IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Слънчев ден АД (SDEN / SLDEN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • da, obache euro

    Коментар


    • 30 mln не е ли ?

      Коментар


      • Изглежда рискова защото в баланса недвижимите имоти се водят за малко над 14 мил лева, но след като банката ги е оценила на 60 милиона , нещата започват да изглеждат по друг начин.

        Коментар


        • Без риск няма печалба

          Коментар


          • Shte mu doide wremeto, problemyt e che poziciata izglejda malko riskowa zaradi zadyljeniata kym bulbank.
            Zatowa investitorite biagat ot tuk w momenta, no Gergov si znae rabotata.

            Коментар


            • На проведено извънредно ОСА от 05.01.2007 год. на Слънчев ден АД-Варна /SLDEN/, са взети следните решения:
              - Овластява управителните органи за извършване на сделки по чл. 114 от ЗППЦК:
              а) да сключат договор за банков кредит (кредитна линия) между Слънчев ден АД-Варна с Булбанк АД гр.София в размер на 30 000 000 евро, предназначен за рефинансиране на остатъчен дълг към Булбанк АД гр.София по банков кредит, съгласно договор за банков кредит с Булбанк АД от 24.11.2004 год. и разликата потенциална възможност за финансиране на бъдеща дейност на Слънчев ден АД-Варна при необходимост, срок 17 год., лихва в размер на 1 м. EURIBOR + 1.5% годишна надбавка; срок и начин на погасяване на главницата - краен срок за погасяване 2023 год. на погасителни вноски-дванадесет месечни вноски за всяка календарна година, в размер за всяка календарна година съгласно погасителен план, но не повече от 2 520 000 евро годишно, погасяване на лихвите-ежемесечно в края на всеки лихвен период, комисионна за управление и обработка: за първата година - 0.3% върху сумата на разрешения кредит, платима при първо ползване; за следващите 16 години - 0.1% на година, платими до 31.01 на съответната година ( Комисионната се удържа само върху новоотпуснатата сума). Договорът е в полза на Слънчев ден АД-Варна.
              б) предоставяне на обезпечения на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството, както следва: Обезпечаване на всички вземания на Булбанк АД по договора за банков кредит (кредитна линия), описан по-горе, ведно с лихви и разноски, чрез учредяване на:
              1) Договорна ипотека на недвижимите имоти на Слънчев ден АД-Варна, както следва:
              Недвижимите имоти, намиращи се в гр. Варна, к.к. Св. Константин, представляващи туристически комплекс Слънчев ден АД-Варна (всички хотели на Слънчев ден и земята върху която са построени);
              2)3аписи на заповед издадени от Слънчев ден АД-Варна, авалирани от Георги Гергов;
              3) Съгласие за директен дебит;
              Стойност: Недвижими имоти- по балансова стойност съгласно последен одитиран баланс към 31.12.2005 год. - 14 946 000 лв.
              Записите на заповед и съгласието за директен дебит - по номинал към определен момент.

              E kak Bulbank dava kredit na drujestvoto za 30 miliona evro, a pazaryt mu dava otsenka ot 19 mln leva???

              Коментар


              • Пловдивският бизнесмен Георги Гергов беше избран за втори управляващ директор на Международния Пловдивски панаир, съобщи Дарик радио.

                Тази стъпка се налага, след като Община Пловдив придоби 49% от акциите на "Международен панаир Пловдив" чрез смесеното дружество с бизнесмена Георги Гергов "Пълдин туринвест.

                Държавата запазва мажоритарния си дял - минимум 51%, в "Международен панаир" ЕАД, гр. Пловдив. Това беше записано и в одобрената от правителството Стратегия за развитие и преструктуриране на дружеството.

                Програмата предвижда в него да участва и община Пловдив и да бъдат привлечени частни капитали. Предполага се, че така ще се подпомогне реализирането на редица инфраструктурни проекти, необходими за модернизирането на Международния панаир и повишаване на конкурентоспособността му.

                Моделът за развитие и преструктуриране е ориентиран към разширяване параметрите на взаимодействие с общината и частния сектор, което ще стимулира връзката между държавната собственост и частния капитал, казаха от МС в началото на ноември 2006 г.

                Очаква се на следващ етап Гергов да апортира в "Пълдин туринвест", а чрез него - и в панаира, четиризведния парк - хотел "Санкт Петербург".

                Настоящият директор Йордан Радев запазва поста си и ще работи заедно с новоназначения си колега Гергов.

                Предприемачът Георги Гергов има двама синове и 16-годишен опит в частния бизнес. Семейството му притежава печеливши фирми в различни браншове - търговия със зърно, фуражопроизводство, птицевъдство, свиневъдство, месопреработка, хотелиерство и ресторантьорство.

                Собственик е на новотел "Пловдив". Спечели и приватизационната сделка за 55 на сто от капитала на "Слънчев ден" АД, а впоследствие изкупи от държавата и други акционери още 40 на сто.

                Фирмата му "Старият Пловдив" АД спечели конкурса на община "Родопи" за продажбата на 261 декара земя до село Ягодово за изграждане на собствена конна база. Фамилията притежава най-скъпите коне у нас и има намерение да инвестира 2 млн. лв. в най-модерната конна база на Балканите.

                money bg

                Коментар


                • Слънчев ден АД-Варна свиква извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 5 януари 2007 г. от 11.00 ч. в гр. Варна, к. к. Св. Константин - хотел Палас, зала Нептун, съобщава БФБ-София.


                  Акционерите на дружеството ще решават за сключване на договор за банков кредит на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен баланс на дружеството (кредитна линия) с Булбанк АД в размер на 30 000 000 евро със срок 17 години, при лихва в размер на едномесечен EURIBOR+1.5% годишна надбавка.


                  ОСА на Слънчев ден ще решава и за предоставяне на обезпечения на всички вземания на кредитора по договора за банков кредит заедно с лихви и разноски, на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен баланс на дружеството, чрез учредяване на: договорна ипотека на недвижимите имоти собственост на дружеството в гр. Варна, к. к. Св. Константин, туристически комплекс Слънчев ден; записи на заповед, издадени от Слънчев ден АД-Варна, авалирани от Георги Гергов и чрез учредяване на съгласие за директен дебит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от neee
                    Добре де ... какво общо има Пълдин Туринвест със SLDEN. То ясно че дружеството е подценено, но явно никой няма доверие на Гергов та да си вложи парите в SLDEN
                    Братле дай си поне труда да прочетеш, кво съм написал. Ето още веднъж смляно - Слден притежава 17% от Пълдин Туринвест. Стойността на инвестицията е 4 594 000 лева.

                    Коментар


                    • Абе той е готин пич

                      Коментар


                      • Добре де ... какво общо има Пълдин Туринвест със SLDEN. То ясно че дружеството е подценено, но явно никой няма доверие на Гергов та да си вложи парите в SLDEN

                        Коментар


                        • Зимата идва, ама нашто момче Гергов благодарение на близките си контакти с властта в Пловдив и на правителствено ниво ще се докопа както до Стария град в Пловдив, така и до панаира.
                          Община Пловдив да придобие до 49% от акциите на "Международен панаир Пловдив" чрез смесеното дружество с бизнесмена Георги Гергов "Пълдин туринвест", реши Общинският съвет на града, съобщи Дарик Радио.

                          Трима от петимата съветници на НДСВ се въздържаха, след като до последно партията им настояваше общината самостоятелно да придобие акции от панаира при увеличението на неговия капитал.

                          Трите общински терена ще бъдат апортирани допълнително в капитала на панаира отново през смесеното дружество "Пълдин туринвест".

                          Георги Гергов прогнозира, че реалното преструктуриране на капитала на панаира ще бъде факт до 7 месеца, а процесът ще стартира след нова година, когато Министерски съвет се очаква да приеме Стратегия за развитие на панаира.

                          Във вторник на среща със заместник-министъра на икономиката Корнелия Нинова кметът Иван Чомаков и Георги Гергов ще обсъдят детайлите около влизането на общината и частния инвеститор като съдружници в панаира.

                          Очаква се на следващ етап Гергов да апортира в "Пълдин туринвест", а чрез него - и в панаира, четиризведния парк - хотел "Санкт Петербург". Това признал самият хотелиер пред Дарик. Той подчертал, че това ще стане, ако държавата като принципал на панаира одобри такъв ход.

                          А ето и нещо от отчета:
                          V. Дългосрочни инвестиции към 30.09.2006
                          “Пълдин Туринвест”АД –17,00 % от капитала - 4 594 000 лева

                          Ами 130-те нови луксозни апартамента в новия комплекс, 1 пет-звезден, 2 четири звездни и един тризвезден хотел, яхтено пристанище кво да ги правим. А според последната цена стойността на слънчев ден е едва 17,6 млн лева. Така че тука един от ръст от 200-300% не трябва да е изненада за никого

                          Коментар


                          • свършиха слънчевите дни май

                            Коментар


                            • напълно съгласен!!!

                              Коментар


                              • Капитализация:
                                SLDEN 19,42 млн
                                RIVR 74,48 млн
                                SKELN 104,71 млн

                                Продажби към 6-месечието:
                                SLDEN 3,19 млн
                                RIVR 3,37 млн
                                SKELN 9,89 млн

                                Слънчев ден е сигурно най-подцененото дружество на БФБ, само Палас струва 20 млн поне и то в евро. Да не говорим, че дружеството разполага с 1300 легла, за сравнение легловата база на Ривиера е 1000.

                                Коментар

                                Working...
                                X