........................
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химко АД (HIMKO)
Collapse
X
-
А, Императора се събуди. За Майк(както го наричаш) Шумахер не знам, но какво ще кажеш за Доналд Тръмп и Бернар Тапи ? Ако смяташ, че Сорос е направил милиарди с игра на зимен курорт - продава - пролет и купува -край на есен, си гений. Вярно е , че съм Незнайко, но смятам, че дългосрочно се инвестира на привидно загубена кауза и ако има рисков капитал е добре да се приложи схемата с геометричната прогресия. В момента 1000 лв. са добра дългосрочна иннвестиция за смотан играч като мен. Нямам голям опит, но съм спечелил досега на привидно загубени (за съответното време) позиции и обратно - губя на сигурните (ппросто не уцелвам точно момента на врътката). Не трябва да забравяме, че все пак сме страна, в която всичко е възможно и правилата са не толкова пазарни (логични), а конюнктурни.Не е срамно да не знаеш, срамно е да не питаш.
Коментар
-
Ами именно - М+С струва десетки (меко казано) пъти над уставният си капитал, а Химко е като Кака Мара (от подуенската гара) - даже 1.50 не струва цялото...
И сравнението ти (за Метрото и кварталният гараж-бакалийка) е крайно неуместно. Аз бих ги оприличил на малко сейфченце, тъпкано со злато и ценни книжа (М+С) и голям склад за вторични суровини (Химко).
Да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Чакай,сега,Императоре,ти си извърташ нещата така,ккто на теб ти е удобно - М+С има капитал 260 000,но цената на акция е доста по - висока ( между другото мисля,че стойността на акция на М+С е около или малко под половината на сегашната цена,така че,ако ме послушаш,разкарай тази позиция на пик или около него и баста! ).Ами ако погледнем от друга страна,ти мислиш ли,че М+С и Химко са съпоставими предприятия?Виждал ли си какво представлява М+С и какво представлява Химко?Все едно да сравняваш квартален гараж с Метро!
Коментар
-
Така е, но не съм чувал дали Химко има вземания, но за сметка на това знам, че дължи кинти дори на КЛИЕНТИТЕ СИ. Нека ОСА направи капиталът и 1 000 000 000... тогава на борсата 20 акции ще се продават за една стинка. Това няма да промени фактът, че Химко е развалина. Важно е какво стои зад този уставен капитал. На М+С капиталът му е 260 000, но колко е реалната цена на предприятието?
Вярно е, че сплитът повишава капитализацията на дружествата, но не и реалната стойност на активите им.
Ново Химко е единствената засега съществуваща възможност Химко фабриката да заработи.
Незнайко (Незнайке), ти сравняваш Химко с Майк Шумахер ли? :-) :-) :-)
Това трябваше да го напишеш в съседната тема - за бисери и вицове, да.
Какво име има една фирма, която е затънала в дългове дори към клиентите си и ги влачи с години? ИЗЦЯЛО НЕГАТИВНО, НЕГОВАТА КОЖА !!!! Със сигурност даже е по-зле от Кремиковци - дето фирмите, работещи с тях, искат пушлякът да им плаща предварително - един приятел ми разказа как веднъж, след дълго размотаване им платили с... желязо. А Химко и с тор не може да плати, щото Пушлякът поне работи, а Развалината не.
Да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътИмам предвид многократно от мен и от друки участници казано - че дълговете на Химко са много по-големи от стойността на активите му, които все още са оцелели.
Според теб защо направиха Ново Химко АД ?
Относно Ново Химко - то е създадено с явната и единствена цел да бъде ОТКРАДНАТО Химко,без да платят и една стотинка!
Знам ли е прав/а - Химко е и всичко останало,освен активи - бизнес,печалба,име,фактор на пазара,препитание за хиляди души,апетитна хапка на стратегическо място и мн.други работи.
Коментар
-
Дълго участвам пасивно и като новак бих се запитал примерно, кое у Михаел Шумахер е оценено за над 600 млн. евро? Освен активите важен дял в крайната стойност заема и самата фирма - изграденото име и това, което може да прави, т.е. за което вече има издадени лицензи и разрешителни. И както знаете за спечелването на много търгове в обединена Европа основно изискване е фирмата да е в бранша от определен период, т.е. да има име и опит - а това струва пари. Да не говорим колко струва един коптор на пътя на магистрала Тракия например (в подходящото време). А "развалината" Химко е там май, особено ако приемем за реална датата 01.01.2007 и каква хапка ще е за някой извън Европа.Не е срамно да не знаеш, срамно е да не питаш.
Коментар
-
В какъв смисъл е неизгодно финансово,на кого?Бих ти възразил,че е неизгодно финансово само на конкуренцията Химко да заработи!Ако бъде приет един истински оздр.план,има хиляди начини да се привлекат свежи пари,с които да се възстанови прозводството.Ако Химко работи,знаеш ли,че тези задължения - при една средно добра конюнктура на пазара - може да ги изплати в много кратък сирок,от порядъка на 3 - 5 години,например?
Коментар
-
Ами и аз не знам - не е ли все тая,в крайна сметка форума е един,независимо,че темите са хиляди.А относно Пампорово,аз не съм Ви враг - на всички фенове на Пампорово,де,а просто изказах безпристрастно мнение,лишено от каквито и да било емоции и при това виждаш,че беше правилно,нали?Но,не мисли,че съм ви враг,ако видя възходяща тенденция там,пак бих споделил с вас - бъди сигурен!Но,защо ти не ми отговаряш със същото по повод на Химко,не мога да разбера.Химко не е развалина!Знаеш ли - ще издам една тайна и ще наруша донякъде анонимността в този форум,та,ще ти кажа,че аз се занимавам с внос на автомобили и много пъти съм изправял на крака - т.е. на гуми коли,за които почти всички са казвали,че са само купчина ламарини,е,за Химко твърдя,че е нещо такова - вярно,че в момента е доста "ктастрофирал",но има и възможности,и шанс да се изправи на крака.
Коментар
-
Не - трендът е нагоре - лошите новини се изчерпаха... или чакаш разрушително земетресение с епицентър Чепеларе, което да сорине Пампорово до основи?
И сметката ти е крива - от 28 до 21 са 7 кинта, и то при положение, че над 28 и под 22 почти не се задържаше курсът..
И защо, неговата кожа, се разправяме за Пампорово в темата за гъбясалата развалина Химко? Ако толко те вълнува Пампорово, аре да ходим в темата за същото... :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар