Имат, да. Утре щяло да струва Химко не 7, а 8 стотинки и хората рискуват яко. Кой 10, кой 20, кой 100 лв?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химко АД (HIMKO)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 1http://www.vratza.com/dhc/index.php
Тец-а поне работи :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Цар Симеон ВеликиПари дадени за акции на Химко /дори и цената да е 1ст./ са пари хвърлени на вятъра.За акционерите на Химко отдавна няма нито бъдеще, нито перспективи.Даже модераторът махна "бъдеще и перспективи" от заглавието на темата.
Обаче има толкова упорити фенове на Разрухата, че все си мисля, че в тълковният речник срещу думата упоритост трябва да сложат снимката на някой акционер на Химко.
Коментар
-
Пари дадени за акции на Химко /дори и цената да е 1ст./ са пари хвърлени на вятъра.За акционерите на Химко отдавна няма нито бъдеще, нито перспективи.Даже модераторът махна "бъдеще и перспективи" от заглавието на темата.
Обаче има толкова упорити фенове на Разрухата, че все си мисля, че в тълковният речник срещу думата упоритост трябва да сложат снимката на някой акционер на Химко.
Коментар
-
Иванчо,приятелю жарки - както се казва там,откъдето си взел ника си,аз отдавна говоря,че е ясно,че тук се играе мноооого-мнооого дебела и скрита игра,в която може да спечелим и ние-бедните ивеститори на БФБ,е или да изгорим,светейки силно.Но,позволи ми да те поправя малко по някои въпроси,а именно,че задължението за внасянето на иск в съда за откриване на процедура по несъстоятелност тежи върху управляващите дружеството,дори носят и наказателна отговорност,ако укрият несъстоятелността на управляваното от тях дружество.Вярно е,че и кредитор може да иска откриване на процедура по обявяване в несъстоятелност на дадено дружество,но в случая с Химко - доколкото си спомням - иска бе внесен във Врачанският окръжен съд от управляващите дружеството.Освен това събранието на кредиторите разглежда и приема - съответно отхвърля - предложените оздравителни програми,а те биват внесени в съда от синдиците,а не от кредиторите.
В останалите ти разсъждения общо взето съм съгласен с теб.Но,въпроса е доколко ние сме схванали правилно ситуацията и доколко е възможно накрая да излезем на добра печалба...
Коментар
-
Пропуснах да ви кажа една подробност, която предполагам знаете
Кредиторите внасят предложение за несъстоятелност ,с което се стартира самата процедура в тази процедура се предлагат оздравителни планове и програми затова как да се оздрави едно дружество, тези същи кредитори сега обжалват самото решение и ако спечелят делото процедурата по несъстоятелност се подновява или казано по друг начин вече нов мажоритарен собственик ще предложи адекватна оздравителна програма ,с която разбирасе ще са съгласни и кредиторите и така ще се изпълни едно брилянтно правило
Дай малък заем и ще имаш длъжник, дай голям заем и ще имаш съдружник.
Коментар
-
Бих желал да споделя с вас някой факти,
Когато едно дружество е в несъстоятелност и е публичо следва да се уведоми една комисия
в правилника на БФБ е записано ,че условие за движение на една акция с повече от 50% надуло е също несъстоятелността тъй като такова едно движение би могло да ощети някого практика е съответното дружество в несъстоятелност да бъде извадено от борсовата търговия ,примери затова има немалко.
Е, но ние всички виждаме ,че прословутото ХИМКО се търгува още, въпроса е ЗАЩО директорите на БФБ не са направили нужните постъпки може би някой иска да се сдобие с нещо огромно за без пари
мисля , това съмнение не терзае само мен.
А и нещо друго кредиторите на ХИМКО също обжалват решението за несъстоятелност на дружеството ( предполагам мислят ,че ще могат да си вземат тяхното ако дружеството проработи? или си събере вземанията) ще съм ви благодарен ако чуя вещите ви мнения
Коментар
Коментар