IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Оп-па,
    голямо пазаруване на 6,85

Коментар

• Бъди така добър да ни дадеш отговирте.
      Защото аз нищо не откривам.

Коментар

• Прегледайте това - дава отговори на повдигнатите въпроси.

http://www.bse-sofia.bg/download/fin...s-IAS%2034.xls

Коментар

• Мечка,защо излъга Юнион Банк бе човек!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечка
            Първоначално изпратено от Борис
            Мечка, ти уж по принцип бързо ги схващаш нещата
            Много ясно че е идеално да покажат не много добър отчет
            тогава "нашия" човек ще си напълни пакета по евтинко
            Аз за никъде не бързам, щом мажоритар тук ще е Огнян Донев, и щом той вижда перспективи и инвестира тук при тази цена, значи моя таргет е мнооого по-нагоре.
            Пък ти както си продал така може и пак да си купиш.
            Аз нали продадох на 2,80 и след това купувах на 5,60
            Честно казано и аз си помислих същото сутринта (особено след твоя пост). Но нещо не ми се връзва. По ми прилича на класическо източване...
            А и тия печалби от валутно-курсови разлики (VRAT) и продажби на ДМА (MRTEX и Доверие-Брико) хич не ме възбуждат.
            Вчера с едни приятели доста поспорихме и решихме, че ако Донев (или който и да е друг) иска да събере по-голям пакет, най-умното в момента е да се дръпне. Практически в момента има само един голям купувач, който крепи цената. Ако той се дръпне нивата ще станат силно непривлекателни за покупки. Разбира се съществува риск който е продавал на 7 да почне пак да пълни, но това едва ли ще стане на нива над 6,20-6,30. Така, че нищо не губи поне да опита.
            Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Добре, само че досега не обсъждахме малцинственото участие в баланса, а дела му в печалбата.
              Между другото, на който му е интересно, може да погледне и днешния отчет на Софарма. Там малцинственото участие е на загуба!
              Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
                Първоначално изпратено от Мигел
                Мечката е прав, само уточнявам че малцинствено участие е разликата Активи -Пасиви на дружеството Б(говорим за тези 40%) и съответно печалба за малц.участие е в случая 40% от печалбата.
                Мигел, чудя се дали сега като го четеш разбираш какво си казал
                Ще дам пример с цифри.

Придобиващ
                Активи 600 х 60%=360
                Пасиви 200 х 60%= 120
                Нетни активи 240

Малцинствено участие
                Активи 600 х 40%=240
                Пасиви 200 х 40%= 80
                Нетни активи 160

Таблица за определяне на репутацията
                Активи 600
                Пасиви (200)
                Малцинствено участие 160
                Репутация 120

Коментар

• Първоначално изпратено от Мигел
                  Мечката е прав, само уточнявам че малцинствено участие е разликата Активи -Пасиви на дружеството Б(говорим за тези 40%) и съответно печалба за малц.участие е в случая 40% от печалбата.
                  Мигел, чудя се дали сега като го четеш разбираш какво си казал
                  http://imoti.start.bg
                  http://pravo.start.bg
                  [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечка
                    Честноказано доста отгоре попрочетох постингите ви, но май никой не отговори точно на Стенли (само Пончо, но е малко неясно).

Стенли един пример:
                    Холдинга има 2 дружества А и Б с участие 100% и 60% съответно.
                    А е на загуба 5 млн.
                    Б е на печалба 10 млн.
                    В консолидирания отчет на холдинга печалбата е съответно:
                    Печалба общо: 5млн.
                    Печалба за групата: = -5+ 0.6*10=1млн
                    Печалба за малц. = 0.4*10 = 4 млн.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                      Мечка, и за мен това е единственото обяснение, т.е печалбите на холдинга от печелившите дружества се изяждат от губещите, а миноритарите (сигурно свързани с мениджмънта ) имат участие само в печелившите.
                      boeco, u4udvam se 4e tezi mehanizmi na sa izvestni za kapacitet kato teb! razo4arovash me.
                      v cql svqt v razvitite ikonomiki tova se prilaga ot dostatu4no mnogo godini....
                      no puk Doverie-to moje v skoro vreme oshte pove4e da spe4eli doverieto na investirashtite v nego. o4akvaite novini do mesec!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
                        Мечка, и за мен това е единственото обяснение, т.е печалбите на холдинга от печелившите дружества се изяждат от губещите, а миноритарите (сигурно свързани с мениджмънта ) имат участие само в печелившите.
                        По-скоро де що може да се източи по-невидимо...
                        Настоящото мнение е лична прогноза и не представлява инвестиционен съвет или препоръка за покупка ил

Коментар

• Мечка, и за мен това е единственото обяснение, т.е печалбите на холдинга от печелившите дружества се изяждат от губещите, а миноритарите (сигурно свързани с мениджмънта ) имат участие само в печелившите.

Коментар

• Честноказано доста отгоре попрочетох постингите ви, но май никой не отговори точно на Стенли (само Пончо, но е малко неясно).

Стенли един пример:
                            Холдинга има 2 дружества А и Б с участие 100% и 60% съответно.
                            А е на загуба 5 млн.
                            Б е на печалба 10 млн.
                            В консолидирания отчет на холдинга печалбата е съответно:
                            Печалба общо: 5млн.
                            Печалба за групата: = -5+ 0.6*10=1млн
                            Печалба за малц. = 0.4*10 = 4 млн.

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
                              Арбитрус, критериите за консолидация са ясни и са свързани не само с размера на участието, а и с контрол. Предполагам, че ти нямаш контрол върху десетте компании, за които говориш, но Доверие ОХ упражнява контрол върху няколко дружества, в които има под 50% участие. А по-назад в темата е коментирано какво се случи през есента на 2005г., и съответно можеш да си направиш изводите при кого отива печалбата от това малцинствено участие...
                              Така е, трябва да се включат в отчета асоциираните дружества, при които се осъществява контрол и те предполагам са включени. Въпросът е че май не може да се включват дружества с под 25% пряко или косвено участие, независимо дали са под контрола или не на фирмата. За това обаче не съм на 100% сигурен и ще трябва да го проверя.
                              Не съм следил къде отива това малцинствено участие тук, но предполагам този холдинг прилича на Мел Инвест Холдинг, където всичко по апетитно е прихвърлено основно на Мел Холдинг, който пък е притежание на мениджмънта. Там двата холдинга са така оплетени, че по-голямата част от печалбата (ако въобще регистрират такава) я прибира холдинга 100% собственост на мениджмънта, а за публичното дружество остават огризките. Ако и тук е така, това обяснява защо малцината вземат повече

Коментар

• Съгласен съм с констатациите и с грешката си. Сега прегледах всички приложения на консолидирания и индивидуалния отчет, прави сте. Подведох се, за което се извинявам. Никога досега не съм се интересувал от дружеството и не зная доста неща за него. Възможно е в бъдеще да се заинтересовам. Приемам, също с насмешка намека на Стенли за "грешни диагнози", прегледах си всички мнения и с изключение на последното се подписвам отново под всяко. А тук за това дружество умишлено не давам диагноза, въпреки, че съм си я направил за себе си, защото виждам много заинтересовани. А и както писах вече, това дружество не ме интересува. Въпрос на лична преценка.
                                Обяснението вече е дадено от Пончо, при оскъдната информация то е повече от точно.

Коментар

Working...
                                X