If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дали отчетът на Кремиковци е реален?
Трудно е да повярваме в доброто състояние и доброто име на предприятие, дето не може да си плати токът и транспортът. Ама то е над закона. Те може да напишат, че имат активи и за 8 000 000 000, ама самият факт, че са натрупали толко дълг, говори, че оборудването е 1. Морално остаряло, 2. Неикономично функциониращо, 3. Амортизирано. Има и други фактори - напр. лошото местоположение, тоест зависимостта от транспортът и произтичащата оттам по-висока себестойност на продукцията. Някой беше писал, че руснаците напримерно си строят заводите направо до мините, та да не се вътрят с транспортът, така и трябва.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
някой път нацелваш и казваш нещо правилно импе. Прав си за Химко, и аз мисля така. Активи 40 млн., задължения 150 млн. Още от тук инвеститора който го вземе тръгва на минус 110 млн. и защо? По-добре ново заводче на зелена полянка. Защо тогава сравнявате Крем с Химко? Та те са на светлинни ходини. Четете ли отчети. Крема има чисти активи за 723 млн. !!!, печалба над 80 млн. Приходи по големи от мастодонта БТК! Е, за какво си говорим тогава. А колко ще плати индиеца си знаят само те и Захариев, ние с вас никога няма да научим точната цифра. Затова не се гледа какво са писали в пресата, а какво показва анлиза на счет. отчет. А той показва 55 лв. цена на акция. Това е факт, а не сън на аматьорче търсещо цена 18-20 лв за да си купи пак.
Писал съм, че Химко е декаоитализирано и, че част от активите му са разпродадени.Че съотношението между задължения и стойност на активите е огромно.И всичко това е самата истина .Че имаш ли въобще какво да кажеш бе .
Ей го на - още един. Абе, хора, защо не се научите да гледате истината в очите?
Колко дава Митал за една акция на Кремиковци, и колко вий, на борсата?
А помните ли гърците, като купуваха Шератон, по колко снесоха за акция, а по колко се търгуваше дружеството на борсата? Мислете бе, нещата са такива, каквито са, не такива, каквито ви се ще на вас !!!!
Професионалисте, знаеш ли какво сочи тъкмо фундаменталният анализ на Химко и Кремиковци?
Инак вярно - не могат да се сравняват - Пушливецът поне работи, а и ако индианецът го купи, има възможностите да го направи наистина добро предприятие. А възстановяването на Химко+изплащане на борчовете му е по-неизгодно от построяването на чисто ново предприятие на друго място - това е мисля очевидно. Е, на какво разчитате?
Абсолютно си прав. Аз не се имам за добър коментатор, но съм един от тези, които престанаха да обръщат внимание на форумите заради разни незадоволени импове, царе и др. подобни инфантили.
аматьори - това са хора които не разбират от фундаментален анализ, от механизмите на капиталовия пазар в БГ и от намиране на перспективни дружества сред плявата от над 400 емитиенти. Често тази порода хора пише глупости за или против дадено дружество във форума като се надява така да извлече ползи за себе си. Така те стават смешни, отегчителни и провалят добрите дискусии. Не случайно много добри коментатори напускат темите заради нашествието на амтьорчетата.
В последните 1-2 месеца аматьорчетата станаха още по-арогантни, озлобени и отчаяни понеже тренда на БФБ се обърна и те реализираха значителни загуби. ОК?
Коментар