Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
На 13 минаха над 65К ,днес още над 75 К ,продавач е бенчмарк....
Купих малко на 6,7 .....Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Софикс доста изостана и мисля че е въпрос на време да се задвижи позитивна вълна.
За ребалансирането общо взето го изпълниха бързо и на разумни нива с оглед на ниската ликвидност. Като забележка трябваше да продадат повече на малките за да са по активни в търговията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Те според мен са доста повече, но така го написах като кръгло число. Но това си е мое мнение и не твърдя, че съм прав.
Купих малко на 6,7 .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Защо смяташ че са 100К за мен са около 30 ,40 К.....
В най добрия случяай ще объркат сами себе си.....
Щото сега доста хора се нагълтаха с студена вода......Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеprecakanoto, в тях е ножа и хляба. Не мисля, че шепа дребни спекуланти им пречат на тракването на индекса. Това е все едно да играеш на всичко коз със свалени карти, но да имаш четири валета и да те вкарат. За пазара си прав. Повечето ми приятели бяха през целият спад на индекса нафрашкани до козирката с акции и сега са на няколко процента под върха си. Като сравня представянето на портфейлите им с индекса изглежда отлично. Дето се казва да скочи Софикс с 20 пункта и ще минат нивата си от август 2017 г. Пък той пазара няма завинаги да е тегав.
Не ви пречи ни спад ,ни кризи нищо .....и така е от 2008 г.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Трейс не го следя, но им останаха около 100К Монбат. Експат обаче явно имат нова стратегия и не продават всичко на куп, което лично според мен обърка доста фронтръновци, но за тях самите е по-добре. Същото се случва и с покупките им. Като цяло задачата им /на Експат/ е мноооого трудна в моите очи и мога само да им се възхитя на смелоста въобще да се наемат с такова нещо. За нас дребните е добре така да припечелваме нещо покрай тези врътки, но глобално погледнато е хубаво да има такъв фонд. В тази връзка им пожелавам успех и колкото и да се изкушавам и аз да обирам спредовете между както купуват и продават, пожелавам им да имат все по-малки такива!
В най добрия случяай ще объркат сами себе си.....
Щото сега доста хора се нагълтаха с студена вода......
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеПоправете ме ако греша, но им останаха Трейс и Монбат?Last edited by 15%; 15.03.2019, 21:03.Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеprecakanoto, в тях е ножа и хляба. Не мисля, че шепа дребни спекуланти им пречат на тракването на индекса. Това е все едно да играеш на всичко коз със свалени карти, но да имаш четири валета и да те вкарат. За пазара си прав. Повечето ми приятели бяха през целият спад на индекса нафрашкани до козирката с акции и сега са на няколко процента под върха си. Като сравня представянето на портфейлите им с индекса изглежда отлично. Дето се казва да скочи Софикс с 20 пункта и ще минат нивата си от август 2017 г. Пък той пазара няма завинаги да е тегав.
За ребалансирането общо взето го изпълниха бързо и на разумни нива с оглед на ниската ликвидност. Като забележка трябваше да продадат повече на малките за да са по активни в търговията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Кешът им е доста по-малко от акциите.Освен това пазарът не е типично изцяло падащ,. падат само някои и то не много. Едно корадо стои на спирката с месеци. трейдинга също, хес също, бреф също, ихлбл също и т.н. - да не се окаже накрая че почти нищо не е паднало сериозно освен тук там по някой колос на глинени крака, и то не много сериозно Правят каквото могат, при хиенското фронтрънване са срещу цели автобуси с играчи Верно, че могат, да правят ребаланисте с малко по-голяма загадъчност, но не е лесно на неликвиден пазар
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеНикиту и неговия Експат Хачико Софикс ETF, които чакат на финансовите магистрали някой да се излъже рози път се оляха яката. Все повтарят как са пасивни и не трейдват, а теглата им са скандално отклоняващи се от индекса, а за покупките и продажбите да не говорим. Продадоха Трейс на 2.34 доста преди да излезе от индекса, а Трейс излиза от Софикс при цена 2.86, тоест разлика в ущърб за “инвеститорите” или донорите от 20%. При Албена продадени на 38 основното количество, излиза на 41 (бяха си оставили да 10 хил броя с надеждата да го натиснат под 38 ама греда. При влизащите ще видим, ама като гледам основните пакети които минаха ония ден най вероятно са те и май пак греда. Купиха Градус на 1.80, то влиза на 1.78, ихлбл на 1.05, влиза на 1.01 и доверие 2.86 на 2.74. НЕ, не са трейдъри, те са скандални трейдъри. Да ме поправи някой от Хачико фонда, ако греша.
Коментар
-
precakanoto, в тях е ножа и хляба. Не мисля, че шепа дребни спекуланти им пречат на тракването на индекса. Това е все едно да играеш на всичко коз със свалени карти, но да имаш четири валета и да те вкарат. За пазара си прав. Повечето ми приятели бяха през целият спад на индекса нафрашкани до козирката с акции и сега са на няколко процента под върха си. Като сравня представянето на портфейлите им с индекса изглежда отлично. Дето се казва да скочи Софикс с 20 пункта и ще минат нивата си от август 2017 г. Пък той пазара няма завинаги да е тегав.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение.... При спадащ пазар и наличие на кеш е логично отклонението да е по-малко от таксата за управление а то е много по-голямо. Интересно ми е как ще се справят при растящ пазар,....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Никиту и неговия Експат Хачико Софикс ETF, които чакат на финансовите магистрали някой да се излъже рози път се оляха яката. Все повтарят как са пасивни и не трейдват, а теглата им са скандално отклоняващи се от индекса, а за покупките и продажбите да не говорим. Продадоха Трейс на 2.34 доста преди да излезе от индекса, а Трейс излиза от Софикс при цена 2.86, тоест разлика в ущърб за “инвеститорите” или донорите от 20%. При Албена продадени на 38 основното количество, излиза на 41 (бяха си оставили да 10 хил броя с надеждата да го натиснат под 38 ама греда. При влизащите ще видим, ама като гледам основните пакети които минаха ония ден най вероятно са те и май пак греда. Купиха Градус на 1.80, то влиза на 1.78, ихлбл на 1.05, влиза на 1.01 и доверие 2.86 на 2.74. НЕ, не са трейдъри, те са скандални трейдъри. Да ме поправи някой от Хачико фонда, ако греша.
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар