Първоначално изпратено от otcmarket
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
стана ясно, че продават по определени позиции, за да контролират стойностите на софикс, за да няма големи отклонения след това след ребалансирането. Един вид активно управляват индекса Софикс, който след това следват пасивно.
Не вярвам да им излезнат сметките, но винаги съм им пожелавал успех, защото лично съм облагодетелстван от тяхното положително въздействие върху пазара като цяло.
Ами за съжаление е така ,
Хубаво че все повече хора го виждат....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Ами при Хиката, десетки ,даже и стотици хиляди в последно време през Бенчмарк...При Неохим по големи и М+С по малки количества..
Главно през Бенчмарк ,това ли е основния им ИП....?.
Не вярвам да им излезнат сметките, но винаги съм им пожелавал успех, защото лично съм облагодетелстван от тяхното положително въздействие върху пазара като цяло.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Към кой са некоректни ,към инвестиращите там ,към дребните на БФБ ,към балансирания Софикс ,към историята на Борсата , към ръководството на фонда ,към тебе или към историята на сертификатите на Амро...
Нещо невъзможно ли е или Табу за изговаряне или член 1 на БКП.....ами това със Мисия Лондон за което ревеш от една година не е ли също некоректно и зловредни слухове....А? А тези 100 милиона във фонда който обещаваха за по това време....А?
Нали знаеш че основната идея на ПФ да бъдат първте влезли и първите излезли а не последните излезли.....?
Не е препоръка...
Алианц го показа през декември 2007 с доста милиони над 23 броя по памет...
какво му пречи сега... ?при едно цунами на Западния фронт... Тръмп не е достатъчно стабилен и ако тръгнат да го свалят Уолстриит ще е водещ...
Листването в чужбина се случва по-бавно от очакваното.
Нямаме 100 милиона, но имаме над 32 - прилично начало. Но като допълнение всички се радваме на по-високата ликвидност на пазара и на по-високия Софикс.
Монти, интересно е какво ще се случва и отвъд океана. Ако можехме да предвидим...
Успешен есенен сезон Ви желая.
Поздрави, Н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Реинвестира се. Иначе ефектът за инвеститорите е, че увеличава НСА.
Поздрави, Н
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Това се чудя. Дали е отделна тема или напротив? Целта на фонда е да следва Софикс и има разходи по следването му особено при ребалансирането. Дивидентите дали не играят ролята на буфер, който да помага на фонда в тази нелека задача?
Съгласни сме с Вас. Желая повече профит тази година.
Поздрави, Н.
Коментар
-
Ами при Хиката, десетки ,даже и стотици хиляди в последно време през Бенчмарк...При Неохим по големи и М+С по малки количества..
Главно през Бенчмарк ,това ли е основния им ИП....?
Коментар
-
Не, не мисля. Дивидентът е корпоративно събитие, което е отразено в базата но Софикс, като в края на сесията преди ексдивидентната дата цената на емисията се коригира със стойността на дивидента, т.е. последващото падане на цената не води до спад на индекса. А при фондът, НСА е функция от цената. С постъпилият дивидент наваксва Софикс. Разяснено е в раздела за обработване на корпоративни събития. Надявам се правилно да съм разбрал, какво пише там.
Много ми е интересно как ще се справят сега с тази задача и ги следя внимателно.Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Колко акции са продали?
Главно през Бенчмарк ,това ли е основния им ИП....?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Дивидентите дали не играят ролята на буфер, който да помага на фонда в тази нелека задача?Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Гледай кой са продадените в последните минути акции и какво мислят корифейте от Софикс фонда за бъдещия Софикс ,където не продавали ама никак не продавали....
Хика , Неохим и М+С...
Коментар
-
Говоря за дивидента конкретно, тъй като питането беше за него. Управлението на фонда и активите му си е отделна тема...Keep going ...
- 1 like
Коментар
-
Говоря за дивидента конкретно, тъй като питането беше за него. Управлението на фонда и активите му си е отделна тема...
Гледай кой са продадените в последните минути акции и какво мислят корифейте от Софикс фонда за бъдещия Софикс ,където не продавали ама никак не продавали....
Хика , Неохим и М+С...
Коментар
Коментар