А що се отнася до 9 - те лева от нива 28 на 21,като имаш предвид,че тренда е все още надолу,при това твърдо...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химко АД (HIMKO)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ИмператорътЦезаров - колко пъти да повтарям, че средната цена на която съм пазарувал Пампоровици е 12-12.5 кинта. Къде я видя тая загуба?
Мунчов - това и казвам - ако заработи развалината, ще като ново юридическо лице - било Ново Химко или друго - а акционерите в Химко АД ще издухат супата. Друг вариант не виждам.
Коментар
-
Трябваше, Кефалов, да... Не очаквах тоя спад - който и до голяма степен е с психологически причини, трябва да ти кажа...
Простоизтървах една врътка - можеше да избягам и пак да вляза - то така и ще направя между април и юли, де... :-)
А за дългосрочна - така е - това ми е дългосрочна инвестиция, от която нямам никакво намерение да се отказвам.
Да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Цезаров - колко пъти да повтарям, че средната цена на която съм пазарувал Пампоровици е 12-12.5 кинта. Къде я видя тая загуба?
Мунчов - това и казвам - ако заработи развалината, ще като ново юридическо лице - било Ново Химко или друго - а акционерите в Химко АД ще издухат супата. Друг вариант не виждам.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Не знам,не знам!Иска ми се нещата да тръгнат в правилната посока.Аз си мисля,че,теоретично,има и друг вариант на развитие на ситуацията - не смятате ли,че ние,по-дребните акционери,можем да създадем нещо като съюз и да упълномощим представители,като целта да е да се съберат достатъчен процент акции и да се диктуват нещата с развитието на Химко ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от green armyС Агрото стана това че беше най-морално остарялото торово предприятие у нас.В ТЕЦа му имаше апаратура от 1945г.,но най-големият му недостатък беше че е много близо до Неохим,а по това време в Неохим си разиграваше коня Христо Бисеров чрез брат си.Най-лесно беше да се нареже завода.Тук и някаква шефка на Стомана Перник беше намесена.В момента доста хора притежават части от Агрото.Едни Капролактама, други въглеродния двуокис,трети ММА-то,тук са и медийни системи.Ти сигурно ме питаш за петите но в момента не ги зная, ако държиш много утре ще ти ги кажа
Неохим получаваха от фонд "Земеделие" по 12-15 милиона лв държавна поръчка за година по цени с печалба, а Химко беше получило само 250 000 лв.
/Тогава министър на земеделието беше Върбанов и сега го разследват за още далавери не знам дали са верни/
Христо Бисеров не се беше скарал с Костов. Въведоха и защитно мито 25% при внос, само за амониевата селитра.
Явно Химковци при тази конкуренция са нямали никакъв шанс, а и не са знаели на кого да бутнат парици за да се урегулират нещата или това е било невъзможно.
Коментар
-
Привет!
Относно четирите торови заводи някога мога да Ви споделя че до 2000 год. Химко е най-поддържания и добре работещ торов завод.Другите заводи в Стара Загора мисля че беше с руско оборудване и по обясними причини го нарязаха.В Димитровград е една инсталация с голям капацитет и всяко спиране по различни причини води до загуби от непроизведена продукция.Мисля че и там повечето от оборудването е съветско производство.За Девня незнам но преди 10 ноември беше много запуснато и лошо поддържано щото и целия Девненски район беше страшна мърсотия.
Химко е строен 1965-67 от английска инженерингова фирма сключила договор с тогавашното правителство.Подизпълнители са французи, датчани,белгийци и италианци.Технологията за онова време е доста актуална и инсталациите са 6/линии/ и оттам малка загуба при спиране.Амоняка произведен там беше и ще е най-евтин ако заработи пак.Капацитет 800 000 тона карбамид годишно това правеше 3% от световното производство.Ето, затова не е нарезан още!
