IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• кой посредник продава?

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
      Фръкнааа, ама много притеснително. Голем страх, големо бъзе. 2007 щеха се претрепат да се наддрапат.

Така е...
      но тези който останат на БФБ нямат алтернатива.....ходят ,къде ходят и пак ще дойдат тук ,защото бъдещето е дивиденти плюс печалба поне в тютюните............
      Не е препоръка...

Коментар

• Фръкнааа, ама много притеснително. Голем страх, големо бъзе. 2007 щеха се претрепат да се наддрапат.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Затова още сега ще пъплим нагоре без голям оборот до изясняване на ситуацията дали провизията е еднократна или ще се появява системно.
          Май, май днешната сесия показва че пак си прав Изглежда че кандидат-купувачите са повече от кандидат-продавачите на тия нива

Коментар

• Първоначално изпратено от Morqka Разгледай мнение
            Между другото тез седем машини "втора употреба " най вероятно си бяха собственост на Гагарин ,на сайта отдавна им пишеше че притежават точно 7 машини Huani ..според мен някаква шашма има..ала Шиши .
            да бе ,те си назначават хора на вече имащите си машини.... до сега са ги ползвали за картини и за туристическа атракция...
            То дебелия не е за хвалене ама да го правите и на тъп и глупав ....
            Истината е че идват избори и някой готви вече парите за тях а как ще се оправят законно ще бъде на ОСА....

Коментар

• Между другото тез седем машини "втора употреба " най вероятно си бяха собственост на Гагарин ,на сайта отдавна им пишеше че притежават точно 7 машини Huani ..според мен някаква шашма има..ала Шиши .

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                Ще е интересно да видим следващи отчети, за да е по-ясна тенденцията, но това не означава че цената ще седи на тези нива. Зависи как пазара тълкува нещата
                Доста мислих докато реша как ще го възприеме пазара. От една страна може да реши, че чрез прекратяване на договора се гони фирмата, която е точила дружеството на изхода. Тогава спекулантите ще екстрапулират последното тримесечие и ще получат една цена от около 150 лева, която ще звучи напълно разумно на фона на подобрението. От друга страна може да са решили, че някой си е подготвил да открадне 5 милиона. Тогава остава риска от повтаряне на събитието. При този сценарий те ще очакват лек спад. За мен при положителният сценарий пазара ще отчете вероятнотст от утрояване на цената а при лошият спад с около 25 процента. Това е съотношение 12/1 за печалба загуба, но няма как да се прецени каква е вероятността на двете събития. Тези, които ще се разочароват и в момента нямат, следователно няма как да продадат. Тези, които имат и са се разколебали вероятно няма да продадат и бройка до следващият отчет. При съотношение 12/1 вероятно няма да избягат преди да са сигурни. Остават малки покупки на хора, които са склонни да поемат риска от неяснотата предвид доброто съотношение при двата резултата. Затова още сега ще пъплим нагоре без голям оборот до изясняване на ситуацията дали провизията е еднократна или ще се появява системно.
                Естествено може да съм преценил грешно отчета, събитията или очакваната реакция на пазара. Все пак не е препоръка а някакви размисли, на един борсов спекулант. Имам акции, но не е от най-тежките позиции в портфейла.

Коментар

• Oставете игралците гледащи единствено екселската клетка с печалбата да се разпродадат и после да могат да гледат така
                  Винаги има начинаещи които го правят - нека се наиграят. И без това емитираните акции са 134 пъти по-малко от тези софарма да кажем, сещате се какво има предвид.
                  Как ще направим по-добър профит, ако някой не ни продаде по-изгодно !?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Купиха нови машини и за тях назначават персонал....
                    Другото тримесечие ще покажат резултати.....така беше и през ноември 2014 г.
                    Въпросът за цената на акцията е свързан с дивидента а не с печалбата/за мен 70% шанс да има от годишната печалба и 50% ,някакъв процент от цялата натрупана сума / ,тя е ясна...качва се
                    Мажоритара в момента е под правителствена закрила и това показват и резултатите , тук стой въпроса да не го отпишат ....като останалите дъщерни на БТН.......
                    С новите кредити, предстоящото плащане на неустойката и инвестиционната програма като цяло, вероятността за някакъв дивидент е не повече от 5 на сто.

Но кой ли пък се интересува от дивиденти при такъв растеж?

Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Тези провизии наистина могат да се възприемат по един или по друг начин в зависимост от доверието в компанията и нейния мениджмънт. Но ако ги приемем за еднократен разход сме видяли наистина силно последно тримесечие. Приходите от продукция качват 45%, разходите за осн материали 23%, а тези за персонал 12%. На мен тези цифри определено ми харесват.

