IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от otcmarket Разгледай мнение
    остава да видите и последния щрих - фигурата на кумеца Краси, сега вероятно и други, които са фронтрънъри и после страни по сделките на фонда и съвсем ще ви се изясни картинката
    искаш да кажеш, ме сега примерно някой пазари здраво сирма и после в една сделка ще я даде на фонда на цена, за която се знае със сигурност, че ще е по-висока от сегашната? Не ми се връзва. Ако имаш нещо конкретно, което си засичал в миналото, сподели!

Коментар

• остава да видите и последния щрих - фигурата на кумеца Краси, сега вероятно и други, които са фронтрънъри и после страни по сделките на фонда и съвсем ще ви се изясни картинката

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение

стана ясно, че продават по определени позиции, за да контролират стойностите на софикс, за да няма големи отклонения след това след ребалансирането. Един вид активно управляват индекса Софикс, който след това следват пасивно.
        Не вярвам да им излезнат сметките, но винаги съм им пожелавал успех, защото лично съм облагодетелстван от тяхното положително въздействие върху пазара като цяло.

Ами за съжаление е така ,
        Хубаво че все повече хора го виждат....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Ами при Хиката, десетки ,даже и стотици хиляди в последно време през Бенчмарк...При Неохим по големи и М+С по малки количества..
          Главно през Бенчмарк ,това ли е основния им ИП....?
          стана ясно, че продават по определени позиции, за да контролират стойностите на софикс, за да няма големи отклонения след това след ребалансирането. Един вид активно управляват индекса Софикс, който след това следват пасивно.
          Не вярвам да им излезнат сметките, но винаги съм им пожелавал успех, защото лично съм облагодетелстван от тяхното положително въздействие върху пазара като цяло.

Коментар

Към кой са некоректни ,към инвестиращите там ,към дребните на БФБ ,към балансирания Софикс ,към историята на Борсата , към ръководството на фонда ,към тебе или към историята на сертификатите на Амро...
            Нещо невъзможно ли е или Табу за изговаряне или член 1 на БКП.....ами това със Мисия Лондон за което ревеш от една година не е ли също некоректно и зловредни слухове....А? А тези 100 милиона във фонда който обещаваха за по това време....А?
            Нали знаеш че основната идея на ПФ да бъдат първте влезли и първите излезли а не последните излезли.....?
            Не е препоръка...
            Алианц го показа през декември 2007 с доста милиони над 23 броя по памет...
            какво му пречи сега... ?при едно цунами на Западния фронт... Тръмп не е достатъчно стабилен и ако тръгнат да го свалят Уолстриит ще е водещ...
            Монти има право да бъде скептичен.
            Листването в чужбина се случва по-бавно от очакваното.
            Нямаме 100 милиона, но имаме над 32 - прилично начало. Но като допълнение всички се радваме на по-високата ликвидност на пазара и на по-високия Софикс.
            Монти, интересно е какво ще се случва и отвъд океана. Ако можехме да предвидим...
            Успешен есенен сезон Ви желая.
            Поздрави, Н.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Реинвестира се. Иначе ефектът за инвеститорите е, че увеличава НСА.
              Да, Марген. Така е.
              Поздрави, Н

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Това се чудя. Дали е отделна тема или напротив? Целта на фонда е да следва Софикс и има разходи по следването му особено при ребалансирането. Дивидентите дали не играят ролята на буфер, който да помага на фонда в тази нелека задача?
                Уважаеми Мр. Профит,
                Съгласни сме с Вас. Желая повече профит тази година.
                Поздрави, Н.

Коментар

Ами при Хиката, десетки ,даже и стотици хиляди в последно време през Бенчмарк...При Неохим по големи и М+С по малки количества..
                  Нямам представа през кое ИП търгуват. Рядко им гледам портфейла но с падналите ограничения очаквам пълно репликиране на Софикс с разлика от кеша.

Коментар

Не, не мисля. Дивидентът е корпоративно събитие, което е отразено в базата но Софикс, като в края на сесията преди ексдивидентната дата цената на емисията се коригира със стойността на дивидента, т.е. последващото падане на цената не води до спад на индекса. А при фондът, НСА е функция от цената. С постъпилият дивидент наваксва Софикс. Разяснено е в раздела за обработване на корпоративни събития. Надявам се правилно да съм разбрал, какво пише там.
                    Даа... сега се сещам, че май и преди го разисквахме и дивидентите се отразяват в Софикс, но резултатът от реинвестирането им в ЕТФ-а го няма в индекса, т.е. такъв буфер би се натрупал от печалба на реинвестираните дивиденти. За да стане това обаче им трябва време, а да се надяваме, че с времето ще натрупат и опит и ще справят добре при ребалансирането и ще успеят да следват индекса. Способностите им в инвестирането също допринася за постигането на крайната цел.

Много ми е интересно как ще се справят сега с тази задача и ги следя внимателно.
                    Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Колко акции са продали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Дивидентите дали не играят ролята на буфер, който да помага на фонда в тази нелека задача?
                        Не, не мисля. Дивидентът е корпоративно събитие, което е отразено в базата но Софикс, като в края на сесията преди ексдивидентната дата цената на емисията се коригира със стойността на дивидента, т.е. последващото падане на цената не води до спад на индекса. А при фондът, НСА е функция от цената. С постъпилият дивидент наваксва Софикс. Разяснено е в раздела за обработване на корпоративни събития. Надявам се правилно да съм разбрал, какво пише там.
                        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

Гледай кой са продадените в последните минути акции и какво мислят корифейте от Софикс фонда за бъдещия Софикс ,където не продавали ама никак не продавали....
                          Хика , Неохим и М+С...
                          Колко акции са продали?

Коментар

• За съжеление борсата е доста неликвидна. Много по - лесно е да следваш S&P 500.Ако имаше фонд в България който да следва S&P 500 бих очаствал в него сигурен съм и много други хора .
                            http://www.proflashgame.com

Коментар

Говоря за дивидента конкретно, тъй като питането беше за него. Управлението на фонда и активите му си е отделна тема...
                              Това се чудя. Дали е отделна тема или напротив? Целта на фонда е да следва Софикс и има разходи по следването му особено при ребалансирането. Дивидентите дали не играят ролята на буфер, който да помага на фонда в тази нелека задача?
                              Keep going ...

Коментар

Говоря за дивидента конкретно, тъй като питането беше за него. Управлението на фонда и активите му си е отделна тема...

Гледай кой са продадените в последните минути акции и какво мислят корифейте от Софикс фонда за бъдещия Софикс ,където не продавали ама никак не продавали....
                                Хика , Неохим и М+С...

Коментар

Working...
                                X