IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
    Good things happen to those who wait https://charts.mql5.com/14/751/dovuh...ts-finance.png
    конкретни параметри на сделката по оптимална функция на 1 час - покупка на 2.031, стоп 1.931, таргет 2.52

    Слагам и поръчка купува 1000 броя на 2.032
    Не си харчи парите , в момента няма много подкрепа на маркета, нека се успокоят нещата и ще сложим поръчки .....
    В момента много от спекулантите мислят да излезат че навън става много проветрило покрай северна корея и франсетата ,а много от инвеститорите чакат отчетите...

    Коментар


    • Good things happen to those who wait https://charts.mql5.com/14/751/dovuh...ts-finance.png
      конкретни параметри на сделката по оптимална функция на 1 час - покупка на 2.031, стоп 1.931, таргет 2.52

      Слагам и поръчка купува 1000 броя на 2.032
      Keep going ...

      Коментар


      • Да беше паднало още малко и щеше да даде вход по оптималната функция на 1 часова графика. Купувачите не допуснаха това и почвам да си мисля, че няма и да го видим на тези нива и разглеждам входове по по-ниска йерархия. Ето как изглеждат нещата при 30 минутна графика:

        https://charts.mql5.com/14/708/dovuh...ts-finance.png

        Параметрите на входа по 30 мин графика. Покупка на 2.12, стоп 1.844, таргет 2.51. За да подобря риск/риуорд местя стопа на 1.99 и параметрите на покупката ми стават - покупка на 2.12, стоп 1.99, таргет 2.51, като при евентуално задействане на вход по оптималната функция на 1 час ще коригирам параметрите на стопа и таргета с оптималните.
        Keep going ...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
          Времето както винаги знае най-добре...

          Погледнете това http://www.investor.bg/novini-i-anal...lgariia-138590

          Ето и някои от интересните въпроси, включително и на наш Монти

          tony1975: Защо директорът за връзки с инвеститорите на Българска роза - Севтополис (БРС) отказва да дава информация за развитието на компанията на журналисти от старозагорските медии, които не са част от медийната група на Пеевски?

          Огнян Донев: Ще проверя, но смятам, че е от страх. Кампанията, която тече вече близо година срещу нас, е брутална и нискоинтелигентна - нормално е всеки човек да изпита притеснение. Не знам и на кого принадлежат медиите в Стара Загора. Често се задава въпросът за бъдещето на БРС - тук изменение няма, най-вероятно в края на годината ще се влее в Софарма, за което ще се използват и обратно изкупените акции на Софарма, както винаги сме съобщавали.

          Монти: По принцип Ви имах доверие на вас и Софарма „Доверие", но обещанието, което дадохте при листването на борсата във Варшава за 60% дивидент, коeто не изпълнихте, и първото увеличение на капитала на "Доверие", от което се отказахте, ме накара за всяко инвестиране във ваша компания да имам едно наум.
          Имам акции от двете компании...

          О. Донев: Не е приятно, но трябва да призная, че си прав. Акционерите не са виновни, че направих грешката да мисля, че медиите са бизнес като всеки друг. Макар и като миноритарен акционер ми се вмениха всякакви вини ... Да не говорим, че някои започнаха да забелязват успехите на Софарма като функция от тази инвестиция ...

          THE TRADER: Батя, аз по-долу написах колко вярвам на написаното от г-н Донев тук, не очаквай публичност и истини! А за това кой е "и т. н." няма да научиш нито ти, нито някой друг, защото можеш да спечелиш нещо, а Той не иска да дели печалбите си с нас или с който и да било!

          О. Донев: Търговецо, не искам да те убеждавам в нищо, нито ще опитвам. Самият факт, че пропагандната машина при теб е постигнала резултат е показателно. През живота си не съм нарушавал закон, но явно ти си на друго мнение. Нека си остане така. Или смяташ че бих отговарял на над 60 безпочвени обвинения, повечето от които взаимно се изключват?

          Смятам, че във форума не е необходимо да се обръщаме формално. Ако съм те обидил с това - извинявай. Текстът е този, който показва уважението към другия. Поне аз така мисля. Дотук не си задал нито един въпрос, на който да искаш да ти отговоря. Правиш твой си констатации, което си е твое право. Единствено на твое място бих се поинтересувал, дали в правова държава, аз има нужда да доказвам нещо ... както ти пишеш.

          Монти: Интересува ме като дребен акционер дали ще успеете да се справите с кампанията против вас и защо цената на Доверие е най ниската откакто стана фонд от масовата приватизация....Защо бягат акционери. Какво ще направите да върнете доверието..

