Двете дружества притежават общо 19,876% според ЦД, което е малко повече от 2,708 млн. акции. Ако продължават да продават на цена от 5 ст. ще вземат 135 хил. лв. Да им е честито, но след това цената ще е яхоооооо.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химко АД (HIMKO)
Collapse
X
-
Алемо Импорт-Експорт и A.V.S.T. Trading отново продават от Химко
11.09.2006 18:41 ( HIMKO )
Алемо Импорт-Експортс Лимитид и A.V.S.T. Trading Limited са осъществили нови продажби с акциите на Химко АД-Враца през последната седмица, показват данните от седмичния бюлетин на Централен депозитар.
След прехвърлянето на общо 10,044% от капитала на врачанския торов завод Алемо Импорт-Експортс Лимитид намали дела си до 14,956 на сто, докато A.V.S.T. Trading Limited продаде 0,0917% и държи 4,92% от капитала на дружеството.
За седмицата от 4 до 8 септември по позицията бяха изтъргувани близо 1,827 млн. акции на нива от 5 и 8 ст. за ценна книга.
Днес в 56 сделки бяха прехвърлени близо 503 хил. лота на нива от 5 до 7 ст. за брой.
Коментар
-
любимец прав си за непросветения, затова си питаммакар че има някаква спекулативна логика макар и леко странна аз лично не бих дал и 1ст за акция, но тази вечер се замотах из форума и ми е интересно да си питам за бфб защото смятам да поработя малко и там. макар че ако съдя по сегашното ниво на форекс форума ако и по другите нивото е същото то що ли питам тука като познавам хора които от 5 години само бг акции търгуват
Коментар
-
тук прочетох че ново химко щяло да придобие активите на химко след 18год давностен срок, нали ни е известно че дружеството е в несъстоятелност защото е свръхзадлъжняло.Е тогава какви активи ще получи ново химко след като се удовлетворят кредиторите, нали задълженията на дружеството надхвърлят многократно активите му, кой глупак ще чака 18год за да вземе нищо, друг въпрос е ако химко има много скрити активи което пък автоматично ни навежда на мисълта че в този случай дружеството не трябва да е в несъстоятелност.Мисля че расъжденията ми са логични и бих желал да ги коментирате ,а не да слушам как някой ще чака сумати години за да вземе нещо което сега не съществува и още повече ако това вземане е възможно защо да не го умножи ами да си чака ей така все пак 18 са 18 години
Коментар
-
Да, туканка някой правилно загатна причините за избушването и на Химко и на още куп неефективни соцгиганти. Основна такава е, че се смряска Льоня Брежнев и след него вече не се намери друг идиот да ни дава суровини без пари, само срещу някой и друг орден отвреме навреме.
Уви - да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от колегаУважаеми колеги, пълна заблуда е,че Ново Химко има каквито и да е било амбиции да придобие акции от мажоритарните собственици на изтърбушеното Химко! Нещо повече,
имам имформация,че именно от Химко чрез посредници са им предлагали да изкупят акциите им но са били порязани.Така,че правете своите не лишени от логика коментари, но не смесвайте едното с другото! Колкото до предстоящите съдебни прения оставаме в очакване на интересни събития, свързани с бъдещето на тази проточила се с години сага!
Коментар
-
Уважаеми колеги, пълна заблуда е,че Ново Химко има каквито и да е било амбиции да придобие акции от мажоритарните собственици на изтърбушеното Химко! Нещо повече,
имам имформация,че именно от Химко чрез посредници са им предлагали да изкупят акциите им но са били порязани.Така,че правете своите не лишени от логика коментари, но не смесвайте едното с другото! Колкото до предстоящите съдебни прения оставаме в очакване на интересни събития, свързани с бъдещето на тази проточила се с години сага!
Коментар
Коментар