IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Разбиваща сесия!!!Голям кеф!!!

    Коментар


    • Явно чуждестранните инвеститори продължават да продават. Дано следващия месец отново дойдат да купят нещо, че без тях лошо.

      Коментар


      • Кой изсипа така нагло преди малко?

        Коментар


        • Pepi, Pepi- kakvi 2 leva, ta te krenvir6ite ve4e sa 4

          Коментар


          • За ХЕДЖЪР
            Първоначално изпратено от Nikola
            Пуснато на: 12:21:37 ч. | 24.10 Заглавие:
            Ами пепи ако се пробият нивата от 3.90 - 4.20, 3.30 не ви мърдат. Така мисля аз.
            Аз така мисля и за сега съм прав. Не знам обаче колко време ще удържите на тези нива.

            Коментар


            • О-ооо, на 2лв и аз ще си купя, бъди сигурен. А Кремиковци държи тези ценови нива , защото си крие икономическите показатели, но когато се разбере, че "царят е гол", тогава пак ще се поговорим.

              Коментар


              • Пепи и 2 лв. да стане пак ще купувам. А тия твойте приказки съм ги слушал и за Кремиковци ама както виждаш там цената под 19 лв не пада.

                Коментар


                • Преди доста време един много млад и амбициозен брокер ми каза, че в разговор с мениджмънта на ОХ Доверие обяснил, че е събудил интереса на външни инвеститори и от стандартния диапазон 1,30-2,00 ще дръпне цената до 6,00 - 7,00 лв. Както си спомняте, тя си беше там дълго дълго време. Хората обяснили на брокера, че холдинга не е за тези нива, но спекулантите винаги имат право да харчат парите си, както намерят за добре. Май сега се показа кухото надуване на цената за момента. Да, който е инвестирал доста чужди пари в тази позиция ще търси под вола теле за докаже, че не е виновен, но това е този бизнес. Моето мнение е че Доверие ОХ ще отиде на истинското си ниво 1,90-2,40 и ще си остане там, защото това е истинското му ниво и не е виновен мениджмънта, че похарчи много милиони за покритие на социални ангажименти към трудови колективи които наследи от социализма. И не смятайте, че толкова ненужна работна сила и разходи, които натовариха Доверие капитал вдигат цената му напротив, смятам че купувача ще съжалява и за тези пари които е платил. Не гледайте толкова много криви, които са валидни за истинските ликвидни активи. Да ползва технически анализ за БФБ бих позволил само на 6,5 годишната ми дъщеря, защото никога не е учила статистика и никога не е знаела за важността на големината на статистическата извадка. Е и на на възпитаниците на икономическите ВУЗ също защото и те имат този проблем, но ако го направи някой инженер да иде и си върне дипломата, на оня който му я е дал. Не искам да обидя интелигентните младежи и девойки завършили икономика, а постната математика която изучават.

                  Коментар


                  • SOFIX sto ne si traech!
                    Utre pak ste kupuvat vsizki!

                    Коментар


                    • Загубеното доверие към Доверие трудно ще се възтанови.Да е жив и здрав СОФИХ-МЕНТЕ, който купува въпреки всичко и държи цената, която клони към 3,20-3,50.

                      Коментар


                      • SOFIX, щом ще купуваш значи очакваш акцията да се повиши. Така ли е?

                        Коментар


                        • Много се радвам че има продавачи на тези нива. Ще се радвам да има утре и на по-ниски та да си купя повече.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от investor1
                            Бай Мангау виждам че имаш отлични познания за стойността на активите на Доверие. Би ли ми казал каква е пазарната цена на 35% от Доверие капитал и каква е цената на активите които са купени. ако може да ми дадеж и малко финансови показатели да двете дружества ще съм благодарен.

                            Симона - неутрална статия е тази която не се опитва да влияе на пазара а обективно отразява фактите /определено това не е случая с Дневник/. А за влиянието й - цената след публикуването на отчета стигна 5.38 и затвори на 5.25 или нещо такова. На другия ден падна за около 30 минути до 4.70. Мои познати веднага си продадоха акциите след като я прочетоха без въобще да са гледали отчета а предполагам че и много други дребни акционери са направили същото. Тези панически продажби и неадекватната реакция на Доверие /коментарът за сделките трябваше да е в петък/ е нормално да свалят цената. Иначе и аз искам повече прозрачност, тъй като това е доста голям проблем за фондовия ни пазар особено при холдинговите дружества. Как да идват чужди инвеститори като се намеква източване на компанията а мениджърите мълчат като риби.
                            investor1, това че шефа на Доверие "не помни" на кого е продаден дела може да говори, че са го сварили малко неподготвен да даде отговор, със сигурност той много добре е знаел кой е купувача - тази сделка е подготвяна доста време и се е знаело за нея от доста време и това "забравяне" е чисто печелене на време от негова страна. Защото на всички е ясно че има нещо нередно. Явно има нещо в тази КИР и офшорката, която държи мажоритарния пакет. И още нещо: при такива действия от страна на мениджмънта на някоя компания в САЩ например Комисията по ценни книжа щеше да им сложи такива наказания, че това упражнение щеше да им излезе доста солено. Вярно е, че всичко е напълно законно - присъствалите на ОС акционери са гласували "за", но дали пък тези, които държат основните пакети не са били заинтересовани от тази сделка? И нима през последните години не сме ставали свидетели на законни източвания? В случая говорим за едно нарушаване на основни принципи: Грижата за опазването на имущестното на дружеството. Защото замяната на кон за кокошка, в никакъв случай не може да се нарече целесъобразно. И за падането на цените в никакъв случай не ви е виновен Бисерински или Дневник. Умните инвеститори веднага разбраха откъде идва (кухата) печалба на Доверие и продадоха на високите цени. А той/те много правилно отвориха очите на всички, които до този момент не го бяха забелязали.

                            Коментар


                            • На графика като тая всеки вижда различни неща. Един вижда паника, друг основателно движение, всеки според нагласата. Иначе подобно движение породено от фундаментлани новини едва ли може да се анализира технически, освен ако не си дей трейдър.

                              Коментар


                              • Моля някои от тех. анализатори SOFIX, Nikola и другите такива във форума да кажат какво виждат на графиката!

                                Коментар

                                Working...
                                X