Чакам цена под 3.20. Искам да купя още 20т. и да чакам поне 1 год.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Здравей Батя. С интерес чета постовете ти. До преди дни беше споменал в един от тях че започнат ли дов. Да изплащат дивиденти цената въобще няма да е тази като много хора преди това писаха че очакват да започне изплащане на дивидент още следващата година , Т . Е . си очаквал че цената вероятно ще рипне.Сега обаче като че ли смяташ че цената ще остане подценена по още 2 години. Кое промени мнението ти. Мислиш ли че дивидентите от банката ще започнат да изтичат в посока към изплащане на дълговете?
Да, съвсем естествено и логично е ДОХ първо силно да намали задлъжнялостта си и чак след това да има възможност да се плащат дивиденти на акционерите. Аз съм ОК с това и го адмирирам. Не купувам тук с надежда са скорошен дивидент, а заради фундаменталната подцененост на акцията и големия потенциал за капиталови печалби. Не съм казал че още 2-3 г. акцията ще стои подценена.. По скоро идеята ми е че не очаквам да кеширам преди този срок.. просто хубавите неща /доходност в пъти/ искат време
Успех с инвестициите!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Дивиденти няма да има, докато не се изплати кредита към Софарма. По спомен Чичо го беше казал на една среща миналата година. Финансирането е мостово и по този смисъл краткосрочно. Очевидно обаче моста е доста дълъг и не се намира банка да замести целия дълг от Софарма на приемлива цена. Така че и аз не очаквам дивидент, докато не се изплати целия дълг свързан с покупката на Молдовската банка. Ако обаче се набере достатъчно свеж капитал, не виждам проблем да се изплати дълга или по-голямата му част и по този начин да се видят дивиденти до 2-3 години
п.с. не съм Батя
Last edited by MrSi; 04.12.2020, 17:23.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Здравей Батя. С интерес чета постовете ти. До преди дни беше споменал в един от тях че започнат ли дов. Да изплащат дивиденти цената въобще няма да е тази като много хора преди това писаха че очакват да започне изплащане на дивидент още следващата година , Т . Е . си очаквал че цената вероятно ще рипне.Сега обаче като че ли смяташ че цената ще остане подценена по още 2 години. Кое промени мнението ти. Мислиш ли че дивидентите от банката ще започнат да изтичат в посока към изплащане на дълговете?
п.с. не съм Батя
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Справките на Донев холд показват, че и те продават
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Вчера не е бил той Тонка.. днес пак май не беше той, а спекуланти преместващи се в ПИБ.
Нека търгуват хората, да има обороти и сделки на БФБ.. всеки сам си решава как да играе и на кои акции да залага. Аз лично в следващите 2-3 г. мисля предимно да акумлирам акции тук.. с редки продажби ако има твърде резки подскоци от Изненаданите.Сега обаче като че ли смяташ че цената ще остане подценена по още 2 години. Кое промени мнението ти. Мислиш ли че дивидентите от банката ще започнат да изтичат в посока към изплащане на дълговете?
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНе е проблем увеличението , ще мине и 5:1 или 6:1 няма значение . Като инвеститор не чакащ дивидент от Доверие обединен холдинг не ми е супер важно и това ще видя или не в отчета получен дивидент от Молдова. Това което ме притеснява е, че както вчера и днес със студени душове мажоритаря смъкна цената така може да се случи и след година или две и отново цената която е 6-7-8 лв да се върне с 50-60%, заради някакъв друг план. Това започва да ме притеснява в позицията - тук цената не зависи от фундамент или пазар, а от други фактори.Last edited by petyob; 04.12.2020, 16:34.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Вчера не е бил той Тонка.. днес пак май не беше той, а спекуланти преместващи се в ПИБ.
Нека търгуват хората, да има обороти и сделки на БФБ.. всеки сам си решава как да играе и на кои акции да залага. Аз лично в следващите 2-3 г. мисля предимно да акумлирам акции тук.. с редки продажби ако има твърде резки подскоци от Изненаданите
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНе е проблем увеличението , ще мине и 5:1 или 6:1 няма значение . Като инвеститор не чакащ дивидент от Доверие обединен холдинг не ми е супер важно и това ще видя или не в отчета получен дивидент от Молдова. Това което ме притеснява е, че както вчера и днес със студени душове мажоритаря смъкна цената така може да се случи и след година или две и отново цената която е 6-7-8 лв да се върне с 50-60%, заради някакъв друг план. Това започва да ме притеснява в позицията - тук цената не зависи от фундамент или пазар, а от други фактори.
