IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Tova e edinstvenata kompanija s poru4ki za 3 godini napred kojato v momenta se turguva s 10 leva pod privatizacionnata cena za akcija i pod s4etovodnata si stoinost- zatova i pulnja po malko. Za men ima potencial

    Коментар


    • Не знам защо, но тук определено се крие някъква загадка. Имам чувството, че е скрита положителна информация. Не е логично български играч да надцака с по-голяма цена на акциите чуждестранен такъв, да вземе мажоритарен пакет и миноритарен и да е сигурен , че ще спечели още доста от тази операция. Вероятно чужденеца се е отказъл виждайки по-слаби несъответстващи на цената резултати. Докато нашенците имат може би действителната информация и дейсват на сигурно.
      Времето ще покаже. Мнението ми има само предположителна стойност и не почива на реални източници.

      Коментар


      • Не Ви ли се струва че тук цените са смешно ниски

        Коментар


        • Акционер Процентно участие Брой акции
          UN5217 Баренко ЕООД 49.0000 491913
          UN5226 Комсо табако ООД 18.0000 180703
          UN2975 CLAIRMONT HOLDINGS LIMITED 5.8494 58722
          UN2113 Физически лица 3.2000 32125
          LEV ИД Златен Лев АД 3.1778 31902
          GAMZA Северкооп Гъмза холдинг 2.0014 20092
          AFH Фаворит Холд АД 0.8600 8634
          BTH БУЛГАРТАБАК - ХОЛДИНГ АД 0.4700 167821
          DFSIHF ДФ Стандарт Инвестмънт Високодоходен Фонд 0.2922 2933
          DFSIBF ДФ Стандарт Инвестмънт Балансиран Фонд 0.1444 1450
          DFSP ДФ Сентинел Принсипал 0.0697 700
          BUNB ТБ MKB Юнионбанк АД - облигации 0.0359 360
          UN2647 МАККАП ХОЛДИНГ АД 0.0357 358
          UN2646 ИНТЕРКАПИТАЛ ЕООД 0.0157 158
          ROPOT РОПОТАМО АД 0.0118 118
          UN4257 АНВЕРС ЛИМИТИД, ИРЛАНДИЯ 0.0094 94
          UN4258 ЕТ НЕЛС НЕДЕЛЧО НЕДЕЛЧЕВ 0.0070 70
          UN4216 Маринер ООД 0.0058 58
          IUG ЮГ МАРКЕТ АД 0.0049 49
          UN4259 Н. М. СТАРТ ЕООД 0.0048 48
          UN4260 ПЛОВДИВИНВЕСТ 21 ООД 0.0040 40
          UN2735 АСА ООД 0.0020 20
          UN2641 ФИНКО

          Коментар


          • Христо Ковачки е новият собственик на 85.24% от "Пазарджик БТ". На Българската фондова борса "Булгартабак холдинг" продаде акциите си във фабриката. Купувач е регистрираното в София "Честийм" ЕООД, съобщи официалният PR на Ковачки Десислава Филипова. Според регистъра ДАКСИ собственик на "Честийм" е Чавдар Пейчев, който представляваше интересите на Христо Ковачки и при предишни сделки. Посредник за покупката беше Общинска банка, в която Ковачки също е акционер. Цената е 4.7 млн. лв. Пакетът беше предложен на минимална цена от 1.4 млн. лв., а в наддаването участваха четири кандидата. "Честийм" ще запази предмета на дейност на "Пазарджик БТ" и щe инвестира в разширяване на пазарния дял на дружеството, допълни Филипова. В момента "Пазарджик БТ" обработва минимални количества тютюн.
            Човекът може и да има сериозни намерения в тютюна...

            Коментар


            • да наистина ще е интресно да видим ...........

              Коментар


              • Eh, kakvo li 6te pravi frenskoto KNSB

                Коментар


                • Money.bg- Приватизират френската Gaz de France
                  Последна редакция: 08.11.2006, 14:20
                  Публикуване: 08.11.2006, 13:51



                  Автор: Таня Иванова

                  Френският парламент днес окончателно прие проекта за закон за енергетиката, според който ще се приватизира държавната компания Gaz de France.

                  Приватизацията на Gaz de France се отчита като необходим етап в предстоящото сливане на държавната компания с частната Suez.

                  Този проект беше прокаран през февруари от премиера Доминик Дьо Велпен, за да се предотврати покупката на контролния пакет акции на Suez от италианската компания Enel.

                  Сливането на Gaz de France и Suez ще доведе до създаването на най-голямата в Европа газова компания и петата в света по производство на електроенергия.

                  Лидерите на профсъюзите в страната обаче смятат, че сливането ще доведе до рязко покачване в тарифата на газта за потребителите и че приватизацията на Gaz de France означава "отказ от национален суверинитет" и "заплашва енергийното бъдеще на Франция".

                  Докато в парламента се обсъждаше този проект, по улиците на Париж излязоха хиляди демонстранти против закона.

                  В хода на демонстрациите имало сблъсъци между протестиращите и силите на реда, които отказаха да допуснат противниците на закона в зоната на парламента.

                  Предстоящото сливане предизвика и доста забележки от страна на ЕК, вследствие на които двете компании се принудиха да направят съществени промени в проекта.

                  Приетите текстове вклиняват във френското право директивите на ЕС за свободен конкурентен пазар в сферата на енергетиката от 1 юли 2007 г.

                  Коментар


                  • Milioni rabotnici se sukru6tavat v cjal svjat- pravjat go i malki i golemi kompanii. Njama kakvo da se kefi6- kupuvai i spazvai ikonomi4eskata logika. 4astnata sobstvenos vinagi e bila nai dobrata sobstvenost. Taka 4e uspeh na vsi4ki.

                    Коментар


                    • Боже колко е трудно да се съчетаят интересите на акционери и трудов колектив. Ми те беха свикнали да вземат по 1 000 лв. поне и сега ще стачкуват до дупка.
                      Акционерите да направят същото ако искат да им се пази имота. Държавата в лицето на Министъра е ясна, тя не плаща, макар че си прибра мангизите през борсата. Така стигаме до моята любима конфронтация - българи акционери, дето чакат дивидент и наследен от социализма трудов колектив. Ами айде господа заемете позиция, защитете инвестицията си. Обяснете на трудовия колектив, че социализма свърши през 2006г. за тях - едно сериозно постижение за капитализма. Нека се заемат със супата и да я охладят.
                      Както се казва Българи срещу Българи - братоубийствена воина - едните плащат пари и искат печалба, другите искат да приберат парите без да работят. Бъдете щастливи всички, аз само ще се кефя защото нямам акции от това гнездо на социализам.

                      Коментар


                      • Ne6tata otivat na opravjane - tova sukra6tenie e ot polza za akcionerite. Pak moje cenite da otidat v blizkite meseci do 40leva. Mai tolkova be6e i 64etovodnata stoinost.

                        Коментар


                        • Finance.news- Съкращения без обезщетения в Юрий Гагарин-БТ
                          300 работници и служители на пловдивското предприятие за производство на цигарени опаковки, филтри и резервни части "Юрий Гагарин-БТ" ще бъдат съкратени в близките дни, без да получат обезщетенията, договорени в браншовия колективен договор.
                          Причината е, че в системата на целия тютюнев холдинг само директорът на това дружество не е преподписал тазгодишния колективен договор, което според синдикатите, е направено умишлено, предаде БНТ.
                          Един ден, преди пловдивското дружество "Юрий Гагарин БТ" да бъде продадено на фондовата борса, изпълнителният му директор инженер Венцислав Каймаканов информира Бюрото по труда, че в началото на ноември ще бъдат съкратени 300 работници "поради оптимизация на производството и числеността на персонала". Сега инженер Каймаканов е един от миноритарните собственици на предприятието чрез фирмата "Комсо Табако", в която е съдружник на брат си. Според председателя на Независимия синдикат на тютюноработниците Никола Миленков, никак не е случайно, че ръководството на холдинга не е заставило Каймаканов да подпише Колективния договор, защото е знаело кой ще е бъдещият купувач и е искало да го освободи от социални ангажименти. "Хората са настроени да се отива на протести, защото по процедурата явно не става, трябва да протестираме", заяви Светлозар Трачев, председател на КНСБ в "Юрий Гагарин-БТ" АД.

                          Коментар


                          • В случая продажбата я прави BTH, а не пряко държавата. Все пак мисля, че трябваше да пуснат едно съобщенийце ....

                            Коментар


                            • Аргументът ти е добър.
                              Просто се изненадах, че държавата има право да парви такава продажба - в смисъл без публичен търг или аукцион.

                              Коментар


                              • Ето защо това е остатъка:
                                "...миноритарният пакет в размер на 136 220 акции, представляващи 13,57% от капитала на дружеството, бе предложен за продажба на аукциона едновременно с мажоритарния пакет.
                                От този пакет бяха продадени 131 517 акции при средна цена 36,71 лева за акция, на която са удовлетворени пазарните поръчки."
                                Разликата е 4703 акции, които се изсипаха като утринна роса над нищо неочакващите потенциални купувачи...

                                Коментар

                                Working...
                                X