IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
    А може ли да пиете студената вода ?
    Ами не мисля, що? Акцията беше на 25 в началото на годината, прехвърлиха реално дружеството на цена около 60 лв и поне сме заспал пазар поскъпнахме само до 36. Бърза работа нямаме, просто бавно загрява нашия пазар

п.п. Батя, определено ще е интересно какъв отговор официално биха дали от Комисията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Еми чети по-надолу.
      Стигнахме до извода, че според духа на закона търговото е задължително, но според тълкуването на КФН излиза че не е.

И все пак си мисля, че новия състав на КФН може пък да ни изненада приятно и да промени практиката от преди години и да следва духа на закона.
      Нищо обаче не се чува от КФН по въпроса. Самосезиране явно няма да има.
      Та ако и други мислят като мен че все пак има шанс за нещо, да вземем да напишем няколко сигнала до регулатора с казуса и да видим какво ще отговорят.
      Най-малкото ще е интересно да ни обяснят, какво точно се има в предвид в ЗППЦК, за задължителното търгово при придобиване през свързани лица.
      А може ли да пиете студената вода ?

Коментар

• А хрумвало ли ви е, че КФН може да не знаят, че Гагарин има нов краен собственик? Определено трябва да им се каже по официалния ред

Коментар

• Тук ми е интересно, ако от Баранко акциите на Гагарин преминат в пряка собственост на новата офшорка, как КФН пак няма да ги кара да правят търгово, защото (по скорошния пример на Химимпорт при преобразуването на Зърнени храни) прехвърлянето е вътре в групата, което смятам за правилно.

Коментар

• Батя ти имаш опит с комуникация с КФН относно търговите предложения

Гласувам за теб да защитаваш интереса на акционерите

Ако трябва да помагаме пиши на ЛС
            Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнение
              .....
              В крайна сметка задължително ли е търговото,стана ли ясно?
              Еми чети по-надолу.
              Стигнахме до извода, че според духа на закона търговото е задължително, но според тълкуването на КФН излиза че не е.

И все пак си мисля, че новия състав на КФН може пък да ни изненада приятно и да промени практиката от преди години и да следва духа на закона.
              Нищо обаче не се чува от КФН по въпроса. Самосезиране явно няма да има.
              Та ако и други мислят като мен че все пак има шанс за нещо, да вземем да напишем няколко сигнала до регулатора с казуса и да видим какво ще отговорят.
              Най-малкото ще е интересно да ни обяснят, какво точно се има в предвид в ЗППЦК, за задължителното търгово при придобиване през свързани лица.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
                http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...teresi,149159/

Повод да се отмени поправката за гилзите.Ама тия 5-7 бона глоба са смешна работа.За невнесени в срок осигуровки,дето става въпрос за 200лв. глобата е такава,а тоя съсипа бизнес за милиони и само 5000 лв.
                http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5668831 друга добра новина

Този особен залог на акциите на Баранко и на Комсо трябва да е в полза на ПИБ.Те са взели заем от нея.Преди си бяха собственост на ПИБ и нямаше проблем с обезпечението,ама след продажбата.....
                В крайна сметка задължително ли е търговото,стана ли ясно?

Коментар

• Някой обърнал ли е внимание на последната страница от последната книга на акционерите на Гагарин в търговския. Какъв е тоя особен залог на акциите на Баранко и на Комсо? Дали това е причина за продажбата на самите дружества, а не на акциите им в Гагарин? Интересно каква може да е причината, гледам че е за малка сума и че са вписани декември месец.

Коментар

• Народният представител е осъществил и друга законодателна поправка, която предвижда да се забрани търговията с т. нар. "цигарени гилзи" - свита хартия с филтър, която се пълни с рязан тютюн. По този начин се облагодетелстват определени производители, чийто основен дистрибутор е фирмата на майка му "Симеон-2" ООД, добавят от комисията.
                    http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...teresi,149159/

Повод да се отмени поправката за гилзите.Ама тия 5-7 бона глоба са смешна работа.За невнесени в срок осигуровки,дето става въпрос за 200лв. глобата е такава,а тоя съсипа бизнес за милиони и само 5000 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      И на мен така ми изглежда - ще извият ръцете на когото трябва да си даде акциите почти без пари. Само предположение, времето ще покаже.

п.п. вчера са вписали новия изпълнителен директор
                      Мисля, че се надценявате.
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        прилича ми на заколение
                        И на мен така ми изглежда - ще извият ръцете на когото трябва да си даде акциите почти без пари. Само предположение, времето ще покаже.

п.п. вчера са вписали новия изпълнителен директор

Коментар

Голяма тишина тук
                          ...
                          .
                          прилича ми на заколение
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Голяма тишина тук

Народа купуваше на тия цени преди да стане ясно че новите собственици са дали по 60 лв на акция на Гагарин, ама сега вече няма купувачи Вярно е че можеше и по-висока да е цената ама дисконтът и от тази цена е големичък според мен.

Коментар

Батя, до голяма степен съм съгласен с това което казваш, но моя въпрос е повече юридически май - имаме ли промяна на собственика на 49% от капитала на дружеството???
                              да не говорим че има промяна на 67% дори
                              Това по-долу го дискутирахме с Пончо, защо пак да го дъвчем?
                              Според духа на закона има смяна и трябва търгово.
                              Според буквата му обаче, може да се избегне.

Та въпроса е как КФН чете закона.
                              В случая с Кремиковци, преди години, който бе идентичен, КФН реши да не защитава духа на закона.
                              Да, сега там са нови лица, с нови виждания. Но не мисля че ще се юрнат максимално да прилагат закона, особенно в този случай, с този нов мажо...
                              Така че аз лично не разчитам на задължително търгово сега.
                              Вярвам че ще има доброволно такова, малко по-натам, по сценария от другите БТ-дъщерни.
                              Сори че се налага да го повтарям това за пореден път...

Коментар

• Това със запитването на кфн от инвестор е добра идея
                                Veni, Vidi, Vici

Коментар

Working...
                                X