If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, войната... Ок, ако предположим, че драмата е Приднестровието, то е една малка част която се определя като руска, а останалото? За мен е необяснимо тази гаражна разпродажба, точно на безценица, а срещу това над 2 лв. печалба на акция... И другото което е, Чичо също ми се вижда пасивен в цялата ситуация.
Аз също имам друг таргет, но ако отиде в киреча войната, акцията и до 4 лв може да стигне... а тогава всякакви хоризонти отпадат.
Свободното падане и днес ще продължи (необяснимо за мен, след вчерашния отчет)... Някой може ли да сподели, дали в Молдова има приети допълнителни мерки за сигурност от ЦБ?
Защо пък да е необяснимо? Войната се развихря съвсем близо до границите на Молдова, където е основният актив на дружеството. Ако искрата прехвърчи на там... На някои играчи не им се носи такъв риск и са готови да продават на безценица.
Иначе Молдовската национална банка казва това, която всяка национална банка би казала при такива обстоятелства - https://www.bnm.md/en/content/banks-...d-stable-basis
И мен ме притеснява войната като всеки нормален човек, но съм с няколкогодишен хоризонт тук и не бих се разделил с нито една акция от компанията.
Свободното падане и днес ще продължи (необяснимо за мен, след вчерашния отчет)... Някой може ли да сподели, дали в Молдова има приети допълнителни мерки за сигурност от ЦБ?
Не казвам че е, а че очакванията за 3 лв. бяха нереалистични.. или просто грешни сметки.
Цифрите вече са факт, риска за Молдова също е долу-горе ясен, така че както е модерно напоследък.. "всеки сам си преценя"
Тук и лев, и пет да бе печалбата цената в този момент нямаше да е много по-различна.
Не казвам че е, а че очакванията за 3 лв. бяха нереалистични.. или просто грешни сметки.
Цифрите вече са факт, риска за Молдова също е долу-горе ясен, така че както е модерно напоследък.. "всеки сам си преценя"
Точно според моите очаквания. Не беше особено трудно да се изчисли. Когато мапа говореше за 3 лв. на акция си замълчах, че да не се приеме като заяждане, след като обявих че съм продал акциите си.
45, ако махнем малцинственото участие. Тя не подлежи на разпределение, което е близо 2.10 лева на акция
Точно според моите очаквания. Не беше особено трудно да се изчисли. Когато мапа говореше за 3 лв. на акция си замълчах, че да не се приеме като заяждане, след като обявих че съм продал акциите си.
Чудесен е отчета. Жалко за тия които не устискаха миналата седмица и вчера... Приключи ли войната между Украйна и Русия с някакво сносно примирие, акцията ще се изстреля доста, без да е препоръка разбира се.
Коментар