Първоначално изпратено от SoHo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Имаме консолидиране на пакетите на ДОХ и както се вижда има спад на фрий флоута което значи че пакетите под 5% на близки компании вече са ги продали на големите акционери!
Но за мен това не значи че всичко отива в Софарма!
Съобщенията на ДОХ (към днешна дата) до борсата показват че Софарма държи пряко и непряко (общо) над 25%! Което значи че останалите пакети са отишли при другите големи акционери! Едва ли ще искат да консолидират ДОХ. Все пак големите инвеститори в Софарма ще питат какво прави Бриколажа и другите бизнеси извън фармацията в групата! Но ако държат ДОХ като инвестиция при ръст на бизнеса на ДОХ цената и на Софарма би ставала по атрактивна!
Не е препоръка за търговия с акции!
За новобранците само да кажа че неконсолидираните отчети на холдингите обикновено не са показателни. Виждаме едни разходи за заплати на персонала на холдинга но приходите се виждат в дъщерните дружества. До края на Февруари ще излезе консолидираният отчет!
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеТук явно чакаме отчета. Някой държи на около 1.16 и не пуска нагоре. Батя да не продаваш ти ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тук явно чакаме отчета. Някой държи на около 1.16 и не пуска нагоре. Батя да не продаваш ти ?
а маркет капа стои на 21 милиона все едно сме на голяма загуба а не на печалба. А това тримесечие би трябвало да е доста силно. Ако не се лъжа на Бриколажа най силен е резултата в края на годината. А и застрахователите виждаме че са на добри печалби.
Видяхме че и Софарма напълни здраво пакета а пазара заспа ? Третата най малка капитализация в БГ 40!
Last edited by SoHo; 26.01.2017, 15:50.
Коментар
-
Ами ще видим как ще се развият събитията през годината. Донев винаги е казвал че ДОХ е инвестиция и не мисли да го поглъща, то и няма логика да го влива в Софарма. За мен ще е добра инвестиция за Софарма която при силен бизнес цикъл на ДОХ ще подобри резултатите на Софарма. Нищо чудно да предстои разрастване на ДОХ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Интересно какво е решила СФАРМ - няма интервюта с чичо Оги по темата напоследък.
Забързват вливането на Уни(която трябваше да е последна!!!), а сега и ДОХ.
Иска ми се да чуя някакви новини и яснота тук!
Коментар
-
Да Тони !!! имаме много добър дял на Медика 21 и Доверие на пазара за здравни застраховки с около 30% пазарен дял! Да не се повтарям но потенциала е много голям а виждаме къде е печалбата в момента 1.8 милиона за 9 месеца!!!
Забързват вливането на Уни(която трябваше да е последна!!!), а сега и ДОХ.
Иска ми се да чуя някакви новини и яснота тук!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
p/b виж на тошиба какво става с p/b последните дни. гледай нещо по-смислено като например free cash flow
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Красота! Да се чудиш на пазарчето ни как търгува подобна акция на Р/В 0,29destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Красота! Да се чудиш на пазарчето ни как търгува подобна акция на Р/В 0,29
Ама почна да се коригира де.. сега задържахме около тия нива заради прехвърлянията на пакети, но като приключи този процес мисля че ралито тук ще продължи с ускоряващи се темпове и за 2017-та един дабъл на цената няма да ме изненада
Коментар
Коментар