Кой инвеститор, който е с акъла си ще си закопае парите в тоталитарната кочина на тиквата? Все едно да инвестира в Северна Корея. България е примитивна, технологично изостанала страна, без пазарна икономика, с монополизиран пазар, с тоталитарен модел на управление, с някакви умрели от скръб компании и една-две смешни банки, а вие чакайте ликвидност.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеkubrat
Да, така е. Но все пак ще е добре да се мине през някакъв разграничител - да се разбере кой е мечка кой е трол
Този инструмент, ако се случи е едно добро начало. Аз отдавна твърдя че трябва да се промени някое правило или да се добави ново за да стане промяна в ликвидността.
- 1 like
Коментар
-
kubrat
Да, така е. Но все пак ще е добре да се мине през някакъв разграничител - да се разбере кой е мечка кой е трол
Този инструмент, ако се случи е едно добро начало. Аз отдавна твърдя че трябва да се промени някое правило или да се добави ново за да стане промяна в ликвидността.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеСпоред нашите мечки всеки лев даден за български акции отива в рая рано или късно. Следователно ликвидността няма значение щом рано или късно Софикс ще се занули.
Късите движения, ако ги има са доста резки и при една “сигурна” сделка в посока спад с доход 25 -40 % защо да е от значение колко ще са таксите за администрирането и?
Хипотетично : Ако предвиждам, че пазарът ще падне с 20 % за три месеца защо да е от значение че ще платя за възможността да ги взема примерно 0.5 %
Досега пазарът беше с едностранен натиск – или купуваш или чакаш да падне. Сега като се насъбере импулс за надолу в някой ден ще може веднага да се усвои и оценките на компаниите в Софикс биха могли да станат по-реалистични.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениеСпоред нашите мечки всеки лев даден за български акции отива в рая рано или късно. Следователно ликвидността няма значение щом рано или късно Софикс ще се занули.
.
все тая - нулата е някакъв относителен репер, условно число
Не е чак толкова страшно, да хванем някой печален рекорд и да станем световно известни като занулен индекс Един вид реклама
шега е, не е препоръка
Коментар
-
Според мен колкото имаше мераклии за нагоре ,толкова ще има и за надолу или с други думи почти никакви визирайки сегашната конюнктура .Наблюденията ми бяха че дори когато пазара вървеше нагоре покупки на дялове от фонда нямаше,разбира се имам предвид нещо по-същетствено изключая някои заблудени 1000 бройкиLast edited by спекуланта; 17.04.2019, 13:37.
Коментар
-
Според нашите мечки всеки лев даден за български акции отива в рая рано или късно. Следователно ликвидността няма значение щом рано или късно Софикс ще се занули.
Късите движения, ако ги има са доста резки и при една “сигурна” сделка в посока спад с доход 25 -40 % защо да е от значение колко ще са таксите за администрирането и?
Хипотетично : Ако предвиждам, че пазарът ще падне с 20 % за три месеца защо да е от значение че ще платя за възможността да ги взема примерно 0.5 %
Досега пазарът беше с едностранен натиск – или купуваш или чакаш да падне. Сега като се насъбере импулс за надолу в някой ден ще може веднага да се усвои и оценките на компаниите в Софикс биха могли да станат по-реалистични.Last edited by BigBear; 17.04.2019, 13:14.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Нов продукт може да донесе нови пари ..... или да върне част от старите. Има предлагане да видим дали ще има търсене.
Коментар
-
И като искате мечки колко ще струва скъсяването и каква ще е ликвидността? Щото в някои ситуации/не в сегашната/ аз бих шортил Софикс стига годишните разходи да са 2-3% и спреда за някакъв приличен обем да е 1-2%. Експат не могат да осигурят подобни за лонг, а какво остава за шорт на Софикс..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
че то предлагането е от фонда... момата се предлага на площада, ама нещо никой не я ще ..
Подкрепям B.Graham – този продукт създава два нови продукта – късо на целия български пазар и допълнителна доходност от дългосрочно държане на български акции
Сега вече ще може да се види дали пазарът е скъп. Дългосрочните и досега заставаха зад думите си с покупки или с задържане на позициите. Въпросът е сега дали мечките имат пари в торбата …
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Нов продукт може да донесе нови пари ..... или да върне част от старите. Има предлагане да видим дали ще има търсене.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Няма ли нови пари във фондът няма как да сме доволни малките на БФБ. Дори нямам спомен кога бяха последните закупени дялове във фондът.Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
Коментар