Въпроса се състои в това че от 1997 год.започна процедура за продажбата на завода и натрупаните дългове са от тогава.Впрочем Вие знаете одисеята и обвиненията на Костовото правителство че не продаде завода за 102мил.$ а някой даваха Стелар Глобал 80мил.$ , 69мил Деу ,40,20 та накрая за 1 милион лв на подставени лица като Литвиненко.Не е луд тоя дето яде зелника.През тези години 97-99 завода работеше 100% и то с голяма загуба.Цената на газа от 1998 г. договорена от Бакърджиев беше голяма 84 долара на Исакча до Химко стигаше на 105-110 долара за 1000 м3.При сегашното положение твърдата цена тогава сега ни е много добре затова Газпром ни натиска да приемем новите според тях справедливи настоящи цени.Овчаров вика има си договор и на нас не ни е изгодно да се преразглежда.Продукцията се конкурираше с Украйна и Румъния ФОБ Черно море но тяхната цена до скоро беше 30-35 долара за 1000 м3 газ. Цената на карбамида стигна 90-70 долара за тон.И така завода умря.Сега при тези цени на газа и карбамида може да се произвежда на печалба,но всички тези задължения пречат за възобновяване на производството.Цената на карбамида е циклична през 2-4 години нагоре надолу и сегашния момент е подходящ.При добър менажмент всичко ще е се оправи според мен,но не виждам в лицето на някой сега това да може да направи.Било Ново Химко,било Интер Рао че нали те го доразграбиха.Има и друга версия да бъде пуснато за 2-3 години и след 2008 година квотите за вредни емисии по протокола от Киото да се продават.Мисля че те са на държавата и ако тя преотстъпи правата си на новите собственици познайте колко пари ще влизат без динозавъра да работи.Не знам но някъде четох че Русия ще строй нов завод с голям капацитет за торове и по-точно за карбамид.Нали Ви става ясно тогава че не им трябват конкуренция а ако го купи Газпром, при поголямо търсене ще работи иначе ще крета колкото за България,Македония и Сърбия и те ще са монополисти.
Това е в сферата на фантазиите и на предположенията.
Историческите факти са верни.
Правете си изводи сами.
Никой не иска да губи, но все пак това се случва на някой.
Коментар
-
pomnete 4e za da spe4elim Himko trqbva da bade prehvarleno na Rao,a programata na Rao e po-lo6a za rusnazite 6toto pove4e 6te pla6tat ,taka 4e te 6te predpo4etat to da raboti pod imeto Novo Himko,taka 6te imat i 100% ot nego.Vijdate sami 4e ako iskat rusnazite Himko da raboti nie 6te zagubim.No te ne iskat Himko da raboti,vartqt go ve4e 3,4 godini.Zatova moje da go prehvarlqt na Rao i posle Novo Himko pak da objalva i posle da otlojat objalvaneto i taka natatak dokato bratu6kite nqmat nujda ve4e da lajat 4e Himko ne im trqbva.
Коментар
-
С Агрото стана това че беше най-морално остарялото торово предприятие у нас.В ТЕЦа му имаше апаратура от 1945г.,но най-големият му недостатък беше че е много близо до Неохим,а по това време в Неохим си разиграваше коня Христо Бисеров чрез брат си.Най-лесно беше да се нареже завода.Тук и някаква шефка на Стомана Перник беше намесена.В момента доста хора притежават части от Агрото.Едни Капролактама, други въглеродния двуокис,трети ММА-то,тук са и медийни системи.Ти сигурно ме питаш за петите но в момента не ги зная, ако държиш много утре ще ти ги кажа
Коментар
-
Първоначално изпратено от green armyне мога да разбера накъде биеш.Човека попита нещо и аз му отговорих.За Агробиохим гарантирам че е така защото съм местен а за Химко идея си нямам както вече споменах
koi sega pritevawa zemqta i sgradite?
i barierata razbira se?
Kakwo stana tochno s Agroto?
Коментар
Коментар