Първоначално изпратено от vale1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Браво на Експат ! Успех с новият фонд!
Добре ама за да работи фонда първо трябва да е накупил това което ще шорти......или ще вземе назаем от дългият Експат......?Last edited by спекуланта; 10.10.2019, 22:49.
Коментар
-
За мен има неразбиране на името на фонда.
Според мен без да съм гледал проспекта на фонда " short " в името трябва да означава,че фонда ще инвестира само в малка част от акциите от Софикса.
Примерно само в 5 дружества избрани по някакъв признак - най-ликвидните или най-големите или друго.
И надявам се на базата на този фонд да структурират продукти за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеЗа съжаление като човек, който знае как работят ETF-ите и имайки предвид как работи ETF-ът на експат върху Софикс, се съмнявам че този ETF ще излезе на печалба, дори когато софикс пада. Но надявам се да ме опровергаят. Би могъл да се прилага за краткотрайни движения и да се извлече печалба обаче.
Самият факт, че все пак (най-накрая) ще има инструмент за реално шортиране означава възможност за раздвижване на борсата, което е положителното.
Но нека дадем карт бланж на фонда...
Коментар
-
За съжаление като човек, който знае как работят ETF-ите и имайки предвид как работи ETF-ът на експат върху Софикс, се съмнявам че този ETF ще излезе на печалба, дори когато софикс пада. Но надявам се да ме опровергаят. Би могъл да се прилага за краткотрайни движения и да се извлече печалба обаче.
Самият факт, че все пак (най-накрая) ще има инструмент за реално шортиране означава възможност за раздвижване на борсата, което е положителното.Last edited by LuckyYou; 10.10.2019, 22:16.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеУспех на " КЪСИЯ" и от мен. Супер сте Ники &Кo………………….очаквам с нетърпение американските и испанските ни " колеги" да се напродават на воля
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеПоздравления за Експат !
За мен това е новината на деня !
На заседанието си на 10.10.2019 г. КФН реши:
1. Издава разрешение на управляващо дружество (УД) „Експат Асет Мениджмънт” ЕАД за организиране и управление на национален договорен фонд от отворен тип „Expat Bulgaria Short SOFIX“ („Експат България Шорт Софикс“). Потвърждава проспект за публично предлагане и допускане до търговия на регулиран пазар на дялове, издадени от фонда. Вписва УД „Експат Асет Мениджмънт“ ЕАД като лице, управляващо алтернативни инвестиционни фондове и вписва „Expat Bulgaria Short SOFIX“ („Експат България Шорт Софикс“) като национален договорен фонд от отворен тип в регистрите на КФН. Вписва емисията дялове и борсово търгувания фонд „Expat Bulgaria Short SOFIX“ („Експат България Шорт Софикс“) като емитент в публичния регистър, воден от КФН.
Желая успех на новия фонд !!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеПоздравления за Експат !
1. Издава разрешение на управляващо дружество (УД) „Експат Асет Мениджмънт” ЕАД за организиране и управление на национален договорен фонд от отворен тип „Expat Bulgaria Short SOFIX“ („Експат България Шорт Софикс“). Потвърждава проспект за публично предлагане и допускане до търговия на регулиран пазар на дялове, издадени от фонда. Вписва УД „Експат Асет Мениджмънт“ ЕАД като лице, управляващо алтернативни инвестиционни фондове и вписва „Expat Bulgaria Short SOFIX“ („Експат България Шорт Софикс“) като национален договорен фонд от отворен тип в регистрите на КФН. Вписва емисията дялове и борсово търгувания фонд „Expat Bulgaria Short SOFIX“ („Експат България Шорт Софикс“) като емитент в публичния регистър, воден от КФН.
Коментар
-
Поздравления за Експат !
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеНики,, има ли развитие " късия " фонд ?
В процедура на лицензиране сме от регулатора. Чакаме.
Ще ви информираме.
Поздрави, Н.
- 1 like
Коментар
Коментар