Тони, ми аз не виждам някакво откритие - пределно ясно е, че почти на абсолютно всяко едно от по-оборотните дружества цената ценат се определя от мажото или ПФ-тата. И тук не е никакво изключение, за да наречем тукашния мажо черен или някакво изключение от практиката. Същата е ситуацията и в другите негови фирми, където той е основният двигател на цената, същата е ситуацията в планинските акции, където основен двигател са ПФ-тата, същата беше ситуацията в Хима с т. нар. алигатор, същото се случи с ПИБ, когато изчезна купувача, който явно не се интересува от акцията, след като мина увеличението, което увеличение принципно е много булиш новина, колкото и самата банка да е бул, ама с още три букви отзад, същото е дори във "флагмана" Алтерко - те сами си го казаха, само дето не утичниха периода, но като събереш 2+2 се вижда, че с техните 20 000 закупени акции са качили цената от 6 на 7 лв, а останалот го е свърила ентусиазирана цаца, същото е и в онова дружество с претенции за АДСИЦ, дето си крепи цената да не падне под леФ с обратни, щото не знае какво да си прави парите при сегашната стагнация, същото стана с индженеро от Трейс, като реши а се гаври с цацата, заради делата в КФН и т.н. За да не ме обвиниш в пристрастност - същото беше и при балоняка, където цената се подпираше на определени нива, а сега е леко затапена на 60 кинта, същото е и в чез, където се заби огромна тапа в деня, в който акцията трябваше да се изстеля...
Та с две думи - тук не виждаме нищо ново, което да не сме го виждали. Някои хора имат вътрешна информация и знаят някои неща, други хира - нямаме, ерго, мъчим се да следваме голямата акула и да предусетим какво ще прави. Ми това ни е пазарът, за добро или за лошо, не сме от вчера, знаем си го и мажоритарят тук с нищо не е по-различен от останалите - нито в положителна, нито в отрицателна посока. Бъди здрав и успешен!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНе е проблем увеличението , ще мине и 5:1 или 6:1 няма значение . Като инвеститор не чакащ дивидент от Доверие обединен холдинг не ми е супер важно и това ще видя или не в отчета получен дивидент от Молдова. Това което ме притеснява е, че както вчера и днес със студени душове мажоритаря смъкна цената така може да се случи и след година или две и отново цената която е 6-7-8 лв да се върне с 50-60%, заради някакъв друг план. Това започва да ме притеснява в позицията - тук цената не зависи от фундамент или пазар, а от други фактори.
Нека търгуват хората, да има обороти и сделки на БФБ.. всеки сам си решава как да играе и на кои акции да залага. Аз лично в следващите 2-3 г. мисля предимно да акумлирам акции тук.. с редки продажби ако има твърде резки подскоци от Изненаданите
- 1 like
Коментар
-
Не е проблем увеличението , ще мине и 5:1 или 6:1 няма значение . Като инвеститор не чакащ дивидент от Доверие обединен холдинг не ми е супер важно и това ще видя или не в отчета получен дивидент от Молдова. Това което ме притеснява е, че както вчера и днес със студени душове мажоритаря смъкна цената така може да се случи и след година или две и отново цената която е 6-7-8 лв да се върне с 50-60%, заради някакъв друг план. Това започва да ме притеснява в позицията - тук цената не зависи от фундамент или пазар, а от други фактори.Last edited by tony1975; 04.12.2020, 14:58.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
За мен увеличнията при ПИБ и Алтерко бяха как да кажа, напълно различни, при пиб публиката сякаш бягаше, а при алтерко входът беше по-тесен
ps. Тук някакъв вариант ми изглежда увеличение на 3 лв с право на 1 акция за всяка стара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнениеЦената на увеличение ще има значение, колкото имаше значение при увеличението при ПИБ и Алтерко. Нито ПИБ стана 5 лв, нито Алтерко 3 лв. Важен е последващия ефект. Успех.
ps. Тук някакъв вариант ми изглежда увеличение на 3 лв с право на 1 акция за всяка стара., за да остане опция и за бъдещи такива. Не знам дали пазарът може да осигури повече, освен ако не е предварително договорено.
Но и чичо ще направи грешка ако излезе от текущия ръст по 10стинки/месец. Досега той случайно или не, го оставяше да съществува, но ако намачка цената на 3 лв, може да поразколебае някои участници. А като цяло от схемата по увеличенията той доста пъти се е ползвал, може би е най-използващият я мажоритар на бфб, така, че не бива да се изключва увеличениеLast edited by precakanoto; 04.12.2020, 14:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнениеЦената на увеличение ще има значение, колкото имаше значение при увеличението при ПИБ и Алтерко. Нито ПИБ стана 5 лв, нито Алтерко 3 лв. Важен е последващия ефект. Успех.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар