IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Юрий Гагарин АД (YGAG / GAGBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro
    ...A ZNAETE LI MOM4ETA 4E GAGBT E S NAI MODERNOTO MA6INNO OBORUDVANE V BRAN6A SI V BG.....
    наистина в бг сега е супер печеливш печатарския бизнес!!!! смятам че тази тенденция ще се запази...но тук малко не съм съгласен с "модерното" оборудване...печатницата е оргомна наистина, но с доста стара техника...иначе и аз съм fan на тази позиция

мнението не е препоръка за покупко/продажба на акции

Коментар

• Това е много по-добро: http://kompanii.investor.bg/?cat=5&id=56499

Продажбите на Пловдив Юрий Гагарин БТ с ръст от 16 на сто
      30.10.2007 09:45 ( GAGBT )

Нетните приходи от продажби на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД за първите девет месеца на годината отчитат ръст от 16,25% на годишна база до 35,302 млн. лв., показаха отчетите на дружеството, предадени на БФБ-София.

От общите нетни приходи от продажби 4,323 млн. лв. са в графата „Други“, които включват продажби на спомагателни материали – 774 хил. лв., продажби на нетекущи активи – 1,127 млн. лв., приходи от неустойки по договори – 431 хил. лв., възстановена обезценка на вземания от клиенти – 1,991 млн. лв.

Дружеството за производство на филтърни пръчки и печатни материали отчита и 1,287 млн. лв. приходи от лихви. Разходите по икономически елементи почти не се изменят, като към 30 септември възлизат на 29,53 млн. лв.

За деветмесечието са изпълнени 83% от приходите, предвидени в производствената програма за 2007 г. „Заявките от клиенти и направените разчети за четвъртото тримесечие на 2007 г., както и анализите на резултатите от предходни години, дават основание да очакваме приходите от продажби да надхвърлят прогнозата за 2007 г.“, се казва в отчета за управлението на дружеството.

Делът на износа в приходите от продажби на продукция възлиза на 8%, а нетната печалба бележи скок от 9,38 пъти до 6,65 млн. лв. и значително надхвърля прогнозната печалба за цялата 2007 г. от 1,809 млн. лв.

Към 30 септември извършените основни капиталови разходи в печатната и филтровата дейност възлизат на 9,895 млн. лв. Общият размер на капиталовите разходи до края на годината ще надхвърли 10 млн. лв.

През третото тримесечие на 2007 г. са въведени в експлоатация петцветна офсетова машина с лаков модул "MAN Roland" и система за директна експонация върху офсетови печатни форми (CTP). Освен това е извършено подновяване на Барко-система за предпечатна подготовка.

През месец ноември 2007 г. ще бъде внедрена в експлоатация шестцветна офсетова машина "MAN Roland – 706".

От оперативна дейност Пловдив Юрий Гагарин БТ отчита нетен паричен поток от 7,274 млн. лв., а крайният паричен поток е 1,65 млн. лв.

Основният капитал на компанията е 1,004 млн. лв., а собственият – 46,787 млн. лв. Активите от началото на годината бележат ръст от 15% до 62,213 млн. лв.

Коментар

• ПЛОВДИВ - ЮРИЙ ГАГАРИН - БТ АД (GAGBT) източник: finance.news.bg 1 Ноември 2007 12:46

Печалбата на ПЛОВДИВ - ЮРИЙ ГАГАРИН - БТ АД към 30 септември 2007г. е в размер на 6 650 хил. лв.
        Дружеството ПЛОВДИВ - ЮРИЙ ГАГАРИН - БТ АД е реализирало печалба към третото тримесечие на 2007г., в размер на 6 650 хил. лв. Общите приходи на дружеството са в размер на 36 665 хил. лв., което е с 20.14 % повече спрямо предходния период. Общите разходи отчитат ръст от 0.69 % спрямо предходния период до 30 015 хил.лв..