При печата има забавяне тази година, но ръстовете при филтрите са зашеметяващи.
                      Печат
                      2011 37.38млн
                      2012 29.78млн
                      2013 44.01млн
                      2014 54.06млн
                      2015 45.90млн
                      Филтри
                      2011 9.59млн
                      2012 11.76млн
                      2013 29.64млн
                      2014 34.43млн
                      2015 55.76млн

Тенденциите са много силни като през последното тримесечие продажбите на вътр пазар се покачват с 16% от 20.7 на 24.1млн лв, докато износа скача с 388% от 1.8 на 8.7млн лв. През 2015 са увеличили персонала с 87 човека, от които 52 през последното тримесечие.
                      Ще е интересно да видим следващи отчети, за да е по-ясна тенденцията, но това не означава че цената ще седи на тези нива. Зависи как пазара тълкува нещата
                      Купиха нови машини и за тях назначават персонал....
                      Другото тримесечие ще покажат резултати.....така беше и през ноември 2014 г.
                      Въпросът за цената на акцията е свързан с дивидента а не с печалбата/за мен 70% шанс да има от годишната печалба и 50% ,някакъв процент от цялата натрупана сума / ,тя е ясна...качва се
                      Мажоритара в момента е под правителствена закрила и това показват и резултатите , тук стой въпроса да не го отпишат ....като останалите дъщерни на БТН.......

Коментар

• Тези провизии наистина могат да се възприемат по един или по друг начин в зависимост от доверието в компанията и нейния мениджмънт. Но ако ги приемем за еднократен разход сме видяли наистина силно последно тримесечие. Приходите от продукция качват 45%, разходите за осн материали 23%, а тези за персонал 12%. На мен тези цифри определено ми харесват.

При печата има забавяне тази година, но ръстовете при филтрите са зашеметяващи.
                        Печат
                        2011 37.38млн
                        2012 29.78млн
                        2013 44.01млн
                        2014 54.06млн
                        2015 45.90млн
                        Филтри
                        2011 9.59млн
                        2012 11.76млн
                        2013 29.64млн
                        2014 34.43млн
                        2015 55.76млн

Тенденциите са много силни като през последното тримесечие продажбите на вътр пазар се покачват с 16% от 20.7 на 24.1млн лв, докато износа скача с 388% от 1.8 на 8.7млн лв. През 2015 са увеличили персонала с 87 човека, от които 52 през последното тримесечие.

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                          5 млн. провизия за прекратяване на д-р за дистрибуция.
                          Интересно..
                          Иначе отчета е повече от добър
                          Да, и аз мисля, че това е един от най-добрите отчети за сезона, ако не и най-добрия (Не съм разгледал все още всички, но дотук ми изглежда най-добрия)
                          Причините са няколко - да, има заделени 5 мил провизия, но амортизациите са 0. Т.е ако амортизациите са 5 мил,. а провизията е 0, (както е масово при другите дружества) ще е пак същата стойност за ев/ебитда например, т.е. инвеститора тук не е ощетен като число. Вътрешнярите обаче, които са видели чистата печалба от 5 мил мисля, че са се подлъгали да продадат, защото печалбата от дейността е вече над 10 мил. Не знам дали не е и рекордна за дружеството.
                          А догодина ще очакваме доста по-голям ефект от немските линии за филтри, за които се заговори през есента (т.е преди няколко месеца).
                          Сега ев/ебитда е над 15 милиона, има скок на продажбите с 11-12%, скок в актива с 34%, скок в собствения капитал с 5 мил, (като цяло п/б е 0,7, и е едно от малкото акционерни дружества търгуеми все още под собствен капитал!). Ако се работи с печалбата от дейността - п/е=4,8. Ефективноста на собствения капитал е 10%, маржина на печалбата (печалба/продажби) е също 10%. Отчета си е реален и както казах за мен е най-добрия измежду по-значителната част от бфб-дружествата (за останалата част мога да го кажа, след като разгледам всички, за да не пропусна някой, но мисля, че по-сериозните кандидати за по-добър отчет ги разгледах. Неликвидните от типа на варна плод или хидропмевмотехника, акумпласт и т.н с по 3-4 хил акцийки в обръщение. - просто ги игнорирам в разглежданията, всички се сещаме защо).
                          Не е препоръка
                          http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от Morqka Разгледай мнение
                            Е взел си дивидента предколедно ..
                            Е и няколко ипотетеки е учредил за на стойност 45435 хил.лв
                            Ето от къде са дошли парите за Химкото
                            Според мен дивидент ще има....и то предполагам не от годишната печалба 2,3 лева а от цялата натрупана сума от 34 милиона ...
                            Те са собственост на дъщерните и са като скачени съдове....към холдинга....
                            Не е препоръка....

Коментар

• Е взел си дивидента предколедно ..
                              Е и няколко ипотетеки е учредил за на стойност 45435 хил.лв
                              Ето от къде са дошли парите за Химкото

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                                5 млн. провизия за прекратяване на д-р за дистрибуция.
                                Интересно..
                                Иначе отчета е повече от добър
                                Има забавяне на темпа на нарастване не печалбата, но това все някога се случва. И все пак!

Коментар

Working...
                                X