IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химко АД (HIMKO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ........................

Коментар

• Пак е Незнайко. Императоре, ако ги намериш на две "стинки" - продай ми ги на три. Все пак инкасираш 50% печалба(без режийните).
      Не е срамно да не знаеш, срамно е да не питаш.

Коментар

• Бе не знам, ама Химковите хартийки и по 2 стинки не ги ща - убеден съм че Химко никога няма да заработи като собственост на Химко АД.
        Да.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• А, Императора се събуди. За Майк(както го наричаш) Шумахер не знам, но какво ще кажеш за Доналд Тръмп и Бернар Тапи ? Ако смяташ, че Сорос е направил милиарди с игра на зимен курорт - продава - пролет и купува -край на есен, си гений. Вярно е , че съм Незнайко, но смятам, че дългосрочно се инвестира на привидно загубена кауза и ако има рисков капитал е добре да се приложи схемата с геометричната прогресия. В момента 1000 лв. са добра дългосрочна иннвестиция за смотан играч като мен. Нямам голям опит, но съм спечелил досега на привидно загубени (за съответното време) позиции и обратно - губя на сигурните (ппросто не уцелвам точно момента на врътката). Не трябва да забравяме, че все пак сме страна, в която всичко е възможно и правилата са не толкова пазарни (логични), а конюнктурни.

Коментар

• Ами именно - М+С струва десетки (меко казано) пъти над уставният си капитал, а Химко е като Кака Мара (от подуенската гара) - даже 1.50 не струва цялото...
            И сравнението ти (за Метрото и кварталният гараж-бакалийка) е крайно неуместно. Аз бих ги оприличил на малко сейфченце, тъпкано со злато и ценни книжа (М+С) и голям склад за вторични суровини (Химко).
            Да.

Коментар

• Чакай,сега,Императоре,ти си извърташ нещата така,ккто на теб ти е удобно - М+С има капитал 260 000,но цената на акция е доста по - висока ( между другото мисля,че стойността на акция на М+С е около или малко под половината на сегашната цена,така че,ако ме послушаш,разкарай тази позиция на пик или около него и баста! ).Ами ако погледнем от друга страна,ти мислиш ли,че М+С и Химко са съпоставими предприятия?Виждал ли си какво представлява М+С и какво представлява Химко?Все едно да сравняваш квартален гараж с Метро!

Коментар

• Така е, но не съм чувал дали Химко има вземания, но за сметка на това знам, че дължи кинти дори на КЛИЕНТИТЕ СИ. Нека ОСА направи капиталът и 1 000 000 000... тогава на борсата 20 акции ще се продават за една стинка. Това няма да промени фактът, че Химко е развалина. Важно е какво стои зад този уставен капитал. На М+С капиталът му е 260 000, но колко е реалната цена на предприятието?
                Вярно е, че сплитът повишава капитализацията на дружествата, но не и реалната стойност на активите им.
                Ново Химко е единствената засега съществуваща възможност Химко фабриката да заработи.

Незнайко (Незнайке), ти сравняваш Химко с Майк Шумахер ли? :-) :-) :-)
                Това трябваше да го напишеш в съседната тема - за бисери и вицове, да.
                Какво име има една фирма, която е затънала в дългове дори към клиентите си и ги влачи с години? ИЗЦЯЛО НЕГАТИВНО, НЕГОВАТА КОЖА !!!! Със сигурност даже е по-зле от Кремиковци - дето фирмите, работещи с тях, искат пушлякът да им плаща предварително - един приятел ми разказа как веднъж, след дълго размотаване им платили с... желязо. А Химко и с тор не може да плати, щото Пушлякът поне работи, а Развалината не.
                Да.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                  Имам предвид многократно от мен и от друки участници казано - че дълговете на Химко са много по-големи от стойността на активите му, които все още са оцелели.
                  Според теб защо направиха Ново Химко АД ?
                  "Активите" са една доста разтеглива величина - въпрос на оценка.Активите,оценени в смисъла,който се влага в ТЗ,например,включват освен всички движими вещи и недвижими имоти,така и вземанията и т.н.Сега при несъстоятелността,за АД и ма една характеристика,която се казва"свръхзадлъжнялост" и която гласи:..."когато задълженията надвишават активите в значителна степен"-ха сега,кажи ми,колко точно е "в значителна степен"?Освен това,ако се реши на ОСА да се увеличи капитала на дружеството на,да кажем - 880 000 000 лв.-тогава?...Мисли!
                  Относно Ново Химко - то е създадено с явната и единствена цел да бъде ОТКРАДНАТО Химко,без да платят и една стотинка!
                  Знам ли е прав/а - Химко е и всичко останало,освен активи - бизнес,печалба,име,фактор на пазара,препитание за хиляди души,апетитна хапка на стратегическо място и мн.други работи.

