IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Г-н Василев, сега е момента човек да застане и да се заяви на коя страна на барикадата е. Пиша ви го, понеже мисля, че има и 20% добри намерения при вас, защото и помним останалите 80% през годините (най-лошото е врътките с влизащи и излизащи в Софикс, Меком не го броя, защото ако някой ви се е хванал той си го е залужавал - що за идиот би открил позиция в Меком? и т.н). Кирил Маричков певецът по БНР днес каза, че е много за слогана "Мутри вън", много му харесвал, но искал всички мутри вън, не само някои. Вие готов ли сте да кажете Мутри вън и да ги посочите, които мутри искате да се махнат?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

      Инта,
      Този последен е външен и е отдавна планиран.
      Това, което ми убягва, е защо всяко теглене Ви доставя такова удоволствие.
      Ще чакам коментар при следващата нова инвестиция...

      Не, не изпитвам никакво удоволствие от тегленията по вашия инструмент!
      Напротив, ползвам ви като среднопълзяща, а вие обикновенно печелите нали.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
        Смаляваме се бавно, неусетно почти!
        Не сте толкова големи.-
        Общо дялове 11 300 000
        Този последният външен ли е? -
        Поръчки за продажба на дялове (бр. дялове) 200 000
        Инта,
        Този последен е външен и е отдавна планиран.
        Това, което ми убягва, е защо всяко теглене Ви доставя такова удоволствие.
        Ще чакам коментар при следващата нова инвестиция...

        Коментар


        • Смаляваме се бавно, неусетно почти!
          Не сте толкова големи.-
          Общо дялове 11 300 000
          Този последният външен ли е? -
          Поръчки за продажба на дялове (бр. дялове) 200 000
          Last edited by inta53; 01.09.2020, 15:37.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

            Много работи може да направи. Да каже, че сегашните правила за влизане и излизане в Софикс са шит. Да каже как е по света. Дори и ние да следваме същите правила, понеже пазара ни е шит, ние трябва да имаме подходящи такива които да не позволяват като излезеш Март да влезеш пак Септември. Защо се правите, че не разбирате? Затова оборота е 200 хиляди, затова като излязат пенсионните, не знам ще има ли 1 милион в тоя фонд??
            Колеги,
            Ние имаме 11 подобни фонда. Във всяка държава влизат и излизат компании. Но другите пазари са големи и ликвидни и нашият фонд е малък участник. А в БГ е голям. Въпреки това не се оплакваме. През последните няколко години не губим от ребалансирането.
            Поздрави, НВ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

              Аз писах по-долу какви забележки имам към Ники и мисля, че той ги прие. Не трябва да е толкова пасивен! Не може да имаш активи за 30млн. лева и да не си мръднеш пръста за нищо за нищо за да се подобри инвеститорската среда на БФБ, абе да не таковат мажоритарити малките. Той преди казваше все "това не е работа на фонда" .... ама това е все едно да се купиш кола и да не се грижиш ич за нея, да не и сменяш маслото и да казваш - ами няма смисъл, аз след 2 догини ще намеря някой балък да му я продам ... да, ама балъците вече свършиха и какво правим сега?
              Уважаеми Петьо Б,
              Имате основание.
              При следващ случай моля да ни информирате, за да се включим в действия за защита на миноритарните акционери.
              Поздрави, НВ

              Коментар


              • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

                Съжалявам, че се намесвам, но аз мога да отговоря за какво е “виновен” и за какво са недоволни пенсиите най-вероятно:
                1. Обеща валящи пари и 100 милионен фонд.
                2. Лобира пред КФН за промени в правилата и сега вместо пари, връща велпапе (хартии)
                3. Направи къс фонд да играе срещу дългия. Дори това да не е повлияло на движението на индекса, аз ако му бях дал няколко милиона нямаше да ми е гот.
                4. Тракването на индекса е трагично. Опитват се да трейдват, но на няколко пъти се издъниха яко при ребаланси.

