Първоначално изпратено от SOFIX
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Макиавели,
прав си! Аз си бях купил права на ЕЛАРГ и не малко,но...не знаех че трябва да се записват.Там има един неуслужлив г-н Молеров,който се отнася с клиентите като с досадници.Той не ми каза че трябва да записвам!
Изпуснах с 1 ден срока за записване и...след ден-два ще трябва да купувам по твоето 1.8Не препоръчвам никому нищо.
Коментар
-
някой, сист1,
Естествено, че има логика да се случва това. Прави сте, че само загубата на определен дял от Доверие капитал не може да доведе само по себе си подобен спад. Но, ако търгувате от повечко време, ще знаете, че на борсите са купват и продават очаквания. Да не би Доверие да струваше 5,7 или 7 лева? Не, просто толкова струваха очакванията. Сега, съвсем логично, цената на бъдещето е съвсем различна. Откъде сте сигурни, че утре Доверие няма да продаде и мажоритарния дал от Доверие индустриалне холдинг? И дали няма да купи поредния "ключов" актив в лицето на "Дружество за Ъпгрейд, Реконструкции и Външно Оформление на Тихия Океан" АД, /съкратено ДЪРВОТО/?
Ами точно това се продава в момента. Вероятно и купувачите имат своите доводи, но ... бъдещето ще покаже кой е по-разумния.
Успех!
Коментар
-
sist1,
Всичко това е така.
Но...пазарьт не се рьководи от логика.Доверието в DOVUHL е сериозно накьрнено и това положение ще е валидно задьлго независимо дали е логично или не.
Това,естествено, бие и по другите холдинги.
Защо да поемам риск,като терафондовете изглеждат безрискови - отивам там.!Не препоръчвам никому нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2Може би греша но симисля че кактое продаден този дял на когото трябва така също може да бъде купен отново.На мен лично всичкия този цирк ми мирише на една успешна спекулация с цел изкупуване на акциите от нервните инвеститори . Та нали холдинга НЯМА / все още /мажоритарен собственик........
Автора притежава акции от дружеството.
Коментар
-
Първоначално изпратено от някойбраво на вас
говорите за 3 лева дори за 2 лева.
а дали имате идея защо цената трябва да стигне до тези нива.
Дори и да приемем че е продаден неизгодно пакета от 36% от Доверие капитал, контрола от 51% остава в Доверие обединен холдинг.
Значи според вашата логика 36% от Доверие капитал се равняват на 43% от целия Доверие обединен холдинг. (Това при условие че цената е паднала от 5.25 лева преди новината до 3 лева които очаквате.)
А според тези които твърдят че цената ще падне до 2 лева излиза че 36% от Доверие капитал се равняват на 62% от активите на целия Доверие обединен холдинг. Нека не забравяме че в другия дъщерен холдинг Индустрилен холдинг доверие има доста по-големи и сладки като активи предприятия.
Значи според вас 51% от Доверие капитал + 100% от Индустриален холдинг доверие струват 2 или 3 лева.
Ако мислите така ходете да копате на нивата и забравете за акциите.
Според мен нормалния спад при тази новина би трябвало да бъде от 5.25 лева до към 4.70-4.60 лева.
Другото е ирационално поведение...
паникьорите винаги губят!
големите риби си знаят работа
Коментар
-
Може би греша но симисля че кактое продаден този дял на когото трябва така също може да бъде купен отново.На мен лично всичкия този цирк ми мирише на една успешна спекулация с цел изкупуване на акциите от нервните инвеститори . Та нали холдинга НЯМА / все още /мажоритарен собственик........
Автора притежава акции от дружеството.
Коментар
Коментар