това е стандарта, възможно е да крепят цената щото имат доста във фондовете си.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)
Collapse
X
-
Годишния отчет може и да не е много добър, защото там най-вероятно като разход ще влязат обезщетенията за съкратените работници, но е факт че дъното по позицията вече е ударено и сега остава да се видят резултатите от преструктурирането. Аз лично имам доста големи очаквания.
P.S. Имам акции от GAGBT.
Коментар
-
Finance.news- Съкращават 300 души от "Юрий Гагарин Булгартабак"
Съсобственикът и мениджър на пловдивската фирма за филтри и опаковки "Юрий Гагарин Булгартабак" Венцислав Каймаканов е започнал да връчва заповеди за съкращения, като смятал да освободи 300 души, съобщиха от КНСБ.
От синдиката припомнят, че това е единствената фирма от системата на "Булгартабак", в която няма подписан колективен трудов договор, който гарантира заплащане на до 20 заплати при съкращение, предаде БНР. При тази ситуация работниците ще получат само обезщетение, предвидено в Кодекса на труда.
Ръководството на КНСБ смята да сезира Комисията за защита от дискриминация и да настоява за бърза намеса на ръководството на "Булгартабак" и на Министерството на икономиката за решаване на проблема.
Персоналът на фабриката е готов и за протестни действия
Коментар
-
Акциите на “Гагарин БТ” заложени в ПИБ, и банковият надзор проверява сделките
Мария Троева
Комисията за финансов надзор е сезирала БНБ за евентуални нарушения по кредитирането на двете сделки за “Пловдив Юрий Гагарин БТ”, научи Дарик по свои канали. Акциите на пловдивското предприятие са заложени като обезпечение на заемите в ПИБ, с чиито собственици се свързват новите стопани на дружеството.
Придобиването на 67% от акциите на първото приватизирано на борсата предприятие на тютюневия холдинг от офшорната компания “Баранко” и последвалото 3 дни по-късно прехвърляне на 18% на “Комсо тобако”, която е собственост на изпълнителния директор на “Гагарин” Венцислав Каймаканов и неговия брат Благой, е финансирано от една и съща банка по една и съща схема. Това е записано в сигнала, изпратен преди 10 дни до банковия надзор.
Финансовите надзорници са поискали БНБ да провери вътрешните правила за кредитиране в Първа Инвестиционна Банка. Според тях буди подозрение факта, че банката е отпуснала милиони на две дружества без никакви активи и история, които са регистрирани дни преди покупката на “Гагарин” на фондовата борса.
Комисията за финансов надзор /КФН/ още не е приключила проверката на сделките за продажбата на акции на пловдивското предприятие, казаха от там. Продължава проучването на надзора дали собствениците на офшорката “Баранко” и на “Комсо тобако” са свързани лица по смисъла на закона. КФН ще търси евентуално споразумение между двете компании за упражняване на правото на глас при управлението на “Гагарин”, като ще провери и гласуването при днешното извънредно акционерно събрание на дружеството, на което новите собственици официално влязоха във владение.
Акционерите днес намалиха броя на членовете на директорския съвет от петима на трима. В новия борд влизат юристката Преслава Караджова, рентгенологът П. Хитров, а изпълнителен директор очаквано остава Венцислав Каймаканов. С промяна в Устава на новия борд са делегирани сериозни права да взема /без да свиква акционерите/ решения за съществени промени в дейността на дружеството, за инвестиционни кредити, за закриване на търговско предприятие или за отдаване под наем на значителна част от завода.
Коментар
-
Не знам защо, но тук определено се крие някъква загадка. Имам чувството, че е скрита положителна информация. Не е логично български играч да надцака с по-голяма цена на акциите чуждестранен такъв, да вземе мажоритарен пакет и миноритарен и да е сигурен , че ще спечели още доста от тази операция. Вероятно чужденеца се е отказъл виждайки по-слаби несъответстващи на цената резултати. Докато нашенците имат може би действителната информация и дейсват на сигурно.
Времето ще покаже. Мнението ми има само предположителна стойност и не почива на реални източници.
Коментар
Коментар