                Номер 2 според мен е най-лошото.
                Уважаеми Джони-Браво,

                1) Ние продължаваме с усилията си да промотираме БГ пазар по света. Но нито някое правителство след 2005 г. (прощавайте, ако съм пристрастен) работи по тази тема, нито частният сектор листва на пазара нови отлични компании, нито пазарът ни е свързан с международните депозитари... Бихме се радвали, ако много хора помагат в тази посока, но това не се случва. Продължаваме.
                2) Грешите за "кошницата от акции". Самите пенсионни фондове предпочитат акции и специално писмено ни инструктираха за това. Ако трябва спешно да продаваме и да съберем кеш, какво според Вас ще стане с цените на пазара? Не е наша прищявка. А също така сме писали в този форум, че по целия свят ЕТФ-ите работят предимно с кошници. Не сме измислили ние топлата вода.
                3) В развитите държави има и много "дълги" фондове, и много "къси". Никой не обвинява късите фондове, че събаряли пазара. Като нямаше къс фонд, пазарът не падаше ли? А дългият ни фонд е стотина пъти по-голям от късия.
                4) Не сте прав. Моля да дадете цифри. Вижте графиките за последните 1-2-3 години. Тракването е доста прилично. След това вижте например тракването на германския индекс с техен ЕТФ и направете сравнение. Не ни е приятно да хвърляте обиди и те постепенно да се възприемат като чиста истина. Ние сме доволни от тракването. Ако беше толкова лесно, защо няма други ЕТФ-и? И в Чехия няма...

                Поздрави и успешен сезон!
                НВ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                  г-н Василев, по отношение на ЕРМ-2, Еврозоната сте прав. На вас, на Бойко, Караниколов, Горанов и Станишев трябва да се вдигне паметник (не е ирония), защото вие 5мата бяхте единствените политици, които някога сте правили или говорили нещо по тази тема, и колкото и невероятно да ни звучеше само преди няколко месеца (99% във форума тук и в обществото, нито вярваха, че е възможно, повече дори и бяха против) влизането се случи, оттам и промените и посоката вече стават необратими - всеки ден виждаме резултати от това историческо събитие. За това чудесно. Срамът е за всички останали политици (най-вече т.н. демократи, десни, т.н. патриоти, които управляват, но не казаха нито дума на тази тема и т/н/, дори президента е за срам по тази тема, както и Герджиков, който излъга че ще пусне заявление когато беше премиер), както и понеже сме в тоя форум - за целият форум тук, защото бяхме само 2-3 които подкрепяхме ЕРМ2 и вярвахме, че може да се случи.

                  За всичко останало на БФБ, както и БМБ като премиер - златен скункс. Пълен срам. Вие много добре знаете, че тоя ЕТФ е уникален в света, че така не се прави ЕТФ, че правилата на БФБ са шит и не е трябвало въобще да се захващате, че пенсионните са пълните госоподари на тоя пазар, заради ниската ликвидност и огромните им активи и могат да го манипулират както си искат. За да измиете срама, кажете защо влязаха не с пари а с акции? Отворете един ексел и им сметнете загубите от вашия фонд? Дайте да ги видим. Кажете колко пъти влиза и излизаха ЕУБГ, ИХЛБЛ, Албена, Сирма, Доверие - и колко минусчета реализирахте от врътките с акциите им - скъп вход, евтин изход. Ако не ви се изчервяват ушите, значи няма от какво да ви е срам.

                  Божке, ма ти смяташ че БГ политиците са съдействали за влизане в ЕРМ2 ... а не виждаш кражбите дори само тази година
                  На политиците се дължи клечането досега на входа на ЕРМ2, не влизането. А баш на Никиту Саламчев бин Меком да разчиташ да ти управлява парите е меко казано наивно, да не кажа чиста глупост Човека е тук да се налапа, както всеки бивш политик. Срам не би я намерил като дума и в речника.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                    Може пък излизащия от фонда да очаква по сериозно движение на цените и затова се възползва да си вземе наготово кошница с книги и то доста
                    Страшен си. Успя да обърнеш супер негативната новина за умрелия ни пазар, в позитивна. Далеч ще стигнеш с такова мислене. Като щраус, който си е заврял главата под земята

                    Коментар


                    • Може пък излизащия от фонда да очаква по сериозно движение на цените и затова се възползва да си вземе наготово кошница с книги и то доста

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                        Вчера, 16:09-Първоначално изпратено от Harry Kane
                        Нямам примери, защото не си губя времето да следя глупости. Помня едно брутално влизане и излизане в Софикс с ИХЛБЛ (Март - Септември в една година). Таквиа бяха поне 10-15 с тези 4-5 дружества. КОЙ ЩЕ ИНВЕСТИРА КОГАТО НЯКОЙ ТАКА ЯВНО И ГРОЗНО ТЕ ПРИДЖОБВА???
                        Ако пенсионните не са отначалото за тази схема, то със сигурност тези практики са основна причина на напуснат, КОЙ БИ ТЪРПЯЛ ТАКАВА ГАВРА??






