IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Куриозът се усилваше и от това, че заместник-председател по надзора на инвестиционната дейност е близкият до Пеевски бивш директор на НАП – Бойко Атанасов. Това, че комисията е започнала разследване и е съставила само актове за административни нарушения, а не е наложила принудителни мерки, обаче само води до извода, че протекцията над бизнеса на Пеевски продължава.
    Бойко Атанасов,нали беше човек на "Атака"?Аз чаках от него да ги разгони,пък той....

Коментар

• Според закона за ценните книжа, ако едно лице е придобило пряко или чрез свързани лица повече от една трета от гласовете в общото събрание на публично дружество, трябва да отправи търгово предложение към останалите акционери и да изкупи техните акции по справедлива цена, ако те имат желание да продават. А до публикуването на одобрено от КФН търгово предложение компанията няма право да упражнява глас в общото събрание. В обявлението за годишното си общото събрание на 28 юни обаче "Юрий Гагарин" не посочва подобно ограничение и мениджмънтът предлага на акционерите да одобрят годишния доклад за дейността, одиторските доклади, възнагражденията на борда на директорите и да не разпределят като дивидент миналогодишната печалба от 5.744 млн. лв.

В началото на годината от вписване в Търговския регистър стана ясно, че "Юрий Гагарин" вече не принадлежи към групата "Булгартабак холдинг". В края на ноември 2017 г. "Благоевград БТ", което е дъщерно дружество на цигарения холдинг, е продал за неизвестна сума своя дял от 66% в "Баранко" на регистриранотo в Обединените арабски емирства Quarta LLC. "Баранко" е най-големият акционер с 49% от акциите на "Юрий Гагарин". Сделката обаче не е оповестена на борсата нито от "Юрий Гагарин", нито от "Булгартабак", нито пък е отправено търгово предложение. В случая КФН би трябвало да забрани на "Баранко" да гласува в общите събрания, докато не отправи търгово предложение.

При сделката със значим актив става въпрос за решение на борда на директорите от октомври 2017 г., според което "Юрий Гагарин", който по това време е с мажоритарен собственик "Благоевград БТ", продава на свързаното лице "Техномаркет" складова база, която представлява 7.32% от активите на фабриката за цигарени опаковки. В същия момент "Благоевград БТ" е мажоритарен собственик и на "Техномаркет". За сделката не е искано разрешение от общото събрание. В случая КФН би могла да наложи глоба между 20 000 до 50 000 лв., ако прецени, че дружеството не е спазило закона или деянието не представлява престъпление. Самата сделка би могла да бъде развалена, ако КФН, акционерите или прокуратурата поискат това от съда.

А какво се случва

От КФН не съобщиха да са наложили принудителни мерки на неизрядното дружество, с които да забранят на "Баранко" да гласува, а само че са съставили актове, чийто срок на приключване на производството не е изтекъл. По закон в случая срокът е шест месеца. През това време КФН трябва да прецени доказателствата и да наложи глоба или пък да прекрати производството поради липса на данни за нарушения.

За казуса с промяната на собствеността в "Юрий Гагарин", без това да бъде оповестено на борсата, КФН съобщава, че актът се е върнал, връчен от съответната община. Това означава, че комисията не е намерила представители на "Благоевград БТ". В такива случаи с това се заема общината, в случая – благоевградската.
      Сега предстои произнасяне от страна на КФН по преписката, което означава, че дали наистина ще бъдат глобени дружествата ще е ясно след шест месеца.
      От "Капитал"
      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Новият мажоритарен акционер на "Юрий Гагарин" все пак ще гласува на общото събрание

Фабриката за цигарени опаковки и гилзи "Юрий Гагарин" няма да понесе последствията от несъобразяването с акционерите си, нито ще трябва да отправя търгово предложение към тях.

© Надежда Чипева Комисията за финансов надзор не е отнела правото на офшорния собственик, който не отправя търгово предложение, да участва

от Десислава Николова, 25 юни 2018, 14:30, 691 прочитания

Комисията за финансов надзор (КФН) ще позволи на мажоритарните акционери на пловдивската фабрика за цигарени опаковки "Юрий Гагарин" да гласуват на предстоящото общо събрание, без да им наложи принудителна мярка за неспазване на закона за ценните книжа. Това става ясно от отговорите на КФН, получени от "Капитал" във връзка с разследванията на комисията за това, че дружеството смени мажоритарния си собственик, без да отправи търгово предложение към останалите акционери и за това, че е продало на свързани лица имот, съществена част от активите, без да поиска разрешение от общото събрание на акционерите.

Дружествата от групата на "Булгартабак" в последните години имат редица сделки в грубо погазаване на борсовото законодателство, които минават безкритично през надзора. Изненадващо през пролетта, въпреки че става въпрос за дружества от фаворизираната от регулаторите орбита на депутата от ДПС Делян Пеевски, КФН започна разследване по двата казуса. Куриозът се усилваше и от това, че заместник-председател по надзора на инвестиционната дейност е близкият до Пеевски бивш директор на НАП – Бойко Атанасов. Това, че комисията е започнала разследване и е съставила само актове за административни нарушения, а не е наложила принудителни мерки, обаче само води до извода, че протекцията над бизнеса на Пеевски продължава.

Какво трябваше да стане
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov Разгледай мнение
          https://www.capital.bg/biznes/kompan...garin_vse_pak/ някой да я постне да видим какво пише,че нямам абонамент
          Комисията за финансов надзор (КФН) ще позволи на мажоритарните акционери на пловдивската фабрика за цигарени опаковки "Юрий Гагарин" да гласуват на предстоящото общо събрание, без да им наложи принудителна мярка за неспазване на закона за ценните книжа. Това става ясно от отговорите на КФН, получени от "Капитал" във връзка с разследванията на комисията за това, че дружеството смени мажоритарния си собственик, без да отправи търгово предложение към останалите акционери и за това, че е продало на свързани лица имот, съществена част от активите, без да поиска разрешение от общото събрание на акционерите.

Дружествата от групата на "Булгартабак" в последните години имат редица сделки в грубо погазаване на борсовото законодателство, които минават безкритично през надзора. Изненадващо през пролетта, въпреки че става въпрос за дружества от фаворизираната от регулаторите орбита на депутата от ДПС Делян Пеевски, КФН започна разследване по двата казуса. Куриозът се усилваше и от това, че заместник-председател по надзора на инвестиционната дейност е близкият до Пеевски бивш директор на НАП – Бойко Атанасов. Това, че комисията е започнала разследване и е съставила само актове за административни нарушения, а не е наложила принудителни мерки, обаче само води до извода, че протекцията над бизнеса на Пеевски продължава.

Какво трябваше да стане

Според закона за ценните книжа, ако едно лице е придобило пряко или чрез свързани лица повече от една трета от гласовете в общото събрание на публично дружество, трябва да отправи търгово предложение към останалите акционери и да изкупи техните акции по справедлива цена, ако те имат желание да продават. А до публикуването на одобрено от КФН търгово предложение компанията няма право да упражнява глас в общото събрание. В обявлението за годишното си общото събрание на 28 юни обаче "Юрий Гагарин" не посочва подобно ограничение и мениджмънтът предлага на акционерите да одобрят годишния доклад за дейността, одиторските доклади, възнагражденията на борда на директорите и да не разпределят като дивидент миналогодишната печалба от 5.744 млн. лв.

В началото на годината от вписване в Търговския регистър стана ясно, че "Юрий Гагарин" вече не принадлежи към групата "Булгартабак холдинг". В края на ноември 2017 г. "Благоевград БТ", което е дъщерно дружество на цигарения холдинг, е продал за неизвестна сума своя дял от 66% в "Баранко" на регистриранотo в Обединените арабски емирства Quarta LLC. "Баранко" е най-големият акционер с 49% от акциите на "Юрий Гагарин". Сделката обаче не е оповестена на борсата нито от "Юрий Гагарин", нито от "Булгартабак", нито пък е отправено търгово предложение. В случая КФН би трябвало да забрани на "Баранко" да гласува в общите събрания, докато не отправи търгово предложение.

При сделката със значим актив става въпрос за решение на борда на директорите от октомври 2017 г., според което "Юрий Гагарин", който по това време е с мажоритарен собственик "Благоевград БТ", продава на свързаното лице "Техномаркет" складова база, която представлява 7.32% от активите на фабриката за цигарени опаковки. В същия момент "Благоевград БТ" е мажоритарен собственик и на "Техномаркет". За сделката не е искано разрешение от общото събрание. В случая КФН би могла да наложи глоба между 20 000 до 50 000 лв., ако прецени, че дружеството не е спазило закона или деянието не представлява престъпление. Самата сделка би могла да бъде развалена, ако КФН, акционерите или прокуратурата поискат това от съда.

А какво се случва

От КФН не съобщиха да са наложили принудителни мерки на неизрядното дружество, с които да забранят на "Баранко" да гласува, а само че са съставили актове, чийто срок на приключване на производството не е изтекъл. По закон в случая срокът е шест месеца. През това време КФН трябва да прецени доказателствата и да наложи глоба или пък да прекрати производството поради липса на данни за нарушения.

За казуса с промяната на собствеността в "Юрий Гагарин", без това да бъде оповестено на борсата, КФН съобщава, че актът се е върнал, връчен от съответната община. Това означава, че комисията не е намерила представители на "Благоевград БТ". В такива случаи с това се заема общината, в случая – благоевградската.
          Сега предстои произнасяне от страна на КФН по преписката, което означава, че дали наистина ще бъдат глобени дружествата ще е ясно след шест месеца.

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/kompan...garin_vse_pak/ някой да я постне да видим какво пише,че нямам абонамент

Коментар

• Гагарин ще се качи пак към равновестната си цена от 33лв , но пред това ще се видят добри цени..нямам още но под 15...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

С маниакалния егоцентризъм на разни форумни умници да се бориш е липса на време и ползи.....
                Откакто Малкия мук те прати в шеста глуха ,ти стана нагъл и агресивен....
                Това че имаш клонинги да ти подкрепят мненията в рамките на секунди ,говори за това че живота ти е свързан с егото и всеки удар върху негооо ,те довеждат до проблеми с психиката...
                Борсата е игра и умните и я играят а ти лаеш .........сега ще обясниш как си продал на върховите стойности и имаш най качествените акции и ще заспиш доволен че си излъгал Форума ,но себе си неможеш...
                Комплексите за малоценност се лекуват с други средства...
                Можеш да Успееш ....
                П.П. контрериан индикатори на БФБ с тази чуждица ме порази...
                Значи от една година до началото на 2018 г аз продавам а ти купуваш на МаХ...
                Относно Гагагата ,тя върви заедно с БтХ или той ще стигне 25 лв до месец или те до 13 лв...
                Тези дни имам над 100 купени акции на 12,5 ,ти сигурно продаваш....
                Това го пиша с червено за да ти светне лаМбичката за глупостите който твориш....
                Спокойствие и само спокойствие )
                Монт, държиш ли от този картонаж или чакаш в шубрака)))
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Четох статията на Мариян за Синергон и Топливо и поглеждам - Топливо има капитализация почти колкото тази на Гагарин
                  Вижте резултатите на едното, вижте и на другото. Едното какви печалби прави и е правило преди 2,3, 5 години, вижте динамиката на ЕБИТДА за последните х години, маржини ... може би най-важното тенденции вижте и пазара отсъдил. СМЯХ.
                  Гагарин има ясен тренд на ръст на ЕБИТДА през годините, като за година назад има консолидирано ЕБИТДА 16млн лева, Топливо са имали толкова 2007 година и от тогава яко надолу година след година, като сега на трейлинг база е вече с най-слабото си ЕБИТДА за последните 10+ години в размер на 501хил лв. Ама пазар ... хубавото е че пазарът рано или късно ще си отиде на мястото.
                  Еми колко пъти се каза на батката, че топливо си е в облаците, и че ако маджовеца го беше раздал по наеми, щеше да е по-ефективно, но и вероятно играта там е друга, пък и батката си има опита с шитовете и няма спор, че с търпение все някак успява да се освободи от тях в един момент (bez preporyki)
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Селташкия ти маниер на изразяване и жалкия опит да ми припишеш твои мисли и да ми кажеш че говоря пълни глупости ме накараха да се заиграя с Елана, познавам ги и според мен са много добри в това, което правят и наистина ще те посъветват професионално ако се обърнеш към тях.
                    От друга страна наблюдавам, че заместваш много успешно Монти, който фалира, а беше един от добрите контрериан индикатори на БФБ. Така че, моля продължавай да ни уведомяваш за вход и изход, в последните месеци си три от три и бързо привлече вниманието ми, като най-вероятен заместник на Монти, който следях отблизо, беше безгрешен индикатор на пазара.
                    С маниакалния егоцентризъм на разни форумни умници да се бориш е липса на време и ползи.....
                    Откакто Малкия мук те прати в шеста глуха ,ти стана нагъл и агресивен....
                    Това че имаш клонинги да ти подкрепят мненията в рамките на секунди ,говори за това че живота ти е свързан с егото и всеки удар върху негооо ,те довеждат до проблеми с психиката...
                    Борсата е игра и умните и я играят а ти лаеш .........сега ще обясниш как си продал на върховите стойности и имаш най качествените акции и ще заспиш доволен че си излъгал Форума ,но себе си неможеш...
                    Комплексите за малоценност се лекуват с други средства...
                    Можеш да Успееш ....
                    П.П. контрериан индикатори на БФБ с тази чуждица ме порази...
                    Значи от една година до началото на 2018 г аз продавам а ти купуваш на МаХ...
                    Относно Гагагата ,тя върви заедно с БтХ или той ще стигне 25 лв до месец или те до 13 лв...
                    Тези дни имам над 100 купени акции на 12,5 ,ти сигурно продаваш....
                    Това го пиша с червено за да ти светне лаМбичката за глупостите който твориш....

Last edited by Монти; 22.06.2018, 21:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

По принцип спирам разговорите заради подписа си, но отоговарям не толкова към теб, колкото към двамата неостри, които са те лайкнали. Винаги съм искрен в писанията си тук и за разлика от анонимници като теб, съм познат на една не малка част от форума и сме си пили пиенето заедно. Винаги стоя зад думите си и винаги изразявам лично мнение, базирано на опит. Ако слезе на 20 кинта, ще си купя, независимо от мажоритари, прасета и всякакъв друг добитък.

На теб отново пожелавам успех и здраве и отново съм искрен. А за евана и опитите ти за бъзик - не се притеснявай, влязъл съм, скоро ще изляза на загуба, но съм отказал толкова хора с пари от това да инвестират там, че спокойно мога да кажа, че съм моралният победител в този "дуел", донесъл ми първа загуба в последните 10 години.
                      Селташкия ти маниер на изразяване и жалкия опит да ми припишеш твои мисли и да ми кажеш че говоря пълни глупости ме накараха да се заиграя с Елана, познавам ги и според мен са много добри в това, което правят и наистина ще те посъветват професионално ако се обърнеш към тях.
                      От друга страна наблюдавам, че заместваш много успешно Монти, който фалира, а беше един от добрите контрериан индикатори на БФБ. Така че, моля продължавай да ни уведомяваш за вход и изход, в последните месеци си три от три и бързо привлече вниманието ми, като най-вероятен заместник на Монти, който следях отблизо, беше безгрешен индикатор на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Е това не го разбирам. Бедо определено се е доказал през последните 20 години, не веднъж, два, три ... десет пъти според мен. Най-малко мога да защитавам някого от тези двамата, но за радост при Гагарин откъм дейност и резултати нещата засега се случват така както трябва. Надявам се при Гагарин да продължат да се случват както и досега, а при Топливо да спрат да се случват както и досега
                        естествено, че между Бедо и Шиши разликата е точно 0 - още помня врътките, дето ги правих със синергоня на 14+ кинта. Спомени. Успех на гагата, пък може и да се включа тук, ако успеете още да свалите - пазар е, нищо не се знае
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Не бе чичка, не си искрен, просто се почувства засегнат, може би и с накърнено самочувствие, но няма нищо, разбирам те и аз на твое място бих се почувствал така, и какво сътвори поредната глупост! То в такива сутиации, по-добре млъкни, че става по-зле замотаването!
                          Първо ми сложи думи в устата за п/е 20, балони, Стара планина, м+ср хес и други подобни, след което ми каза че дрънкам пълни глупости, при положение, че изобщо не съм ги казвал!
                          Просто ти казах като оглеждаш вход в компания шит, да отидеш при Елана да ги питаш за вход, и ти го подхвърлих напълно приятелски, а ти веднага дребосък с претенции и други глупости, признаци за слабост основно проявяваш!
                          По принцип спирам разговорите заради подписа си, но отоговарям не толкова към теб, колкото към двамата неостри, които са те лайкнали. Винаги съм искрен в писанията си тук и за разлика от анонимници като теб, съм познат на една не малка част от форума и сме си пили пиенето заедно. Винаги стоя зад думите си и винаги изразявам лично мнение, базирано на опит. Ако слезе на 20 кинта, ще си купя, независимо от мажоритари, прасета и всякакъв друг добитък.

На теб отново пожелавам успех и здраве и отново съм искрен. А за евана и опитите ти за бъзик - не се притеснявай, влязъл съм, скоро ще изляза на загуба, но съм отказал толкова хора с пари от това да инвестират там, че спокойно мога да кажа, че съм моралният победител в този "дуел", донесъл ми първа загуба в последните 10 години.
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                            Bsetrader, аз съм сигурен, че мразения толкова много Бедо, ако купи Гагата, тя ще се изстреля на +80лв на акция
                            Е това не го разбирам. Бедо определено се е доказал през последните 20 години, не веднъж, два, три ... десет пъти според мен. Най-малко мога да защитавам някого от тези двамата, но за радост при Гагарин откъм дейност и резултати нещата засега се случват така както трябва. Надявам се при Гагарин да продължат да се случват както и досега, а при Топливо да спрат да се случват както и досега

Коментар

• Bsetrader, аз съм сигурен, че мразения толкова много Бедо, ако купи Гагата, тя ще се изстреля на +80лв на акция Мажо е причината тук, пред него и Бедо изглежда цвете

Коментар

• Четох статията на Мариян за Синергон и Топливо и поглеждам - Топливо има капитализация почти колкото тази на Гагарин
                                Вижте резултатите на едното, вижте и на другото. Едното какви печалби прави и е правило преди 2,3, 5 години, вижте динамиката на ЕБИТДА за последните х години, маржини ... може би най-важното тенденции вижте и пазара отсъдил. СМЯХ.
                                Гагарин има ясен тренд на ръст на ЕБИТДА през годините, като за година назад има консолидирано ЕБИТДА 16млн лева, Топливо са имали толкова 2007 година и от тогава яко надолу година след година, като сега на трейлинг база е вече с най-слабото си ЕБИТДА за последните 10+ години в размер на 501хил лв. Ама пазар ... хубавото е че пазарът рано или късно ще си отиде на мястото.

Коментар

Working...
                                X