IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химко АД (HIMKO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А що се отнася до 9 - те лева от нива 28 на 21,като имаш предвид,че тренда е все още надолу,при това твърдо...

Коментар

• Е,това си е твоя работа.И аз съм изтървал врътки,за които после съм се пукал от яд,най - вече заради това,че съм ги виждал,но не ми е стигнала смелост.

Коментар

• Така е - прав си, изпуснах една врътка - можеше да изляза и пак да вляза... но смятам, че този спад посред сезонът е до голяма степен неоправдан...
        А де я видя тая разлика от 8-9 кинта? :-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Цезаров - колко пъти да повтарям, че средната цена на която съм пазарувал Пампоровици е 12-12.5 кинта. Къде я видя тая загуба?

Мунчов - това и казвам - ако заработи развалината, ще като ново юридическо лице - било Ново Химко или друго - а акционерите в Химко АД ще издухат супата. Друг вариант не виждам.
          Абе,човече,Императоре,как би нарекъл ти разликата от 8 - 9 лева,която се получава от високите нива и сегашната цена на Пампорово?Аз не виждам по какъв друг начин да го нарека,освен загуба - хайде,ако ще ти прозвучи по - добре,да кажем,че е нереализирана печалба.

Коментар

• Трябваше, Кефалов, да... Не очаквах тоя спад - който и до голяма степен е с психологически причини, трябва да ти кажа...
            Простоизтървах една врътка - можеше да избягам и пак да вляза - то така и ще направя между април и юли, де... :-)

А за дългосрочна - така е - това ми е дългосрочна инвестиция, от която нямам никакво намерение да се отказвам.
            Да.

Коментар

• Импе, ако не си продал ПАМПОТО досега майка,не знам какво да кажа.Разлика от 28-29 до 21-22 не знам какво е.Печалба или загуба.Явно много си се съсредоточил в коментарите или си мноооого дългосрочен инвеститор.

Коментар

• Цезаров - колко пъти да повтарям, че средната цена на която съм пазарувал Пампоровици е 12-12.5 кинта. Къде я видя тая загуба?

Мунчов - това и казвам - ако заработи развалината, ще като ново юридическо лице - било Ново Химко или друго - а акционерите в Химко АД ще издухат супата. Друг вариант не виждам.

Коментар

• Не знам,не знам!Иска ми се нещата да тръгнат в правилната посока.Аз си мисля,че,теоретично,има и друг вариант на развитие на ситуацията - не смятате ли,че ние,по-дребните акционери,можем да създадем нещо като съюз и да упълномощим представители,като целта да е да се съберат достатъчен процент акции и да се диктуват нещата с развитието на Химко ?

Коментар

• Първоначално изпратено от green army
                    С Агрото стана това че беше най-морално остарялото торово предприятие у нас.В ТЕЦа му имаше апаратура от 1945г.,но най-големият му недостатък беше че е много близо до Неохим,а по това време в Неохим си разиграваше коня Христо Бисеров чрез брат си.Най-лесно беше да се нареже завода.Тук и някаква шефка на Стомана Перник беше намесена.В момента доста хора притежават части от Агрото.Едни Капролактама, други въглеродния двуокис,трети ММА-то,тук са и медийни системи.Ти сигурно ме питаш за петите но в момента не ги зная, ако държиш много утре ще ти ги кажа
                    Така си беше и още
                    Неохим получаваха от фонд "Земеделие" по 12-15 милиона лв държавна поръчка за година по цени с печалба, а Химко беше получило само 250 000 лв.
                    /Тогава министър на земеделието беше Върбанов и сега го разследват за още далавери не знам дали са верни/
                    Христо Бисеров не се беше скарал с Костов. Въведоха и защитно мито 25% при внос, само за амониевата селитра.
                    Явно Химковци при тази конкуренция са нямали никакъв шанс, а и не са знаели на кого да бутнат парици за да се урегулират нещата или това е било невъзможно.

Коментар

• Привет!

Относно четирите торови заводи някога мога да Ви споделя че до 2000 год. Химко е най-поддържания и добре работещ торов завод.Другите заводи в Стара Загора мисля че беше с руско оборудване и по обясними причини го нарязаха.В Димитровград е една инсталация с голям капацитет и всяко спиране по различни причини води до загуби от непроизведена продукция.Мисля че и там повечето от оборудването е съветско производство.За Девня незнам но преди 10 ноември беше много запуснато и лошо поддържано щото и целия Девненски район беше страшна мърсотия.
                      Химко е строен 1965-67 от английска инженерингова фирма сключила договор с тогавашното правителство.Подизпълнители са французи, датчани,белгийци и италианци.Технологията за онова време е доста актуална и инсталациите са 6/линии/ и оттам малка загуба при спиране.Амоняка произведен там беше и ще е най-евтин ако заработи пак.Капацитет 800 000 тона карбамид годишно това правеше 3% от световното производство.Ето, затова не е нарезан още!
                      Въпроса се състои в това че от 1997 год.започна процедура за продажбата на завода и натрупаните дългове са от тогава.Впрочем Вие знаете одисеята и обвиненията на Костовото правителство че не продаде завода за 102мил.$ а някой даваха Стелар Глобал 80мил.$ , 69мил Деу ,40,20 та накрая за 1 милион лв на подставени лица като Литвиненко.Не е луд тоя дето яде зелника.През тези години 97-99 завода работеше 100% и то с голяма загуба.Цената на газа от 1998 г. договорена от Бакърджиев беше голяма 84 долара на Исакча до Химко стигаше на 105-110 долара за 1000 м3.При сегашното положение твърдата цена тогава сега ни е много добре затова Газпром ни натиска да приемем новите според тях справедливи настоящи цени.Овчаров вика има си договор и на нас не ни е изгодно да се преразглежда.Продукцията се конкурираше с Украйна и Румъния ФОБ Черно море но тяхната цена до скоро беше 30-35 долара за 1000 м3 газ. Цената на карбамида стигна 90-70 долара за тон.И така завода умря.Сега при тези цени на газа и карбамида може да се произвежда на печалба,но всички тези задължения пречат за възобновяване на производството.Цената на карбамида е циклична през 2-4 години нагоре надолу и сегашния момент е подходящ.При добър менажмент всичко ще е се оправи според мен,но не виждам в лицето на някой сега това да може да направи.Било Ново Химко,било Интер Рао че нали те го доразграбиха.Има и друга версия да бъде пуснато за 2-3 години и след 2008 година квотите за вредни емисии по протокола от Киото да се продават.Мисля че те са на държавата и ако тя преотстъпи правата си на новите собственици познайте колко пари ще влизат без динозавъра да работи.Не знам но някъде четох че Русия ще строй нов завод с голям капацитет за торове и по-точно за карбамид.Нали Ви става ясно тогава че не им трябват конкуренция а ако го купи Газпром, при поголямо търсене ще работи иначе ще крета колкото за България,Македония и Сърбия и те ще са монополисти.

Това е в сферата на фантазиите и на предположенията.
                      Историческите факти са верни.
                      Правете си изводи сами.
                      Никой не иска да губи, но все пак това се случва на някой.

Коментар

• i с akcionerite na Аgroto kakwo pritejawat sega?

Коментар

• pomnete 4e za da spe4elim Himko trqbva da bade prehvarleno na Rao,a programata na Rao e po-lo6a za rusnazite 6toto pove4e 6te pla6tat ,taka 4e te 6te predpo4etat to da raboti pod imeto Novo Himko,taka 6te imat i 100% ot nego.Vijdate sami 4e ako iskat rusnazite Himko da raboti nie 6te zagubim.No te ne iskat Himko da raboti,vartqt go ve4e 3,4 godini.Zatova moje da go prehvarlqt na Rao i posle Novo Himko pak da objalva i posle da otlojat objalvaneto i taka natatak dokato bratu6kite nqmat nujda ve4e da lajat 4e Himko ne im trqbva.

Коментар

• С Агрото стана това че беше най-морално остарялото торово предприятие у нас.В ТЕЦа му имаше апаратура от 1945г.,но най-големият му недостатък беше че е много близо до Неохим,а по това време в Неохим си разиграваше коня Христо Бисеров чрез брат си.Най-лесно беше да се нареже завода.Тук и някаква шефка на Стомана Перник беше намесена.В момента доста хора притежават части от Агрото.Едни Капролактама, други въглеродния двуокис,трети ММА-то,тук са и медийни системи.Ти сигурно ме питаш за петите но в момента не ги зная, ако държиш много утре ще ти ги кажа

Коментар

• Първоначално изпратено от green army
                              не мога да разбера накъде биеш.Човека попита нещо и аз му отговорих.За Агробиохим гарантирам че е така защото съм местен а за Химко идея си нямам както вече споменах
                              E dobre de razkavi ni kakwo stana s Agrobiohim?
                              koi sega pritevawa zemqta i sgradite?
                              i barierata razbira se?
                              Kakwo stana tochno s Agroto?

Коментар

• Благодаря за отговора, бероецо
                                Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Working...
                                X