                        А ти наистина си се ошашавил, изгубил си началото бе пич!
                        -То беше юли 2016г.
                        -Върни лентата назад и пак виж! Виж ;- кой е печеливш и какви са загубите на така жалените (не само от теб) ПФета и създателите на този инструмент!-
                        -Трябва ли да те питам директно, ако ти си ПФ!- и си Дал 6милиона купувайки дялове.... - какво си правил през следващите 30месеца???
                        -Дано ти светне , та да се кротнеш!
                        За какво време му обясняваш, като тоя левент говори в един от постовете, че Хес е в Софикс Не само времето ами и матряла бърка

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение

                          По скоро ще им дадат съответния брой акции на дружества от sofix.

                          Просто си преливат ;
                          -зареждаш с кеш , придобиваш дялове
                          -заредения с кеш е с програма да го харчи
                          -ти (и др. уч-ци) сте с търсената стока; -съответно си прибирате кеша още до края на 17г. и си работите с него, а Никитата си джиткат "инструмента"

                          -след още годинка, движещия пазара ресурс е приключен и почва да се "изяжда",
                          -достигната е пределната височина, а ти захранилият го оставяш в свободно падане и почваш да си избираш момента за прибирането на кошницата със стока, която ти е ясно какво чини, и че няма от къде другаде да я набереш
                          -НИКИТАТА СА ВЕЛИКИ , но ще ти носят вода и хляб само "местно производство", за вностното друг път ще ти обясня



                          Те твае резултата, сега му жънем жътвата!
                          Който се е пренастроил на време е в джаза, други ближат рани и ще чакат "загубилите ПФета да си настроят пак пазазара;- този път ще е според мерата!!!
                          Last edited by inta53; 03.09.2020, 21:26.

                          Коментар


                          • Вчера, 16:09-Първоначално изпратено от Harry Kane
                            Нямам примери, защото не си губя времето да следя глупости. Помня едно брутално влизане и излизане в Софикс с ИХЛБЛ (Март - Септември в една година). Таквиа бяха поне 10-15 с тези 4-5 дружества. КОЙ ЩЕ ИНВЕСТИРА КОГАТО НЯКОЙ ТАКА ЯВНО И ГРОЗНО ТЕ ПРИДЖОБВА???
                            Ако пенсионните не са отначалото за тази схема, то със сигурност тези практики са основна причина на напуснат, КОЙ БИ ТЪРПЯЛ ТАКАВА ГАВРА??



                            Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

                            Забележи кога изализат - АВГУСТ, мъртвото време. Много са на зор пенсионните и те да си реализират загубите от инвестициите.

                            А ти наистина си се ошашавил, изгубил си началото бе пич!
                            -То беше юли 2016г.
                            -Върни лентата назад и пак виж! Виж ;- кой е печеливш и какви са загубите на така жалените (не само от теб) ПФета и създателите на този инструмент!-
                            -Трябва ли да те питам директно, ако ти си ПФ!- и си Дал 6милиона купувайки дялове.... - какво си правил през следващите 30месеца???
                            -Дано ти светне , та да се кротнеш!
                            Last edited by inta53; 29.08.2020, 21:55.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                              Хари, спри се бе, брат! Излагаш се. Това е само един фонд, в който всеки може да купува и продава когато си поиска. Какво е виновен Ники, че пазара пада? Какво е виновен Ники че някой е решил да си продаде дяловете? Какво всъщност искате от Ники? Да забрани на хората да си продават дяловете от фонда ли? Или да заповяда на борсата да помени правилата? Я вземете да мислите малко и да се държите като разумни хора!
                              Аз писах по-долу какви забележки имам към Ники и мисля, че той ги прие. Не трябва да е толкова пасивен! Не може да имаш активи за 30млн. лева и да не си мръднеш пръста за нищо за нищо за да се подобри инвеститорската среда на БФБ, абе да не таковат мажоритарити малките. Той преди казваше все "това не е работа на фонда" .... ама това е все едно да се купиш кола и да не се грижиш ич за нея, да не и сменяш маслото и да казваш - ами няма смисъл, аз след 2 догини ще намеря някой балък да му я продам ... да, ама балъците вече свършиха и какво правим сега?

                              Коментар


                              • Нямам примери, защото не си губя времето да следя глупости. Помня едно брутално влизане и излизане в Софикс с ИХЛБЛ (Март - Септември в една година). Таквиа бяха поне 10-15 с тези 4-5 дружества. КОЙ ЩЕ ИНВЕСТИРА КОГАТО НЯКОЙ ТАКА ЯВНО И ГРОЗНО ТЕ ПРИДЖОБВА???
                                Ако пенсионните не са отначалото за тази схема, то със сигурност тези практики са основна причина на напуснат, КОЙ БИ ТЪРПЯЛ ТАКАВА ГАВРА??

                                Коментар

                                Working...
                                X