Ако сделките не са изгодни мислите ли че франсетата ще ги допуснат. Мисля че от доверие искат да насочат този ресурс към по-рентабилни от 10% проекти.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от някойПървоначално изпратено от OsirisПървоначално изпратено от doveritelа за такава лихва по добре да ги бяха заложили и да вземат заем, там лихвите са доста по малки от 10 %, и след 10 години хипермаркетите пак ще са си тяхни
То пози начин си увеличават оборотните средства, без да си увеличават задълженията, което не е маловажно.
От тази гледна точка ако са изходили - това е правилно решение
именно, това ми беше мисълта....така че тази операция по скоро е нещо положително от гледна точка на самото дружество и неговата дейност
Коментар
-
Първоначално изпратено от OsirisПървоначално изпратено от doveritelа за такава лихва по добре да ги бяха заложили и да вземат заем, там лихвите са доста по малки от 10 %, и след 10 години хипермаркетите пак ще са си тяхни
То пози начин си увеличават оборотните средства, без да си увеличават задълженията, което не е маловажно.
От тази гледна точка ако са изходили - това е правилно решение
Коментар
-
Според мен сделката е добра за холдинга. Продават един дълготраен актив като си запазват ползването му за 10г. и продължават основната си търговска дейност в него. Все пак това е основния им бизнес. А пък с парите от продажбата могат да отворят още 1-2 магазина и да увеличат и разширят основната си дейност. Без да знам подробностите от сделката, като стратегически ход ми изглежда добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от doveritelа за такава лихва по добре да ги бяха заложили и да вземат заем, там лихвите са доста по малки от 10 %, и след 10 години хипермаркетите пак ще са си тяхни
Коментар
-
Първоначално изпратено от doveritelха ха ха, хем казваш че са на добра цена, хем не знаеш дали е със земята. със земята са продадени. виж което и да е издание за недвижими имоти, питай която си искаш агенция.и ако след десет години се върнат в баланса на ДБ, ще е по пазарни цени сигурно поне пет пъти сегашната.
много ми е чудно откъде разбра дали земята е вътре в сделката?имаш ли информация?
Коментар
-
Първоначално изпратено от doveritelКолеги, само на мен ли ми се струва че и двата хипермаркета са продадени на половин цена, като гледам сделките със сходни имоти, цените са два три пъти по високи
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОКЧе то Доверие отдавна притежават само малък дял от Мосю Бриколаж. Той намаля още от предишните им врътки.
Коментар
-
Траен пробив над 2.57 ще е показателен за обръщане на тренда. И предния път проблема беше на 2.60.
Скоро влязох по позицията на 2.35 след 1 година чакане на удобен момент .
Лично мнение което не е повод някой да влиза или да излиза от позицията.
Успех на всичкиМненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
Коментар