IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Bsetrader, политическият риск е много висок без значение дали президентът ще упражни правото си на вето (според мен мачът отдавна е свирен тук). Видяхме подобна негативна правитествена намеса и при фазерлес.

Нещата са ясни и чужденците ги виждат, пазарът ще е в шок, докато това правителство е на власт и управлява по този начин.

Как да рискуваш парите си, когато не знаеш откъде ще изкочи следващият закон, който не само ще заличи конкурентни предимства, но може да унищожи и цели индустрии.

В днешно време да си бизнесмен в България си е от най-рисковите професии.
    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• неприятни новини наистина, Гагарина винаги е бил една от петте читави компании на нашата борсичка;
      за мое успокоение нямам тук акции в момента(то за забраната за пушене се знае от 2 години), но перспективата не е добра; надявам се мениджмънта да насочва производството все по към по малко зависими от политика сектори...
      "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Тук според мен нещо се измести темата от най-важната новина за деня. Явно силно подценяваме политическия риск в страната.

За мен това, което се случва си е точно политически риск - щом се стигна до там със закони да затваряме фабрики, да спираме производства на завод работещ на 80% за износ и инвестиращ в удвояване на капацитета (поръчана е все пак и втората машина за производство на цигарени гилзи) за да може да смогне на поръчките. Силно се надявам да видим вето от Президента и на това безумие да се сложи край. Видимо е че тече подготовка това производство да бъде изместено в Унгария, но това ще коства прекратени договори, платени неустойки, сигурно няколко месеца без разбота на машините (приходи от 600 хил лв на месец) и вече - съкращаване на заетите в това производство и намаляване на данъците дето влизат в бюджета.
        Ноооо все пак някой е поръчал всичко това - дали контрабандисти или производители на цигари, които се чувстват засегнати ... не знам. Но няколко пъти срещнах едно много точно сравнение - ами дайте да затваряме и Шишеджам, че разни хора купуват от техните бутилки и ги пълнят с ракия без бандерол, ами да вземем и тях да затворим ....

Безумие е това и се надявам час по-скоро някой да се осъзнае в тази държава.

Коментар

• Силвър това е похвално, че си подготвен човек и даваш аргументи- успех

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Не ти и трябва, нямат нищо общо с гагарина. Силвъра очевидно се прави само на интересен.
            Имат общо точно с Гагарина. И аз като се опитам да ги видя от линка не се виждат ясно, но използвам опцията за прикачен файл от инвестора.

И какво означава, че се правя на интересен ...... това не го разбрах???

Направил съм си модел и ви показвам няколко таблици на чувствителност, това ли означава да се правиш на интересен?

ПС
            Киро не съм ДВИ, просто имам малко акции тук и реших да обсъдим компанията
            Veni, Vidi, Vici

Коментар

• И преди и сега е много доба компания с нови машини и пазари и много добро управление

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Не си запознат имаше интерес от австрииски инвеститор преди кризата- минала работа. Няма място за насърчаване- винаги съм казвал - всеки да си прави сам сметката
                И 5 австриеца да е имало, сега е без всякакво значение. Както казваш - минала работа. Тогава се продаваше, но сега ..отдавна е купено!
                http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Не си запознат имаше интерес от австрииски инвеститор преди кризата- минала работа. Няма място за насърчаване- винаги съм казвал - всеки да си прави сам сметката

Коментар

• Каква продажба Kiro, тя отдавна мина. Или правиш опит за обнадеждаване на участниците в промоцията в тягостната обстановка !? Не се шашкайте. Макар, че има защо. Според мен продажбите не са причинени от каквито и да са таблици, фундаментални зависимости и икономически достижения. Просто има продавач. Лично мнение.
                    Това още веднъж доказва теорията на доктор Каро, според която хартията не е дружеството. (на която, теория както се вижда май съм фен).
                    Много ясно, че като им орежат възможностите по цигарените заготовки, печалбата ще свие. Много много време вече стана ясно, и че печатарството си е ударено в кризата и все по-ударено става. А и Унипаците им изгълтаха печата по доста цигарени кутийки. Така, че новите данни ще запълнят след време и новите таблици.
                    Тук над 22 изобщо не бих се напъвал, но както се казва, това е хубавото на борсата, че всеки си има мнение ))))
                    Не е препоръка!

пс. Да живее д-р Каро !!!
                    http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Силвър ти да не си ДВИ на Гагарин

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                        Аз лично нищо не мога да видя от иначе добре изглеждащите таблици.
                        Не ти и трябва, нямат нищо общо с гагарина. Силвъра очевидно се прави само на интересен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                          [ATTACH]1834[/ATTACH]

Ето няколко таблици на чувствителността, отнасящи се за Гагарина, по мои изчисления разбира се.

В допусканията съм отразил новия кредит от ПИБ

Лично мнение и собствени изчисления, не претендирам за точност.
                          Да не се използва за взимане на инвестиционни решения.
                          Аз лично нищо не мога да видя от иначе добре изглеждащите таблици.

Коментар

• Браво за хубавите таблици. Има добри перспективи , а след кризата и опция за продажба на чужд инвеститор- имаше интерес преди време.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	GAGBT sensitivity tables.jpg
Views:	1
Size:	21.5 КБ
ID:	3037173

Ето няколко таблици на чувствителността, отнасящи се за Гагарина, по мои изчисления разбира се.

В допусканията съм отразил новия кредит от ПИБ

Лично мнение и собствени изчисления, не претендирам за точност.
                              Да не се използва за взимане на инвестиционни решения.
                              Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Хубав виц, а иначе аз съм си оптимист и в момента държа само дивидентни компании. Прав си няма вечни кризи и ще има и по- добри времена, а Гагарина съм го продавал и на 100-110 лева. Много добра компания е, но и управляващите ни са много прости

Коментар

Working...
                                X