IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от atanasvidev Разгледай мнение
    А този анализ, дали е калкулиран в цената на хартията, другари
    https://offnews.bg/dw/mozhe-li-moldo...ta-770799.html
    Бях останал с впечатлението, че сте фокусирал експертизата си в Хидропневмотехника и може би първото впечатление не ме е излъгало. Как трябва да се калкулира една статия в Офнюз според Вас, на колко стотинки надолу търсите акции?

Коментар

• А този анализ, дали е калкулиран в цената на хартията, другари
      https://offnews.bg/dw/mozhe-li-moldo...ta-770799.html

Коментар

• Според месечния бюлетин за Moldindconbank, банката достига 402 млн собствен капитал и 69 млн печалба, от които 80% са собственост на Доверие, а цялото Доверие се оценява от нашата борса на 208 млн лв.

Last edited by LaCosta; 08.02.2022, 13:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Супер..... чудя се дали ще го докараме до 50-на милиона консолидирана печалба за 2021г.?!
          Забелязваш ли как все по малко хора коментират тук... шоуто явно се измести към варантите

Коментар

• Първоначално изпратено от Nostradamus Разгледай мнение
            „Доверие – обединен холдинг“ АД уведомява , че към края на 2021 г. дъщерното дружество B.C. Moldindconbank S.A. отчита много силни резултати.
            Приходите от дейността нарастват с 36% спрямо 2020 г., достигайки до 144 млн. лева.
            Нетната печалба е в размер на 69 млн. лева, което е невероятен ръст със 73,3% за една година.
            Активите на банката достигат 2 377 млн. лева. Кредитната и депозитната база нараства съответно с 50% и 21%. Банката затвърждава втората си позиция в банковата система на Р Молдова с пазарен дял от 20,6%.
            MICB изпраща една изключително силна година, въпреки глобалната икономическа и политическа несигурност. Резултатите затвърждават успешната инвестицията направена от Доверие-Обединен холдинг АД .
            Супер..... чудя се дали ще го докараме до 50-на милиона консолидирана печалба за 2021г.?!

Коментар

• „Доверие – обединен холдинг“ АД уведомява , че към края на 2021 г. дъщерното дружество B.C. Moldindconbank S.A. отчита много силни резултати.
              Приходите от дейността нарастват с 36% спрямо 2020 г., достигайки до 144 млн. лева.
              Нетната печалба е в размер на 69 млн. лева, което е невероятен ръст със 73,3% за една година.
              Активите на банката достигат 2 377 млн. лева. Кредитната и депозитната база нараства съответно с 50% и 21%. Банката затвърждава втората си позиция в банковата система на Р Молдова с пазарен дял от 20,6%.
              MICB изпраща една изключително силна година, въпреки глобалната икономическа и политическа несигурност. Резултатите затвърждават успешната инвестицията направена от Доверие-Обединен холдинг АД .
              http://forexnews.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                Все пак се съхрани някаква стойност и при правилни входове се изкарват пари и без да се сяда там, на каквото и да му сядат... Дава и дивиденти, верно нередовни, но поне дава, за разлика от доста други деятели, има и изкупувания. Ето - варантите на Софарма са с +25 процента.
                Все ги влече хората мисълта някой да им кажел нещо и си мислят, че всички са така. Ето например варантите - пазарът ни е зверски неефективен и дава невероятни възможности. С варантите имаше сделки на 32ст преди седмица само. Ако намери човек в гугъл един калкулатор за опции и сметне колко би трябвало да струват тези варанти - няма как да сме под 1 лев. Тук ги оценяваме само колкото е вътрешната им стойност, ами времевата? На развит пазар тези варантите ще струват около 1.30лв. Ама тук реалностите пак са различни.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Всяка една инвестиция крие рискове, знаеш го добре. Когато рисковете се реализират - тогава го отчитаме като грешка. Единствено ако седиш вкъщи и само си бъркаш в носа не рискуваш да сбъркаш нещо.

Нормално е според мен в момент когато отписваш такава голяма грешка да спреш дивидента, най-малкото, за да нямаш проблем с кредиторите. На мен ми е интересно какво се е случило в Сърбия, това го намирам за важно. Но защо в тази ситуация са спрели дивидента ... намирам го за напълно нормално действие.
                  Напълно подкрепям! Това с бъркането в носа е точно в 10-ката и чудесно описва масата хейтъри във форума.
                  А бай Ганьо (грую) използва недопустимо грозни изрази, неподходящи за този форум! Дано модераторите вземат отношение!

Коментар

Всяка една инвестиция крие рискове, знаеш го добре. Когато рисковете се реализират - тогава го отчитаме като грешка. Единствено ако седиш вкъщи и само си бъркаш в носа не рискуваш да сбъркаш нещо.

