If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
2 838 000 e печалбата за първите 6 месеца, но 2 239 000 идват от продажба на активи и други т.е. няма да се повторят. И печалбата от основна дейиност е само 599 000 или 0.5966 лв на акция. За годината се предполага, че ще е 1.2лв на акция от основна дейност ! Който може да смята да смята р/е за 2008, като ги няма тези 2 239 000.
2 838 000 e печалбата за първите 6 месеца, но 2 239 000 идват от продажба на активи и други т.е. няма да се повторят. И печалбата от основна дейиност е само 599 000 или 0.5966 лв на акция. За годината се предполага, че ще е 1.2лв на акция от основна дейност ! Който може да смята да смята р/е за 2008, като ги няма тези 2 239 000.
И все пак нещо си е по комунистически, нали Пазара на акции в БГ за мен си е доста деформиран, а ДВИ понякога си е чисто формална, повярвай ми. Примерно на Алкомет си е така,
110-120 е оптималния вариант . Реалистичния е 90 -100 . Тук, това което не ми харесва е липсата на новини. За ДВИ въобще не съм наясно има ли такава длъжност в предприятието. Инвестиционната политика също ми е хикс. При съвременните компании мениджмънта влияе на цената. При ГАГБТ обаче влиянието на този фактор или отсъствието му в публичното пространство ограничава ръста на цената.
Макар и да ми звучи малко по комунистически името, завода си е много добър и гледам да си пълня когато мога.Как мислите, какъв е таргета до януари.Споменаха се нива 120 лв, дали са реални?
Ами батка - лесно се смята. При печалба 5,60 за 2007 към 31,01,08, когато ще излезе годишния отчет за 2007 и п/е 16 сега, цената идва приблизително 16*5,60 = 89,60 лева. Моята прогноза е такава на първо четене. Но ако дружеството изкара още един такъв отчет като предходните, нормално е и п/е да се вдигне до 20 - 22 и тогава цената идва към 110-120 лева наистина. Разбира се това е при варианта запазване на ръста на печалбата и растящ Софикс.
Не е препоръка. Имам и смятам да пълня още.
Макар и да ми звучи малко по комунистически името, завода си е много добър и гледам да си пълня когато мога.Как мислите, какъв е таргета до януари.Споменаха се нива 120 лв, дали са реални?
Коментар