IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Харе, компенсаторки ъп,ъп...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Новият проект Т+60 :-)

Neg,

и на мен ми се струва че казусът GKZL ще се разреши толкова по-бързо колкото повече нарастнат като номинал,меко казано,ти ме разбираш :-)...досега Шулева си затваряше очите за тях, но от утре ...

Коментар

• Не е интересно а тъжно

Цената не се срива. 2 месеца, а може и по-малко остават до листването на 30% от БМФ на борсата. според мен тези 30% със сигурност струват над 190 млн. лв.
      За момента "живите", търгуеми КИ са 50 млн. (близо 20 от тях за в ПФБК) и 20 млн. "живи" GKZL.
      Общо в момента има 70 млн. КИ. дори само при 190 млн. лв. цената е 271% от номинала.
      Проблема идва с издаването на GKZL. Има слухове, че "живите" GKZL може да станат до 130 млн. което означава цената да е 100-110%.
      state, мисля че този въпрос ще ав реши много скоро. При БТК си затваряха очите поради причината, че GZKL бяха под 5% от всички КИ. А сега ще е са 70%.
      ПФБК няма да остави да и се обезценят 20 млн. КИ, които купуваше на 110%.

Коментар

Хосе,
        едва ли някой е очаквал,че БТК ше глътне 650 млн КИ на цени 113% и последващото поскъпване с още 50%...според Румен Овчаров БМФ струва 625 млн. евро или за 30% това прави 187.5 евро или 365 млн. лева:-), но нека не влизаме в безмислени спорове,всеки решава сам,то и за това има нагоре-надолу.Вж. какво става с Химко,на борсата може да разчиташ само на определени индикатори...и не говори за срив,че ти ставаш смешен :-)))
        P.S. Мирослав Севлиевски има намерение да приключи с приватизацията на ТЕЦ-овете до края на сегашния мандат,това също трябва да ви говори нещо :-)

Коментар

• Не е интересно а тъжно

стейт, ставаш смешен с тези фантасмагории за 250 млн. КИ
          реалните числа са 100-120 млн.
          разбира се че могат да изгорят и 250 млн. но цената на КИ тогава ще е 45-50%
          И какво ми смяташ предлагането че било на 80-90% като виждаш как днес цената се срива до 70
          Ти ако щеш предлагай и на 150%

Коментар

• Не е интересно а тъжно

Gogo, никога не съм бил доволен на нива под номинала. Защото това което са взели в момента струва над 4 лв. за КИ. А да не говорим 50 години, че са го използвали без да видя и стотинка.
            А за GKZL, нестига, че се връщат парите със все лихвата, ами и 30 пъти отгоре!

__________________________________________________ _______________________________

Следващото правителство трябва да продава БМФ, смятат от СДС

СДС смята, че правителството и парламента не трябва да избързват с приватизацията на БМФ. Цялата работа около стратегията за приватизация се претупва. Ние сме против Параходството да се приватизира няколко месеца преди изборите и сме срещу това, което се прави в момента, заяви на пресконференция днес депутатът от СДС Христо Кирчев. Той обясни, че партията не е срещу приватизацията въобще, а срещу момента, в който тя се прави.

Според депутата за приватизацията на Параходството трябва да се изчака избора на новия парламент и съответно на новото правителство. В момента обаче управляващите бързат и водят диалози за приватизация на дружеството единствено със синдикатите и политическите сили, обясни Кирчев.

По-рано днес депутатът от Новото време Радослав Коев пък коментира, че нововремци най-вероятно ще подкрепят стратегията за приватизация на БМФ, която ще влезе в пленарна зала другата седмица. Той смята, че има голяма вероятност тя да бъде гласувана.

Нововремци и НДСВ обаче се разминаха за варианта как да стане това. Според Коев основният въпрос е дали първо да се продадат 70 процента от БМФ на стратегически инвеститор и след това останалите 30 на сто на борсата или обратното. Новото време смята, че е по-удачно първо да се продадат 70-те процента на стратегическия инвеститор. По този начин ще се получи ориентация, което пък да доведе до по-добра цена за Параходството.

Стефан Минков от НДСВ обаче коментира, че според него по-сполучливия вариант е другият - продажбата на 30 на сто от БМФ на борсата. Той отново заяви, че в стратегията са заложени добри защитни параметри и ясни гаранции.

Коментар

• Не е интересно а тъжно

аз например имам издадено временно удостоверение и съм подал молба до областния да го регистрира в Централния депозитар още преди търга за БТК. И до днес нямам отговор така че отивам на съд.
              Дано успея за поне за следващите търгове. А в нашата областна управа като мене са още 20-30 човека с регистрирани удостоверения. Вярно е че половината не са се усетили или не се интересуват но останалите ще увеличават количеството на компесаторките. Останалите КИ да си спомнят че до преди 3 месеца бяха доволни и от нива 30 ст. Така че хляб има за всеки.

Коментар

Предлагането за днес е на 348 850 при средни цени 81.22%, вече има цени продава и на 90.68%...колкото до БМФ очакванията са за около 250 МИО КИ, на практика може и повече :-)...ако има с какво :-)

Коментар

Колко КИ-та очаквате да глътне БМФ, ако излезе?

Коментар

GKZL са си "далаверата" на века :-) там е отговорът на въпросът на Нег,колкото повече стават обаче толкова повече ще се заклатят краката им,защото въпросителните около тях ще стават още по-големи и толкова по-лесно ще ги сторнират, не искам да съм лош пророк, но...

Коментар

Ми не е интересно въобще.
                      Просто явно много хора не са се усетили въобще, че могат да си използват КИ-тата за сделката с БТК и сега са се размърдали в очакване на БМФ и нови сделки да си реализират Ки-тата.

Коментар

Все по-интересно ми става, защо 13 млн. GKZL се издават месец след БТК? Като няма за какво да се използват? Защо не са ги изкарали преди това? Не са 100-200 хил. това са 13 млн.

Коментар

Tи да видиш, си гурно затова падат днес...

Компенсаторните инструменти в обращение се увеличават с 13,5 млн. лв. номинал през миналата седмица до 525,3 млн. лв. номинал, показват данните, публикувани регулярно в системата COBOS на БФБ-София.

Най-голям е ръстът при жилищните компенсаторни записи от лихвоточки – от 12,9 млн. лв. номинал до 28,5 млн. лв. номинал в обращение. Обемът на жилищните компенсаторни записи в обращение нараства с 500 хил. лв. номинал до 45,3 млн. лв.

Със 100 хил. лв. номинал до 309,5 млн. лв. номинал се увеличават поименните компенсационни бонове в обращение за седмица. Компенсаторните записи в обращение също са повече - с 300 хил. лв. номинал до 141,7 млн. лв. номинал.

Инвестиционните бонове в обращение нарастват с 1,23 млн. лв. номинал до 80,95 млн. лв. номинал, което е първото им увеличение от няколко месеца.

Общо 52 облигационни емисии с номинална стойност 633,5 млн. лв. са регистрирани в Централен депозитар АД.

Коментар

Няма грешка
                            докато излезе пакета от БМФ ще има достатъчно лихвоточки да го поемат
                            КЗ горят

Коментар

12,8 млн. нови GKZL?!?
                              Дано да е грешка!

Коментар

Jak,

добре дошъл :-) ти избра по-добрия форум от онова селл,селл :-)...и сега си заел добри позиции :-)

Коментар

Working...
                                X