IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако сделките не са изгодни мислите ли че франсетата ще ги допуснат. Мисля че от доверие искат да насочат този ресурс към по-рентабилни от 10% проекти.

Коментар

• Първо вижте колко процента има Доверие в Мосю Бриколаж. Според мен отдавна се стопиха.

Коментар

• Първоначално изпратено от някой
        Първоначално изпратено от Osiris
        Първоначално изпратено от doveritel
        а за такава лихва по добре да ги бяха заложили и да вземат заем, там лихвите са доста по малки от 10 %, и след 10 години хипермаркетите пак ще са си тяхни
        прав си но може би има други фактори, не позволяващи такова решение за финансиране...все пак защо си толкова негативно настроен към мениджмънта и на техните качества ? не защитавам никого но се опитвам да разсъждавам трезво
        Може би са предпочели продажбата на актив, вместо да вземат заем.
        То пози начин си увеличават оборотните средства, без да си увеличават задълженията, което не е маловажно.
        От тази гледна точка ако са изходили - това е правилно решение

именно, това ми беше мисълта....така че тази операция по скоро е нещо положително от гледна точка на самото дружество и неговата дейност

Коментар

• Първоначално изпратено от Osiris
          Първоначално изпратено от doveritel
          а за такава лихва по добре да ги бяха заложили и да вземат заем, там лихвите са доста по малки от 10 %, и след 10 години хипермаркетите пак ще са си тяхни
          прав си но може би има други фактори, не позволяващи такова решение за финансиране...все пак защо си толкова негативно настроен към мениджмънта и на техните качества ? не защитавам никого но се опитвам да разсъждавам трезво
          Може би са предпочели продажбата на актив, вместо да вземат заем.
          То пози начин си увеличават оборотните средства, без да си увеличават задълженията, което не е маловажно.
          От тази гледна точка ако са изходили - това е правилно решение

Коментар

• Ако ти трябват свежи пари ,това е един елегантен начин да си ги осигуриш.Вервайте ми.Направил съм го.Живея под наем,защото съм на квартира в собствения ми апартамент. Защо ли?

Коментар

• инфото е от новините от борсата. и на мен не ми се вярва да са постъпили толкова глупаво, ама простите сметки (умножение и деление) показват друго

Коментар

• Според мен сделката е добра за холдинга. Продават един дълготраен актив като си запазват ползването му за 10г. и продължават основната си търговска дейност в него. Все пак това е основния им бизнес. А пък с парите от продажбата могат да отворят още 1-2 магазина и да увеличат и разширят основната си дейност. Без да знам подробностите от сделката, като стратегически ход ми изглежда добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от doveritel

Коментар

ха ха ха, хем казваш че са на добра цена, хем не знаеш дали е със земята. със земята са продадени. виж което и да е издание за недвижими имоти, питай която си искаш агенция.и ако след десет години се върнат в баланса на ДБ, ще е по пазарни цени сигурно поне пет пъти сегашната.

много ми е чудно откъде разбра дали земята е вътре в сделката?имаш ли информация?

Коментар

• а за такава лихва по добре да ги бяха заложили и да вземат заем, там лихвите са доста по малки от 10 %, и след 10 години хипермаркетите пак ще са си тяхни

Коментар

• ха ха ха, хем казваш че са на добра цена, хем не знаеш дали е със земята. със земята са продадени. виж което и да е издание за недвижими имоти, питай която си искаш агенция.и ако след десет години се върнат в баланса на ДБ, ще е по пазарни цени сигурно поне пет пъти сегашната.

Коментар

Колеги, само на мен ли ми се струва че и двата хипермаркета са продадени на половин цена, като гледам сделките със сходни имоти, цените са два три пъти по високи
                          какво гледаш? магазините са продадени на много добра цена....всъщност това е sale&lease back операция, така че след 10 години евентуално тези активи ще бъдат прехвърлени обратно в балансите на ДБ и в тези на ДК респективно. Те са валюейтнати стандартно предполагам на база балансови стойности на активите + премия отгоре. По груби сметки, много груби, ефективните лихви са около 10%-11% /по това което има като информация по медиите/. Нямам идея дали са продадени само активите без земята вътре.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                            Че то Доверие отдавна притежават само малък дял от Мосю Бриколаж. Той намаля още от предишните им врътки.
                            това не е вярно, ДК държи около 55% от СК на ДБ. Спарвка - отчетите на Мосю Бриколаж след някой и друг месец, поне за шестмесечието нямаше промяна в акционерния капитал доколкото си спомням

Коментар

• за момента имаме двойно дъно.ако се потвърди сигурен сигнал за обръщане.
                              аз обаче не изключвам и нов пробив надолу.малко фундамент няма да ни е излишен.
                              Успехи!

Коментар

• Траен пробив над 2.57 ще е показателен за обръщане на тренда. И предния път проблема беше на 2.60.
                                Скоро влязох по позицията на 2.35 след 1 година чакане на удобен момент .
                                Лично мнение което не е повод някой да влиза или да излиза от позицията.
                                Успех на всички
                                Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Working...
                                X