В момента има поне 2 пъти повече активни търгуеми КИ отколкото евентуално ще са необходими на Чехите. Така че цената няма да се доближи много до номинала. Предполагам ще е около 80-90%. Надеждата е в БМФ, ако пуснат скоро, около лятото, 30-те процента, то цената отново би била над 1 лв.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Харе, компенсаторки ъп,ъп...
Collapse
X
-
Negramoten
-
Първоначално изпратено от RAIСъгласен съм с предишните постове за оптимистична нагласа.
Смятам, че само тя може да донесе желаните резултати.
Вижте чехите:
"Чешката компания CEZ е готова да започне разговори за ТЕЦ Варна"
(повече в Инвестора)
Те са готови, разбира се, на почти 1/2 от предложената от руснаците цена да купят ТЕЦа.
Дали ще се окаже изгодно?
...изгодна би се оказала - сделката - ако в приватизационния договор:
1. не се говори много- много за следприватизационен контрол,
2. думата "национализация" се тълкува като цинизъм (или бъде забранена със закон) през следващите, минимум 50 години.
Във всички останали случаи сделката би била изгодна (за купувача).
..., а за нас ще бъде свързана с реализиране на определен доход...
Успех на всички!
Коментар
-
Negramoten
Да, чехите поне ще платят. Не са никак малко 36 млн. А правителството да се чуди как да занулява останалите Явно БМФ ще е на ход съвсем скоро .
Коментар
-
Съгласен съм с предишните постове за оптимистична нагласа.
Смятам, че само тя може да донесе желаните резултати.
Вижте чехите:
"Чешката компания CEZ е готова да започне разговори за ТЕЦ Варна"
(повече в Инвестора)
Те са готови, разбира се, на почти 1/2 от предложената от руснаците цена да купят ТЕЦа.
Дали ще се окаже изгодно?
Коментар
-
съгласен с Бонд :-),
този форум е бил винаги позитивен и най-печеливш за посещаващите го.:-) ...а иначе думите на стате тепърва ще се осъзнават:
КОЛКОТО ПО-КЪСНО ПРАДАДЕТЕ КОМПОВЕТЕ СИ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ЗА ТЯХ!
...днес са малко под 60%, а след три месеца, а след шест месеца,а след година ;-) :-)Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батямилко, ако зависеше от теб и на 2% нямаше да обезщетиш хората, нали
добре че си така независим, нищо не зависи от теб
единствено броя на негативните постове в инвестора
И кого точно да обезщетявам,а?
Защото именно данакоплатците "обезщетяват" разни мръсници които имали навремето една нива от 2-3 декара а сега я изкарват половин България.Или пък да "обезщетя" крадците които с фалшиви документи и заедно с подкупни служители "създават" виртуални бумажки за които аз да плащам.За това ли "обезщетение" говорим,а?
Щото то друга май няма.
Я се разкарай бе смешник!
Коментар
-
Първоначално изпратено от RAIДаам, въпреки че очакванията ми за силен спад днес не бяха оправдани.
Интересна позиция, наистина.
Не зная кой е продал над 60 хилки номинал днес, но явно на него се дължи покачването.
Думите на стейт са били валидни за периода преди БТК. След това не зная дали пак ще излезе възможнот за нива над номинала, но въпреки това продължавам да съм оптимист за КИ.
Така или иначе трябва да се обезпечат, било с други дружества, било то с ДЦК.
Вариант е също и част от приватизационния процес да мине през борсата.
Става интересно.
Едно е сигурно, ако паднат до 40% - време за пазаруване.
:-)
Коментар
-
Даам, въпреки че очакванията ми за силен спад днес не бяха оправдани.
Интересна позиция, наистина.
Не зная кой е продал над 60 хилки номинал днес, но явно на него се дължи покачването.
Думите на стейт са били валидни за периода преди БТК. След това не зная дали пак ще излезе възможнот за нива над номинала, но въпреки това продължавам да съм оптимист за КИ.
Така или иначе трябва да се обезпечат, било с други дружества, било то с ДЦК.
Вариант е също и част от приватизационния процес да мине през борсата.
Става интересно.
Едно е сигурно, ако паднат до 40% - време за пазаруване.
Коментар
-
;-)
ще цитирам стате по памет
"Колкото по-късно продадете комповете толкова повече,ще вземете за тях"
...проблемът в момента отива отново към правителството което ще трябва да мисли за дружества срещу компове,както и да прави сделки и да прехвърля на частници гайлето на избушените бълг. дружества :-) колкото път то се бави да прави това толкова по-малко пари ще вземе за тях и толкова повече от забранения списък ще трябва да извади...
.P.S. очаквам отново да си напазарувам компове следващите дни ;-)Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!
Коментар
-
Компенсаторките в обращение с понижение от 874 хил. лв. номи
Компенсаторките в обращение с понижение от 874 хил. лв. номинал
05.01.2006 09:27 ( IBON, PKB, KZ, GKZ )
Активните компенсаторни инструменти на БФБ-София отчетоха понижение от 874 хил. лв. до 599,193 млн. лв. номинал, според данните, публикувани регулярно в системата COBOS на БФБ-София.
Общият брой регистрирани компенсаторни инструменти в Централен депозитар е 1,69 млрд., като от тях 1,09 млрд. са занулени.
Без изменение на нива съответно от 49,928 и 43,89 млн. лв. остават жилищните компенсаторни записи и жилищните компенсаторни записи от лихвоточки.
Инвестиционните бонове, който към настоящия момент са невалидни, остават на ниво от 65,026 млн. лв.
Номиналът на облигационните емисии, регистрирани в Централен депозитар, е 1,143 млрд. валутни единици, като общо 87 облигационни емисии са регистрирани от депозитарната институция.
Коментар
Коментар