          Какъв ще е резултатът от кампанията срещу вас ... Печалбата по малка, продажба на част от дъщерните, банки да си искат заемите, работа на загуба на част от фирмите, нов менинджмънт ...

          О. Донев: Монти, поставяш доста въпроси, които предполагам са интересни и за другите във форума. По ред на задаването - не смятам до отговарям на такава кампания. Не можеш да спориш с 80% от печатните медии, особено когато обвиненията се сипят едно след друго и то не за да получат отговор, а за да те опетнят. Кое според теб е по-безпочвено от следните три - 200 млн. кражба от болниците, 300 млн. от онко и 100 млн. от износ? Наистина е безмислено да се отговаря на безмислени коментари. За мен единствено се потвърди факта, че с този монопол могат да се вършат доста нечисти неща.

          Относно Доверие - мисля, че тази година достигнахме състояние, което е повратен момент. Не смятам че бягат акционери, а смятам, че и ти ще се убедиш. Такъв фонд е нееднороден и ни костваше доста труд да направим така, че всяка фирма да не губи, респ. да се разделим с ненужните активи. Разбира се ситуацията тук - като естество на бизнеса - е несъпоставима с фармацията.

          Нормата на печалба е нормално да спадне малко в икономическата ситуация, в която се намира целия свят. Оптимист съм, че с намаляване на някой разходи ще съумеем да запазим в общи линии размера на печалбата.

          Продажба на дъщерни предприятия от фокуса ни не се предвижда. За останалите - пречи конюнктурата, т.е. засега - не. Никога не сме работили на загуба. Единствено сме поддържали отделни дейности, които не са много ефективни, но имат съществен социален отзвук. Нещо като поддържането на детски площадки например. Относно банките - не са много добрите корпоративни клиенти на банковата система. За да не ме упрекнете в самореклама - лихвените нива на Софарма са значително по-ниски от тези на държавните облигации.

          Монти: Напускането на Грамърси не е ли напускане на акционери, тези дни в Софарма мина пакет от 600 000 акции, от Доверие обединен холдинг се изтъргуваха 2% на цена около 80 стинки.... За мен е напускане освен ако знаете повече.

          О. Донев: Монти, напускането на Грамърси беше дълъг процес. Не е свързано със събития в България. Попитай който и да е брокер. Пакетът от 600 хил. акции в Софарма пък просто си е сменил собственика. Не знам кой продава и кой купува.

          Що се отнася до Доверие, то там мисля, че топърва инвеститорите ще наблюдават дали и как се справяме с тежката задача, с която се нагърбихме през 2007 г.

          precakanoto: Във връзка с написаната статия - "За гардеробите на Софарма" и публкувана тук, какво е истина и какво не е според вас?

          О. Донев: Материалът на Пламен Дерменджиев го прочетох още когато излезе. По принцип повечето написано от него е правилно. Мисля че прави и една мисловна аналогия типа "Мултигруп на входа и изхода на Кремиковци". Какво мога да коментирам - той е прав, че винаги трябва да се анализира и преценява. А отговора дали една фирма се източва или не се вижда във времето. Нескромно мога да подчертая, че досега сме инвестирали във фирми, където сме прекратявали "порочните" практики.

          Добър архив!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
            И друг ключов играч се включва след нас в подобен бизнес

            http://www.investor.bg/novini-i-anal...atiia--237494/

            Навремето имах видение как България ще тръгне напред ако вземем да изтеглим 2-3 млрд държавен дълг и ги дадем на хора, които знаят как да ги управляват. Донев определено е един от тези хора... Домусчиев също... чудя се дали да не взема да направя подписка за референдум?
            Преди 30 години изтеглиха доста повече и ги дадоха на едни хора да ги управляват. Сега пак ли...

            Коментар


            • За Донев не знам, но за Домусчиев дали баща, дали син ... малееее "ще настане такъв живот"

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                ......

                Навремето имах видение как България ще тръгне напред ако вземем да изтеглим 2-3 млрд държавен дълг и ги дадем на хора, които знаят как да ги управляват. Донев определено е един от тези хора... Домусчиев също... чудя се дали да не взема да направя подписка за референдум?

                Коментар


                • BB50
                  Last edited by X_Y; 13.04.2017, 10:20. Причина: Извън темата.
                  Keep going ...

                  Коментар


                  • Времето както винаги знае най-добре...

