има го и в Х3.Наистина гласували са по въпрос,който не е бил обявен предварително в поканата,но пък е включен като предложение от акционер по точка от дневния ред.Доста фалшиво като основание,но не се знае как ще го оценят от ТР. Може и да мине.Интересно какво ги е накарало да бързат толкова,а не да си минат по процедурата за освобождаване на член на СД.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)
Collapse
X
-
Протокола от ОСА излезе в ТР. Освобогили са Кирил Христов от СД и като ИД.Това обаче ми се струва,че е в нарушение на ТЗ,защото е разглеждан въпрос който не е включен в обявения в поканата дневен ред. Май ще стане като с Телематик-ще има отказ от ТР за вписване на това обстоятелство.Май ще се наложи да свикват ново събрание. И на това ОСА.както и на СЛБ е било интересно,благодарение на активен наш колега.Това е другото ОСА на което ми се иска да ида.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТова е една от компаниите на БФБ с най -добри показатели..Кога ли ще се освободи от зловредния Шиши..Last edited by man40; 03.06.2022, 13:55.!не е препоръка!
Коментар
-
Гледам отчета на Гагарин и пак си мисля колко важен е мажоритарния собственик.
Основните индикатори за "ЮРИЙ ГАГАРИН" АД за 2022 година са:
*120,05 млн. лева приходи от дейността
*75 % относителен дял на износа на крайни изделия от общия обем на продажбите за 2020 година.
*над 160 клиенти в 35 държави
*297 работници и служители средно списъчен състав
И накрая пазарна капитализация 5.5млн лв
А това е износът по години:2014 *** 5,833,000 2015 *** 22,790,000 2016 *** 34,229,000 2017 *** 39,661,000 2018 *** 45,827,000 2019 *** 40,960,000 2020 *** 51,728,000 2021 *** 54,284,000
- 2 Харесвания
Коментар
-
Сравнително малки суми 22 374 лв. е получила адв. Преслава Караджова – жена на А.Ангелов. Караджова е била член на борда на директорите на тютюневия комбинат “Юрий Гагарин” /част от Булгартабак холдинг/ в Пловдив и член на ръководствата на свързаната с ПИБ – “Глобал технолоджи къмпани”. Караджова е участвала и в управлението на Фондацията на оръжейния търговец Петър Манджуков.
Като цяло паричните потоци на “Авиора” повдигат сериозни съмнения за нерегламентирани доходи на Пеевски, източване на “Булгартабак” с огромни суми,
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТук да не се готви нещо хубаво..
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнениеДруги са ми спомените при Арома,ама дано си прав.Лошото е,че ако решат да излизат цената ще иде под номинала. По-голямата част е продадена от ЗУПФ,това може да е свързано с прехвърлянето на сметките към НОИ,което ескалира през Ку2.Не са им стигали 10тина хил. и са продали от най-губещата и безперспектѝвна позиция.
- 1 like
Коментар
-
Други са ми спомените при Арома,ама дано си прав.Лошото е,че ако решат да излизат цената ще иде под номинала. По-голямата част е продадена от ЗУПФ,това може да е свързано с прехвърлянето на сметките към НОИ,което ескалира през Ку2.Не са им стигали 10тина хил. и са продали от най-губещата и безперспектѝвна позиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nikon Разгледай мнениеОт отчетите за Ку2 е видно,че групата Алианц е продала 2102 акции.И на събранието нямаха представител.Ако са се отказали от акцията и се мъчат да излизат дори на тези цени,това хич не е добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от man40 Разгледай мнениеДруго си е да се прочете в Капитал за сделката. На писаното във форума на инвестора не се вярва. Факта че така се срина цената след статията е показателен,че това е чувствителна информация и е следвало още през март да е обявена от дружеството.Дали Комисията ще направи нещо за да накара компаниите да почнат да спазват регламентите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеШИШИ КОГА ЩЕ ОСВОБОДИ ПРЕДПРИЯТИЕТО ИЛИ ЩЕ ГО ЖЕРТВА..
Коментар
Коментар