IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спарки Елтос АД (ELTS / ELTOS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ако не се лъжа П/Е = 40.7??
    Не е препоръка!

Коментар

• DA VIDIM DO 18.10 6TE SE POKALI ILI PADNE ELTOS- ZA MEN PUK E V RAZRE6ITELNIJA SPISUK- HA-HA

Коментар

• .. кво ще рече "стоки" ???
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
          Разочарован съм от проспекта и съответно от мениджмънта на дружеството! 200 страници плява, нищо интересно, нищо което да показва перспективите пред компанията и да привлича инвеститорския интерес. Само общи приказки и разтакаване с цел трупане на обем.
          Що бе, Хосе? На мен пък ми бяха интересни стр. 24, 34-35. Тази акция за мен си остава в забранителния списък.

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
            Спарки Елтос АД-Ловеч е реализирало приходи от продажби в размер на 49 232 000 лева за първите девет месеца на 2007 г., което представлява ръст на продажбите от 50 % в сравнение със същия период на 2006 г. Реализираната през първите девет месеца на 2007 г. печалба на дружеството е в размер на 6 221 000 лева.

Това ми излезе в новините ...
            нищо неочаквано с оглед прогнозите на директорите отпреди месец за 71,3 млн. продабжи и 9,15 млн. печалба до края на годината
            Но явно някой "инвеститори" пак се изненадаха и реагираха с "изпреварващи" покупки :P

Коментар

• Има и отчет...
              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Спарки Елтос АД-Ловеч е реализирало приходи от продажби в размер на 49 232 000 лева за първите девет месеца на 2007 г., което представлява ръст на продажбите от 50 % в сравнение със същия период на 2006 г. Реализираната през първите девет месеца на 2007 г. печалба на дружеството е в размер на 6 221 000 лева.

Това ми излезе в новините ...

Коментар

• Може би си прав и това е логичното обяснение на липсата на такава част в проспекта. Не върви нито да покажат ограничени перспективи, нито да излъжат инвеститорите с излъскани прогнози в които дори и те не вярват. Да видим дали някой от компанията или от мениджъра по увеличението ще отговори на възникналите въпроси.

Коментар

• Перспективите могат да се отгатнат - ножицата се затваря и отгоре (made in china) и отдолу с ръста на заплатите (няма алтернатива - иначе ще им избягат кадърните работници) и на енергията, външните услуги и т.н.
                    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Разочарован съм от проспекта и съответно от мениджмънта на дружеството! 200 страници плява, нищо интересно, нищо което да показва перспективите пред компанията и да привлича инвеститорския интерес. Само общи приказки и разтакаване с цел трупане на обем. Как мениджмънта не успя да спретне една читава прогноза за развитието на компанията в следващите поне 2 г. - приходи, печалби, парични потоци? Дори прогнозата за приходите и печалбата за т.г. която съобщиха преди известно време не присъства в този така важен документ - проспекта по увеличението на капитала.
                      Може би тази информация е оставена за "отбрани" инвеститори. Би било доста странно за компания с амбиция да се утвърждава като публична.
                      Очаквам коментар от представител на дружеството или мениджъра по увеличението.

Коментар

• Първоначално изпратено от kons
                        LUBIMEC13, с поста си се опитах да вкарам малко ирония по повод изказвания на колеги, но май само deamon разбра това...
                        Поздрави
                        Това е защото се напълни пространството с всякакви "разбирачи" и реших, че е някой от тях! Иначе иронията ти си я бива - точно така е, прав си! ;-)
                        Но все таки, завивай се добре нощно време като спиш, че много изстиват краката на течение и после кофти! ;-) Това последното е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от VOIP
                          А заявката за записване на новите акции откъде може да бъде взета?
                          Извинете за елементарниая въпрос, но не съм наясно. Не би ли трябвало да бъде и тя на сайта на БСЕ?
                          ИП-то ти ще ти даде формуляр, който да попълниш, но това едва от 18-и натам...

Коментар

• А заявката за записване на новите акции откъде може да бъде взета?
                            Извинете за елементарниая въпрос, но не съм наясно. Не би ли трябвало да бъде и тя на сайта на БСЕ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                              абе на тия хора къде им е проспекта. При публикуване на съобщението в ДВ трябваше вече да представят проспекта в БФБ!?
                              В БФБ-София АД е постъпил проспект за предстоящото увеличение на капитала на Спарки Елтос АД-Ловеч /ELTOS/. Файловете са качени в уеб страницата на Борсата на адрес:
                              http://download.bse-sofia.bg/prospekt/ELTOS/

Коментар

• Първоначално изпратено от vomitus
                                какъв ли е шанса за успех на емисията? Според изявленията от вчера интересът ще е главно към IHLBL...

а теоретично при неуспех доколко могат да паднат акциите? Някой има ли идея? щото по тази позиция нещата вече ми се струват по-рискови от разумното.
                                Предполагам, че емисията ще бъде изцяло записана. Дали са по рискови от разумното, всеки си решава сам. Който не иска да рискува, има други инструменти - депозити, влогове, държавни ценни книжа, облигации. Иначе тук сме само лудите ...

Коментар

Working...
                                X