Нормално е според мен в момент когато отписваш такава голяма грешка да спреш дивидента, най-малкото, за да нямаш проблем с кредиторите. На мен ми е интересно какво се е случило в Сърбия, това го намирам за важно. Но защо в тази ситуация са спрели дивидента ... намирам го за напълно нормално действие.
                    Е те като са ги забатачили нещата е нормално да няма дивидент ! Всеки сам си преценя къде да си носи рисковете от инвестициите ! Проблема е, че мажоритарите трябва да внимават с обещанията, защото подвеждат инвеститорите !

Коментар

• МОЕТО МНЕНИЕ Е: Наивно е да търсим някаква отговорност от мажоритар за уж "обещания?! Неговото задължение е да осветли: причината за тези големи обезценки в Сърбия, какъв е проблемът, обективен или субективен, кой е виновен, кога на ОСА е обсъждано, защо виновният е бил освободен от отговорност. Ако това не е правено, ако няма да се прави, излизам от инвестицията си! Както направих и аз преди известно време, като обмислих някои неща. Не продадох на 100 %, а по правилото 50 : 50 %. Това е било мое действие, не е препоръка за продажба или покупка на акции на Софарма трейдинг или други книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Не трябва да си заравяме главите в пясъка ! Да не би сега по късно нещо да се е променило към по добро в компаниите му ? Пък за дивидента да не говорим, тука има тука няма ! Точно тези му действия едва ли имат нужда от защита, но ако това ви харесва аз не го намирам за нормално !

Коментар

Здравко, статията е от 2011, СД бил решил 3 години, сега сме 10 години по-късно. Предната статия аз обещания не виждам, имал желание, стратегията била, Софарма щяла да настоява за по-голям дивидент ... това са мнения. Правете разлика между мнения и факти! Според теб ако ще трета световна да почне той "бил обещал" да има дивидент, така ли? Ако и това, че отписват 17млн от инвестициите в Сърбия не ти е достатъчно осонование да спрат да дивидента за 1 година или 2 може би, знам ли. Защо мислиш, че Донев не продължава да иска дивидент ... но е добре да се съобразяваш и с действителността. Очевидно са допуснали грешки в Сърбия и това е цената на тези грешки.
                          Не трябва да си заравяме главите в пясъка ! Да не би сега по късно нещо да се е променило към по добро в компаниите му ? Пък за дивидента да не говорим, тука има тука няма ! Точно тези му действия едва ли имат нужда от защита, но ако това ви харесва аз не го намирам за нормално !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

https://www.capital.bg/biznes/kompan..._vuv_varshava/

"За сметка на това пък дружеството предприема политика по раздаване на голяма част от печалбата под формата на дивидент. "На заседание на съвета на директорите решихме да предложим на акционерите в следващите три години 60% от печалбата на "Софарма" да бъде разпределяна като дивидент", обясни Донев. По думите му търговията със "Софарма" има нужда от поне седмица, преди да бъде оценявана."
                            Здравко, статията е от 2011, СД бил решил 3 години, сега сме 10 години по-късно. Предната статия аз обещания не виждам, имал желание, стратегията била, Софарма щяла да настоява за по-голям дивидент ... това са мнения. Правете разлика между мнения и факти! Според теб ако ще трета световна да почне той "бил обещал" да има дивидент, така ли? Ако и това, че отписват 17млн от инвестициите в Сърбия не ти е достатъчно осонование да спрат да дивидента за 1 година или 2 може би, знам ли. Защо мислиш, че Донев не продължава да иска дивидент ... но е добре да се съобразяваш и с действителността. Очевидно са допуснали грешки в Сърбия и това е цената на тези грешки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                              Само да отбележа - не съм защитник, нито поклонник на Донев!
                              Но, моля, някой да ми прати линк за негови ОБЕЩАНИЯ?
                              https://www.capital.bg/biznes/kompan..._vuv_varshava/

"За сметка на това пък дружеството предприема политика по раздаване на голяма част от печалбата под формата на дивидент. "На заседание на съвета на директорите решихме да предложим на акционерите в следващите три години 60% от печалбата на "Софарма" да бъде разпределяна като дивидент", обясни Донев. По думите му търговията със "Софарма" има нужда от поне седмица, преди да бъде оценявана."

И това ако не са сериозни намерения и обещания здраве му кажи ! Или може би са обещания за балъци и лапни шарани и то точно преди и по време на листването във Варшава ! Трябва да си казваме истините, а не да се правим, че няма проблем и да го приемаме за нещо нормално това да се подвеждат инвеститорите !
                              Last edited by Zdravko; 02.02.2022, 13:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                                Само да отбележа - не съм защитник, нито поклонник на Донев!
                                Но, моля, някой да ми прати линк за негови ОБЕЩАНИЯ?
                                Ето и в Инвестора имаше статии по тези въпроси с цитати на Донев. А и едва ли това е единствената публикация по темата.

https://www.investor.bg/novini-i-ana...134679/?page=1

Коментар

Working...
                                X