If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Цената на тази акции се движи според индекса "Софикс"! С колко днес се понижи индекса , тя и НСА се движи според цени на затваря на акции съставящи индекса.
софикс пада днес с 0.12%, тази позиция е надолу s 0.485%, т.е. 4 пъти повече
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
я цената паднала под нетната стойност
Нетна стойност на активите на един дял
BGN 1.0299
Каква ти е идеята , нарочно ли се правиш, че неразбираш?
Не ти вярвам доста по-интелигентен си от много други тук, относно акции и борси
Цената на тази акции се движи според индекса "Софикс"! С колко днес се понижи индекса , тя и НСА се движи според цени на затваря на акции съставящи индекса.
т.е. тази акция обединява 15 позиции съставящи водещият индекс. При ръст на Софикс, ще видим как се държи и тази акция , съответно при спад е НАДОЛЕ
Отделно в проспекта пише, че тази акция е от високо рисковите на БФБ, т.е. може много да спечелиш при ръст на индекса, в който повечето тук вярват, съответно да загубиш при спад
++
На варненец - доверие под въпрос!?!? )))) Какво прави никиту, кърти ли кинти (на бфб) Имаше такъв иносказателен ник тук у форумо - "къртя (яко) кинти на бфб" ))))
Ииии - браво на екзпатакта ))))))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
купувате ли, купувате ли?
Днес бе изключително активен ден за позицията на борсово търгувания индексен фонд върху SOFIX (BGX). Изтъргуваният обем бе за 125.7 хиляди лева, а цената на затваряне бе 1.035 - с минимално покачване спрямо предишния ден. Постъпилите поръчки за издаване на нови дялове на първичен пазар до 15:00 часа бяха за рекордните 110'000 дяла.
Лично аз все още не съм купил. Сега вече се надявам да спиш по-спокойно
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
нещо бълнуваш
Емисионна стойност
BGN 1.0506
сега ми обясни защо някой би записал на първичен при положение че на вторичния цената е 1.025?
Емисионната стойност е от вчера,утре ще видим каква е от днес
(А и мисля, че е важна НСА най- вече!)
Аз лично очаквам, около пазарната днес
До края на седмицата ще е така, за другата зависи "софка" как ще се представи до петък!
А и да не забравяме че се очакват и отчети през следващата седмица.
Коментар