Първоначално изпратено от atanasvidev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
А този анализ, дали е калкулиран в цената на хартията, другари
https://offnews.bg/dw/mozhe-li-moldo...ta-770799.html
- 1 like
Коментар
-
Според месечния бюлетин за Moldindconbank, банката достига 402 млн собствен капитал и 69 млн печалба, от които 80% са собственост на Доверие, а цялото Доверие се оценява от нашата борса на 208 млн лв.
Last edited by LaCosta; 08.02.2022, 13:33.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Супер..... чудя се дали ще го докараме до 50-на милиона консолидирана печалба за 2021г.?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nostradamus Разгледай мнение„Доверие – обединен холдинг“ АД уведомява , че към края на 2021 г. дъщерното дружество B.C. Moldindconbank S.A. отчита много силни резултати.
Приходите от дейността нарастват с 36% спрямо 2020 г., достигайки до 144 млн. лева.
Нетната печалба е в размер на 69 млн. лева, което е невероятен ръст със 73,3% за една година.
Активите на банката достигат 2 377 млн. лева. Кредитната и депозитната база нараства съответно с 50% и 21%. Банката затвърждава втората си позиция в банковата система на Р Молдова с пазарен дял от 20,6%.
MICB изпраща една изключително силна година, въпреки глобалната икономическа и политическа несигурност. Резултатите затвърждават успешната инвестицията направена от Доверие-Обединен холдинг АД .
Коментар
-
„Доверие – обединен холдинг“ АД уведомява , че към края на 2021 г. дъщерното дружество B.C. Moldindconbank S.A. отчита много силни резултати.
Приходите от дейността нарастват с 36% спрямо 2020 г., достигайки до 144 млн. лева.
Нетната печалба е в размер на 69 млн. лева, което е невероятен ръст със 73,3% за една година.
Активите на банката достигат 2 377 млн. лева. Кредитната и депозитната база нараства съответно с 50% и 21%. Банката затвърждава втората си позиция в банковата система на Р Молдова с пазарен дял от 20,6%.
MICB изпраща една изключително силна година, въпреки глобалната икономическа и политическа несигурност. Резултатите затвърждават успешната инвестицията направена от Доверие-Обединен холдинг АД .
http://forexnews.bg
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеВсе пак се съхрани някаква стойност и при правилни входове се изкарват пари и без да се сяда там, на каквото и да му сядат... Дава и дивиденти, верно нередовни, но поне дава, за разлика от доста други деятели, има и изкупувания. Ето - варантите на Софарма са с +25 процента.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Всяка една инвестиция крие рискове, знаеш го добре. Когато рисковете се реализират - тогава го отчитаме като грешка. Единствено ако седиш вкъщи и само си бъркаш в носа не рискуваш да сбъркаш нещо.
Нормално е според мен в момент когато отписваш такава голяма грешка да спреш дивидента, най-малкото, за да нямаш проблем с кредиторите. На мен ми е интересно какво се е случило в Сърбия, това го намирам за важно. Но защо в тази ситуация са спрели дивидента ... намирам го за напълно нормално действие.
А бай Ганьо (грую) използва недопустимо грозни изрази, неподходящи за този форум! Дано модераторите вземат отношение!
- 1 like
Коментар
-
Всяка една инвестиция крие рискове, знаеш го добре. Когато рисковете се реализират - тогава го отчитаме като грешка. Единствено ако седиш вкъщи и само си бъркаш в носа не рискуваш да сбъркаш нещо.
Нормално е според мен в момент когато отписваш такава голяма грешка да спреш дивидента, най-малкото, за да нямаш проблем с кредиторите. На мен ми е интересно какво се е случило в Сърбия, това го намирам за важно. Но защо в тази ситуация са спрели дивидента ... намирам го за напълно нормално действие.
Коментар
-
МОЕТО МНЕНИЕ Е: Наивно е да търсим някаква отговорност от мажоритар за уж "обещания?! Неговото задължение е да осветли: причината за тези големи обезценки в Сърбия, какъв е проблемът, обективен или субективен, кой е виновен, кога на ОСА е обсъждано, защо виновният е бил освободен от отговорност. Ако това не е правено, ако няма да се прави, излизам от инвестицията си! Както направих и аз преди известно време, като обмислих някои неща. Не продадох на 100 %, а по правилото 50 : 50 %. Това е било мое действие, не е препоръка за продажба или покупка на акции на Софарма трейдинг или други книжа!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Не трябва да си заравяме главите в пясъка ! Да не би сега по късно нещо да се е променило към по добро в компаниите му ? Пък за дивидента да не говорим, тука има тука няма ! Точно тези му действия едва ли имат нужда от защита, но ако това ви харесва аз не го намирам за нормално !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Здравко, статията е от 2011, СД бил решил 3 години, сега сме 10 години по-късно. Предната статия аз обещания не виждам, имал желание, стратегията била, Софарма щяла да настоява за по-голям дивидент ... това са мнения. Правете разлика между мнения и факти! Според теб ако ще трета световна да почне той "бил обещал" да има дивидент, така ли? Ако и това, че отписват 17млн от инвестициите в Сърбия не ти е достатъчно осонование да спрат да дивидента за 1 година или 2 може би, знам ли. Защо мислиш, че Донев не продължава да иска дивидент ... но е добре да се съобразяваш и с действителността. Очевидно са допуснали грешки в Сърбия и това е цената на тези грешки.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
https://www.capital.bg/biznes/kompan..._vuv_varshava/
"За сметка на това пък дружеството предприема политика по раздаване на голяма част от печалбата под формата на дивидент. "На заседание на съвета на директорите решихме да предложим на акционерите в следващите три години 60% от печалбата на "Софарма" да бъде разпределяна като дивидент", обясни Донев. По думите му търговията със "Софарма" има нужда от поне седмица, преди да бъде оценявана."
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеСамо да отбележа - не съм защитник, нито поклонник на Донев!
Но, моля, някой да ми прати линк за негови ОБЕЩАНИЯ?
"За сметка на това пък дружеството предприема политика по раздаване на голяма част от печалбата под формата на дивидент. "На заседание на съвета на директорите решихме да предложим на акционерите в следващите три години 60% от печалбата на "Софарма" да бъде разпределяна като дивидент", обясни Донев. По думите му търговията със "Софарма" има нужда от поне седмица, преди да бъде оценявана."
И това ако не са сериозни намерения и обещания здраве му кажи ! Или може би са обещания за балъци и лапни шарани и то точно преди и по време на листването във Варшава ! Трябва да си казваме истините, а не да се правим, че няма проблем и да го приемаме за нещо нормално това да се подвеждат инвеститорите !Last edited by Zdravko; 02.02.2022, 13:31.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеСамо да отбележа - не съм защитник, нито поклонник на Донев!
Но, моля, някой да ми прати линк за негови ОБЕЩАНИЯ?
https://www.investor.bg/novini-i-ana...134679/?page=1
Коментар
Коментар