Към 30 септември 2007г. дружеството има печалба на акция (на осреднена годишна база) в размер на 7.45лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството към 30 септември 2007г..

Според отчета на дружеството към 30 септември 2006г. е формирана печалба в размер на 709 хил. лв.

Собственият капитал на дружеството към третото тримесечие на годината е 46 787 хил. лв. , като спрямо същия период на 2006г. се е увеличил с 20.43 %.

Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София за периода (1 август – 30 септември) 2007г:
        Общ брой изтъргувани акции: ( 35 147 бр. акции )
        Общ брой сделки: ( 734 бр. )
        Минимална цена: ( 37.800 лв. )
        Максимална цена: ( 90.000 лв. )
        Среднопретеглена цена: ( 60.319 лв. за акция.

Коментар

• mnogo hora debnat- ha-ha

Коментар

• май пак настана добро време за допълване :-)

имам акции. не е препоръка.

Коментар

• MOM4ETA , KAJETE MI S KAKVO GAGBT E PO LO6O OT ORGH, LESPL, MCH,FZLES I MNOGO DRUGI 4E E TOLKOVA PO EVTINO OT TJAH. TE- GAHBTIMAT PORU4KI ZA NJAKOLKO GODINI NAPRED- HA-HA

Коментар

• Грую, отговарям ти с чисто образователна цел с цитати от отчета, тъй като явно не си го чел :

На 28.09.2006 г. Пловдив Юрий Гагарин БТ АД сключи тригодишни договори с четирите цигарени фабрики на Булгартабак-холдинг АД – Благоевград БТ АД, Пловдив БТ АД, София БТ АД и Стара Загора БТ АД за доставка на печатни материали и филтрови пръчки.

Продажби по продукти - вътрешен пазар 30.09 2007 30.09.2006

Печатни изделия 18 354 16 251
                Филтърни пръчки 9 792 8 310
                Резервни части и нестанд. оборудване 380 1 048
                Общо 28 526 25 609

Продажби по продукти -износ 30.09.2007 30.09.2006

Печатни изделия 1 080 1043
                Филтърни пръчки 950 457
                Резервни части и нестанд. оборудване 423 814
                Общо 2 453 2 314

Пак специално за Грую ще отбележа, че от горепосочените приходи се вижда,че приходите от филтри са около 1/3 от общите приходи и определено вече не са основната дейност на дружеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от growth
                  Първоначално изпратено от Грую Груев
                  Първоначално изпратено от Developer
                  Моля хората, които не знаят за какво става въпрос, каква е основната дейност на компанията, които нямат нищо общо с този бизнес, както и тези които не са си направили дори труд да проучат какво представлява тоа предприятие, да не изказват мнения като някои от по-долните, защото стават за смЕх.

Това предприятие е перлата на целия бивш Булгартабак и единственото, което е наистина ценно и уникално работещо предприятие.
                  Е тук се бъркаш, перлата е и си остава БЛАБТ, а че и това е много добра акция - никой не го оспорва.
                  Само за инфо - филтрите и на Благоевград БТ и на София БТ се произвеждат в Благоевград, разбирайте го както искате
                  Иначе успех на инвестиращите - една наистина добра позиция, във все още не умиращ за БГ бизнес
                  Не е препоръка за покупко-продажба
                  ...„Ти много рано и неправилно си дошъл тук. Вярвай ми, защото аз съм твоят праотец. Сине, вие не бива да сте тук, връщай се на Земята, не нарушавай законите на Създателя”.
                  Из "Руски космонафти си говорили с Бога"
                  благодаря ти космонаФте - "не използвай напразно името Божие"
                  Най-добрия вариант когато не можеш да отговориш е да си замълчиш, най-глупавия - да обидиш опонента си.
                  Ако инвестиционната ти култура е на нивото на познанията ти по български - жалко за наистина добрата акция!!!
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от growth
                    Първоначално изпратено от Грую Груев
                    Моля хората, които не знаят за какво става въпрос, каква е основната дейност на компанията, които нямат нищо общо с този бизнес, както и тези които не са си направили дори труд да проучат какво представлява тоа предприятие, да не изказват мнения като някои от по-долните, защото стават за смЕх.

Това предприятие е перлата на целия бивш Булгартабак и единственото, което е наистина ценно и уникално работещо предприятие.
                    Е тук се бъркаш, перлата е и си остава БЛАБТ, а че и това е много добра акция - никой не го оспорва.
                    Само за инфо - филтрите и на Благоевград БТ и на София БТ се произвеждат в Благоевград, разбирайте го както искате
                    Иначе успех на инвестиращите - една наистина добра позиция, във все още не умиращ за БГ бизнес
                    ...„Ти много рано и неправилно си дошъл тук. Вярвай ми, защото аз съм твоят праотец. Сине, вие не бива да сте тук, връщай се на Земята, не нарушавай законите на Създателя”.
                    ... ние продължавеме напред. Успех на всички. тези, които не харесват позицията или пишат за други акции, моля ходете и си пишета там...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев

Коментар

• Първоначално изпратено от Developer

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Кучетата си лаят, кервана си върви.
                          Съотношението между офертите купува и продава е доста показателно накъде отива дружеството. Това е в краткосрочен аспект разбира се.
                          В дългосрочен аспект - трябва време да се реализира инвестиционната програма и точно това ми харесва на ГАГБТ, че ТЕПЪРВА ЗАПОЧВА ДА СЕ РАЗВИВА. Когато всички кажат - дружеството е супер , вече ще е късно за влизане. Все пак все още говорим за много кратък период от приватизацията, а вече първите резултати са налице. Имайте търпение дружеството да се утвърди и на него ще се гледа по друг начин. Знаете при какво п/е се търгуват доказаните дружества.
                          Мнението ми не е препоръка.

Коментар

• Моля хората, които не знаят за какво става въпрос, каква е основната дейност на компанията, които нямат нищо общо с този бизнес, както и тези които не са си направили дори труд да проучат какво представлява тоа предприятие, да не изказват мнения като някои от по-долните, защото стават за смЕх.

Коментар

• Първоначално изпратено от M&A
                              Първоначално изпратено от Кафеджиев
                              И най-светлите ми прогнози не очакваха такъв отчет, евала!
                              Дори и да се запази темпа на нарастване на печалбата това остава една от най-добрите акции на БФБ.

Настоящото не е препоръка, с която се препоръчва инвестиционна стратегия за търговия с финансови инструменти или относно емитентите им, или мнение за настояща или бъдеща стойност, или цена на тези финансови инструменти по смисъла на § 1, т. 7 от Допълнителните разпоредби на Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти.
                              BLABT е много по-добра акция. По-долу в коментарите имаше много добър коментар закачеството на печалбата. Според мен цигарите нетрябва да се търгуват с п/е над 18-20. Просто замиращ бизнес..

не е препоръка.
                              За цигарите съм съгласен, но това е компания основно в областта на печатната дейност.
                              Не бъркайте GAGBT с другите БТ

Коментар

• Първоначално изпратено от Кафеджиев
                                И най-светлите ми прогнози не очакваха такъв отчет, евала!
                                Дори и да се запази темпа на нарастване на печалбата това остава една от най-добрите акции на БФБ.

Настоящото не е препоръка, с която се препоръчва инвестиционна стратегия за търговия с финансови инструменти или относно емитентите им, или мнение за настояща или бъдеща стойност, или цена на тези финансови инструменти по смисъла на § 1, т. 7 от Допълнителните разпоредби на Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти.
                                BLABT е много по-добра акция. По-долу в коментарите имаше много добър коментар закачеството на печалбата. Според мен цигарите нетрябва да се търгуват с п/е над 18-20. Просто замиращ бизнес..

не е препоръка.

Коментар

Working...
                                X