IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Харе, компенсаторки ъп,ъп...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Харе, компенсаторки ъп,ъп...

до справедлив, а надявам се, че и RAI ще открие отговор на своя въпрос:
    Подадох молба за регистриране на КИ в ЦД в деловодството на Областна Управа-София ул."Албин"№22 --> безплатно!
    Обясниха ми, че ще чакам около 1месец, поради претрупаност на експертите с работа, преди търга за БТК --> такъв текст в закона, касаещ моя въпрос и свързан със срока няма!
    След време отидох при експертите в Областна Управа, за да проверя докъде са стигнали нещата с моята молба --> приемното им време не е всеки ден(толкова ни се полага като граждани), а веднъж седмично(вторник), за два часа(от 10:00 до 12:00ч.)!
    Обясниха ми, че са изпратили документите в АП --> безплатно!
    Подадох молба за регистриране на КИ в ЦД в АП-София ул."Аксаков"№29 --> безплатно!
    След 10ина дни проверих при служителките от АП дали са изпратили документите ми в ЦД -->> приемното им време е всеки работен ден, но от 10:00 до 12:00ч.(и тук толкова ни се полага)!
    В ЦД-София ул."Цар Иван Шишман"№31 регистрирането се забави 20ина дни(казаха ми "много работа-малко хора") --> там няма прием, такъв им е редът, за сметка на това пък е безплатно!
    След още наколко дни отидох при ИП(б.а. те не са държавни институции), за да проверя регистрирани ли са успешно моите КИ в ЦД --> за тази услуга се заплатих(няколко лева) по ценоразпис, обявен на видно място в офиса на ИП, но ако се сключи договор за доверително управление или продажба, проверката е безплатна и съпътствува условията по договора!
    p.s.: от възпитание не съм написал колко пъти съм ходил до горенаписаните адреси и колко часа съм чакал на опашките пред канцелариите.

Коментар

не плащайте на никого. Софиянците докога ще развращават нацията ни.
      Работя в Областна администрация, в която служим на гражданите-
      не е за вярване, нали?
      Търсете си правата. Всяка административна услуга има срок, в който трябва да бъде
      изпълнена. Във всеки момент може да искате справки. При нас няма приемни часове.
      През целия работен ден приемаме граждани.
      Процедурата за издаване на депозитарни разписки е толкова добре разписана и толкова проста!
      Бъдете граждани, които изискват от служителите.
      Не забравяйте да им напомняте, при нужда, че получават заплати благодарение на Вас.

Коментар

за марто:молбата е изпратена от областната управа до местната приватизация,чиято служителка ме увери ,че е пратена служебно в софия.бях при ИП/както ме посъветваха/да проверя дали е стигнала да ЦД,но човека ми обясни,че без да си платя в София просто ще чакам много депозитарната си разписка./това е положението пич/.Така лие наистина или се ебават с мен?и на кой трябва да се плати зада си взема депозитарната разписка?пишете!

Коментар

Марто, какво имаш предвид, че са изнудвали и кой е изнудвал?
          Не са искали да регистрират, или?

Коментар

До Neni провери първо в деловодството до къде е стигнала молбата ти . Варианти те са три :
            1- Да е при Додуленски (той трябва да я разпредели на специалистите от 5ти етаж) случайно държа моята 1 месец ПОДСЕТИ ГО ДА Я РАЗПРЕДЕЛИ
            2 - Да е при специалистите те трябва да я обработят и комплектоват с други док. за подпис от Обл. Управ. или заместник
            3 - да чака за подпис
            и накрая пак в деловодството за извеждане и изпращане в Аг. по Приватизация
            Аз минах този път от юни до октомври
            Преди търга за БТК направо са изнудвали и затова се регистрираха много GKZL веднага след търга

Коментар

... напълно съм съгласен с теб, nerven.
              "Пред фактите и боговете мълчат!" :-))
              Успешен и ползотворен ден.

Коментар

Теодор, както и преди съм казвал твърде много политика и пазарлъци, и твърде малко икономика...

Коментар

neni, дотук си извървял дългата част от пътя, наречен "Одисеята на GKZL", остава ти по-кратката, значително по-кратката. Въпрос на време е придвижването на документите ти до ЦД, но условно казано, това време е в рамките на един до три месеца. Както са рекли по-препатилите : " Колкото е по-голям проблема, толкова е по-голямо удоволствието от решаването му."

Коментар

nerven, Правителството наистина натиска, ама май Друг-Некой не иска ... дано повечко и по-силно да натиска, та "барем" да устиска ... до м. май, че и ние да видим "хаирлия" с 30% от ПараходствоБМФ на Борсата. :-))
                    -----------------------------------
                    Николай Василев, петък 18.03.2005г., Парламентарен контрол : "... Около 30 милиона долара е печалбата на Параходство Български морски флот само за 2004 г. и е по-висока от най-добрата година в новата история на флота ..."
                    -----------------------------------
                    Такава "хапка" изисква и голяма "уста", а вече много "усти" са отворени за нея, е-ее, как няма да има и голяма съпротива ?! :-))

Коментар

за тодор:благодаря ти за изчерпателния отговор,пък ако дай боже ги разкарам купона е от мен.

Коментар

до NENI : След като си подал молба в Областната Управа, то значи, че имаш входащ номер, издаден от деловодството за нея. Той е написан на листче, заедно с приемните дни и телефоните за справка. Впрочем, приемното време е :
                        - на деловодството : всеки работен ден от 9:30 до 11:30 / от 13:00 до 16:00 ч.
                        - на експертите : вторник от 10:00 до 12:00 ч.,
                        а телефонния номератор е 9265 с вътрешен 182 (може и 181, 189, 125). Така лесно и без да се разкарваш до ул."Алабин" можеш да провериш даден ли е "ход" на молбата ти, с кой протокол, в коя партида се намират твоите GKZL и дали е изпратена информацията по служебен(електронен) път до ЦД. Ако "ДА", то значи, че вече можеш да отидеш при някой, избран по твое желание, Инвестиционен Посредник и срещу минимално заплащане да провериш разкрита ли подсметка на твое име, т.е. регистрирани ли са GKZL в ЦД. Тази процедура се извършва по служебен(електронен) път и не отнема много време. Не забравяй да носиш със себе си и документите, удостоверяващи собствеността ти върху GKZL, тъй като без тях проверката би била невъзможна. Успех!

Коментар

как мога да проверя дали лихво точките ми са регистрирани в ЦД като записи?подал съм молба преди месец в областа.

Коментар

ЦД ни блокира 44 000 PKB заради наличието на завещание във веригата на
                            наследяване. В края на януари ЦД прие процедура за сделки с компенсационни
                            инструменти, в чието наследяване има завещание и я изпрати на КФН за
                            съгласуване. През февруари КФН е върнала процедурата на ЦД със
                            забележки за промени.
                            Има ли някой информация до къде са стигнали нещата и кога ще разрешат
                            на ИП да продават такива КИ?

Коментар

Правителството натиска, за преди щото после се не знае кой-кого... ама има голяма съпротива след фала с табаците.

Коментар

Dobre no tova samo che shte stane koga - predi ili sled izborite

Коментар

Working...
                                X