Коментар

• Дълго участвам пасивно и като новак бих се запитал примерно, кое у Михаел Шумахер е оценено за над 600 млн. евро? Освен активите важен дял в крайната стойност заема и самата фирма - изграденото име и това, което може да прави, т.е. за което вече има издадени лицензи и разрешителни. И както знаете за спечелването на много търгове в обединена Европа основно изискване е фирмата да е в бранша от определен период, т.е. да има име и опит - а това струва пари. Да не говорим колко струва един коптор на пътя на магистрала Тракия например (в подходящото време). А "развалината" Химко е там май, особено ако приемем за реална датата 01.01.2007 и каква хапка ще е за някой извън Европа.

Коментар

• Ъх-х-х-х... чао, банда за моментът - сега сладко-сладко ще поспя...

Коментар

• Имам предвид многократно от мен и от друки участници казано - че дълговете на Химко са много по-големи от стойността на активите му, които все още са оцелели.
                        Според теб защо направиха Ново Химко АД ?

Коментар

• В какъв смисъл е неизгодно финансово,на кого?Бих ти възразил,че е неизгодно финансово само на конкуренцията Химко да заработи!Ако бъде приет един истински оздр.план,има хиляди начини да се привлекат свежи пари,с които да се възстанови прозводството.Ако Химко работи,знаеш ли,че тези задължения - при една средно добра конюнктура на пазара - може да ги изплати в много кратък сирок,от порядъка на 3 - 5 години,например?

Коментар

• То не че не може Химко да се изправи на, но финансово е тотално неизгодно.

Коментар

• Ами и аз не знам - не е ли все тая,в крайна сметка форума е един,независимо,че темите са хиляди.А относно Пампорово,аз не съм Ви враг - на всички фенове на Пампорово,де,а просто изказах безпристрастно мнение,лишено от каквито и да било емоции и при това виждаш,че беше правилно,нали?Но,не мисли,че съм ви враг,ако видя възходяща тенденция там,пак бих споделил с вас - бъди сигурен!Но,защо ти не ми отговаряш със същото по повод на Химко,не мога да разбера.Химко не е развалина!Знаеш ли - ще издам една тайна и ще наруша донякъде анонимността в този форум,та,ще ти кажа,че аз се занимавам с внос на автомобили и много пъти съм изправял на крака - т.е. на гуми коли,за които почти всички са казвали,че са само купчина ламарини,е,за Химко твърдя,че е нещо такова - вярно,че в момента е доста "ктастрофирал",но има и възможности,и шанс да се изправи на крака.

Коментар

• Не - трендът е нагоре - лошите новини се изчерпаха... или чакаш разрушително земетресение с епицентър Чепеларе, което да сорине Пампорово до основи?
                                И сметката ти е крива - от 28 до 21 са 7 кинта, и то при положение, че над 28 и под 22 почти не се задържаше курсът..

И защо, неговата кожа, се разправяме за Пампорово в темата за гъбясалата развалина Химко? Ако толко те вълнува Пампорово, аре да ходим в темата за същото... :-)

Коментар

Working...
                                X