъдат пуснати на фондовата борса през месец септември, тъй като през август големите компании почиват.

              Бих препоръчал минимум 51 процента от акциите на Юрий Гагарин да бъдат предложени за продажба, за да може големите инвеститори да проявят интерес, обясни Каролев.

              Коментар


              • Пловдивски ОС вписа промени в управителните органи на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив
                С Решение на Пловдивски ОС от 17.07..2006 год. са вписани следните промени по партидата на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив /GAGBT/:
                - Промени в управителните органи:
                Заличава като членове на СД: Тунджай Османов Наимов и Венцислав Йорданов Каймаканов;
                Вписва като членове на СД: Тунджай Османов Наимов и Венцислав Йорданов Каймаканов-изпълнителен директор;
                - Допуска прилагането на проверения и приет годишен финансов отчет на дружеството за 2005 год.

                Коментар


                • Кога очаквате 50

                  Коментар


                  • Ve4e 45

                    Коментар


                    • I 60 da idat njama da e lo6o

                      Коментар


                      • Австрийците като нищо ще хвърлят по 70-80 лв. за тази акция

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Димитър
                          Софикс, би ли ме светнал кой от мажоритарите ще надува цената?
                          И колко повече от 41-42 лева може да стигне? Щото освен твоите технически анализи трябва да поглеждаш и балансовата стойност на една акция в комбинация със свиващия се пазар на филтри
                          тоест купувача ще купува техника, люде и малката част от пазара на опаковки, който гагарин има

                          Погледни коментара в дневник на брокерите и там ще намериш възможните отговори щото сега стреляш в нищото
                          Цената ще зависи от това КАК ще се продава на борсата, но имайте предвид че тя вече е 40 лева защото всички очакваха продажбата и когато тя вече е почти факт потенциала за движение на горе е се прави само от рибки
                          Баце аз рядко говоря празни приказки. Ето че цената почна да се качва. Нещо да кажеш

                          Коментар


                          • Aidee, 4e moje da udari 50taka i predi prodajbata

                            Коментар


                            • Тук въртележката май се почна.

                              Коментар


                              • БИТКАТА
                                Наддаването за "Юрий Гагарин-БТ" на фондовата борса ще е през първите десет дни на септември. Досега очакванията бяха да стартирав края на юли. Все още се обсъжда дали да бъдат продадени 51, или 76%. Най-вероятно акциите ще се търгуват при закрит аукцион, разделени на пакети в няколко лота.
                                От 11-те дружества, които холдингът ще продаде тази есен, битката за печатницата ще е най-оспорвана. Официално досега интерес е заявен от над 10 кандидати, сред които стратегически инвеститори от чужбина. По неофициална информация интерес проявявали и хора, свързани с контрабандния бизнес.
                                С бъдещия купувач на печатницата холдингът ще сключи договор за 3 или 5 години, като цените на опаковките ще се формират на пазарен принцип.
                                в. 24 часа - стр. 8

                                Коментар

                                Working...
                                X