                    Погледнете това http://www.investor.bg/novini-i-anal...lgariia-138590

                    Ето и някои от интересните въпроси, включително и на наш Монти

                    tony1975: Защо директорът за връзки с инвеститорите на Българска роза - Севтополис (БРС) отказва да дава информация за развитието на компанията на журналисти от старозагорските медии, които не са част от медийната група на Пеевски?

                    Огнян Донев: Ще проверя, но смятам, че е от страх. Кампанията, която тече вече близо година срещу нас, е брутална и нискоинтелигентна - нормално е всеки човек да изпита притеснение. Не знам и на кого принадлежат медиите в Стара Загора. Често се задава въпросът за бъдещето на БРС - тук изменение няма, най-вероятно в края на годината ще се влее в Софарма, за което ще се използват и обратно изкупените акции на Софарма, както винаги сме съобщавали.

                    Монти: По принцип Ви имах доверие на вас и Софарма „Доверие", но обещанието, което дадохте при листването на борсата във Варшава за 60% дивидент, коeто не изпълнихте, и първото увеличение на капитала на "Доверие", от което се отказахте, ме накара за всяко инвестиране във ваша компания да имам едно наум.
                    Имам акции от двете компании...

                    О. Донев: Не е приятно, но трябва да призная, че си прав. Акционерите не са виновни, че направих грешката да мисля, че медиите са бизнес като всеки друг. Макар и като миноритарен акционер ми се вмениха всякакви вини ... Да не говорим, че някои започнаха да забелязват успехите на Софарма като функция от тази инвестиция ...

                    THE TRADER: Батя, аз по-долу написах колко вярвам на написаното от г-н Донев тук, не очаквай публичност и истини! А за това кой е "и т. н." няма да научиш нито ти, нито някой друг, защото можеш да спечелиш нещо, а Той не иска да дели печалбите си с нас или с който и да било!

                    О. Донев: Търговецо, не искам да те убеждавам в нищо, нито ще опитвам. Самият факт, че пропагандната машина при теб е постигнала резултат е показателно. През живота си не съм нарушавал закон, но явно ти си на друго мнение. Нека си остане така. Или смяташ че бих отговарял на над 60 безпочвени обвинения, повечето от които взаимно се изключват?

                    Смятам, че във форума не е необходимо да се обръщаме формално. Ако съм те обидил с това - извинявай. Текстът е този, който показва уважението към другия. Поне аз така мисля. Дотук не си задал нито един въпрос, на който да искаш да ти отговоря. Правиш твой си констатации, което си е твое право. Единствено на твое място бих се поинтересувал, дали в правова държава, аз има нужда да доказвам нещо ... както ти пишеш.

                    Монти: Интересува ме като дребен акционер дали ще успеете да се справите с кампанията против вас и защо цената на Доверие е най ниската откакто стана фонд от масовата приватизация....Защо бягат акционери. Какво ще направите да върнете доверието..

                    Какъв ще е резултатът от кампанията срещу вас ... Печалбата по малка, продажба на част от дъщерните, банки да си искат заемите, работа на загуба на част от фирмите, нов менинджмънт ...

                    О. Донев: Монти, поставяш доста въпроси, които предполагам са интересни и за другите във форума. По ред на задаването - не смятам до отговарям на такава кампания. Не можеш да спориш с 80% от печатните медии, особено когато обвиненията се сипят едно след друго и то не за да получат отговор, а за да те опетнят. Кое според теб е по-безпочвено от следните три - 200 млн. кражба от болниците, 300 млн. от онко и 100 млн. от износ? Наистина е безмислено да се отговаря на безмислени коментари. За мен единствено се потвърди факта, че с този монопол могат да се вършат доста нечисти неща.

                    Относно Доверие - мисля, че тази година достигнахме състояние, което е повратен момент. Не смятам че бягат акционери, а смятам, че и ти ще се убедиш. Такъв фонд е нееднороден и ни костваше доста труд да направим така, че всяка фирма да не губи, респ. да се разделим с ненужните активи. Разбира се ситуацията тук - като естество на бизнеса - е несъпоставима с фармацията.

                    Нормата на печалба е нормално да спадне малко в икономическата ситуация, в която се намира целия свят. Оптимист съм, че с намаляване на някой разходи ще съумеем да запазим в общи линии размера на печалбата.

                    Продажба на дъщерни предприятия от фокуса ни не се предвижда. За останалите - пречи конюнктурата, т.е. засега - не. Никога не сме работили на загуба. Единствено сме поддържали отделни дейности, които не са много ефективни, но имат съществен социален отзвук. Нещо като поддържането на детски площадки например. Относно банките - не са много добрите корпоративни клиенти на банковата система. За да не ме упрекнете в самореклама - лихвените нива на Софарма са значително по-ниски от тези на държавните облигации.

                    Монти: Напускането на Грамърси не е ли напускане на акционери, тези дни в Софарма мина пакет от 600 000 акции, от Доверие обединен холдинг се изтъргуваха 2% на цена около 80 стинки.... За мен е напускане освен ако знаете повече.

                    О. Донев: Монти, напускането на Грамърси беше дълъг процес. Не е свързано със събития в България. Попитай който и да е брокер. Пакетът от 600 хил. акции в Софарма пък просто си е сменил собственика. Не знам кой продава и кой купува.

                    Що се отнася до Доверие, то там мисля, че топърва инвеститорите ще наблюдават дали и как се справяме с тежката задача, с която се нагърбихме през 2007 г.

                    precakanoto: Във връзка с написаната статия - "За гардеробите на Софарма" и публкувана тук, какво е истина и какво не е според вас?

                    О. Донев: Материалът на Пламен Дерменджиев го прочетох още когато излезе. По принцип повечето написано от него е правилно. Мисля че прави и една мисловна аналогия типа "Мултигруп на входа и изхода на Кремиковци". Какво мога да коментирам - той е прав, че винаги трябва да се анализира и преценява. А отговора дали една фирма се източва или не се вижда във времето. Нескромно мога да подчертая, че досега сме инвестирали във фирми, където сме прекратявали "порочните" практики.


                    Keep going ...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                      Ще напиша и моите виждания за бъдещата обосновка на цената

                      Нетна стойност на активите - 4.113 лв - относителна тежест 40%
                      Метод на дисконтираните парични потоци - 7-8 лв (смятам го при 7 и това са оценки на независим оценител публикувани(одобрени?) от мениджмънта) - относителна тежест 60%

                      Средно претеглена цена на акцията 5.84 лв - тежест 60%
                      Цена на затваряне - 1 вариант 2.20 лв 2 вариант 3.00 лв 3 вариант 3.50 лв - тежест 40% (тук разглеждам варианти от моментните цени до счетоводната стойност на акцията, които се виждат последователно при предишни придобивания от компанията)

                      Справедлива стойност 1 вариант 4.38 лв, 2 вариант 4.70 лв, 3 вариант 4.90 лв

                      Ключови събития за наблюдение:

                      1. Цените, на които Софарма купува и задейства прецедурата. Тук предполагам, че Огнян Донев и компания следи ситуацията и в момента, когато цените започнат да не им харесват ще задействат процедурата купувайки каквото им трябва.

                      2. Годишен консолидиран отчет за 2016 и отчет за първо тримесечие на 2017

                      3. Интервюта на Огнян Донев
                      Много добър анализ!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                        И друг ключов играч се включва след нас в подобен бизнес

                        http://www.investor.bg/novini-i-anal...atiia--237494/

                        Навремето имах видение как България ще тръгне напред ако вземем да изтеглим 2-3 млрд държавен дълг и ги дадем на хора, които знаят как да ги управляват. Донев определено е един от тези хора... Домусчиев също... чудя се дали да не взема да направя подписка за референдум?
                        Не е било видение. Такава беше реалността преди 25 години. Държавата взе едни милиарди дългове и ги раздаде на правилните хора да ги управляват. Дали Донев и Домусчиев са били сред тях няма как да разберем - никога няма да си признаят.

                        Коментар


                        • ама реално като се замисля само правителството да държи финансова дисциплина и да държи лихвите ниски пък те ще си направят планираните инвестиции
                          Keep going ...

                          Коментар


                          • И друг ключов играч се включва след нас в подобен бизнес

                            http://www.investor.bg/novini-i-anal...atiia--237494/

                            Навремето имах видение как България ще тръгне напред ако вземем да изтеглим 2-3 млрд държавен дълг и ги дадем на хора, които знаят как да ги управляват. Донев определено е един от тези хора... Домусчиев също... чудя се дали да не взема да направя подписка за референдум?
                            Keep going ...

                            Коментар


                            • Добре, че е в нашия отбор! Сещам се като четох как навремето започва борбата с Балканфарма и им разказва играта Това германци да ядат такъв бой от наши хора ми напомня мачовете на националния отбор с Германия в САЩ и после за европейските квалификации тук като ги тупнахме с 3:2
                              Keep going ...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                                Сериозно движение има в сектора
                                http://www.capital.bg/biznes/kompani...er_v_rumuniia/
                                Донев е стратег и знае какво прави! Ще разберем като му дойде времето

                                Коментар

                                Working...
                                X