Първоначално изпратено от MaseratiSUV
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Ама те с пакетите акции си влезнаха тук и срещу тях получиха дялове от фонда. Така, че сега им ги връщат обратно. Едва ли фондовете придобиват нещо по различно от това с което са влезнали.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Ама те с пакетите акции си влезнаха тук и срещу тях получиха дялове от фонда. Така, че сега им ги връщат обратно. Едва ли фондовете придобиват нещо по различно от това с което са влезнали.
Днес нямат обявена примерна кошница , а и Николайчо не влиза в темата!
Изглежда да му се е препи...дрямало
Коментар
-
Първоначално изпратено от admi Разгледай мнениеХрумна ми идея, че е възможно тази схема да е планирана от инвеститора още при влизането.
Ако наистина са влезли на 1.07, а сега илизат на 0,9Х (не знам точната цена), ще реализират загуба около 10-15%, но пък ще придобият готови пакети, на дружества включени в Софикс, които ако бяха закупили от борсата оскъпяването щеше да е доста по-високо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от admi Разгледай мнениеХрумна ми идея, че е възможно тази схема да е планирана от инвеститора още при влизането.
Ако наистина са влезли на 1.07, а сега илизат на 0,9Х (не знам точната цена), ще реализират загуба около 10-15%, но пък ще придобият готови пакети, на дружества включени в Софикс, които ако бяха закупили от борсата оскъпяването щеше да е доста по-високо.
Предполагам че ПФ ще откаже акциите който не иска.....в най добрия случай ще направи фонда дисбаланс....
Коментар
-
"Късия" фонд трябва да заеме акации от някой, срещу лихва, но няма право от "Дългия". Пенциите имат акции, но не знам дали имат право да ги залагат. Освен да направят врътка с тези които са в Експат- пенциите ще си вземат някаква лихва за периода (ще платят скъсявщите за дяволъка си) Накрая Експат ще купят обратно акциите и ще се направи обратната врътка...
- 1 like
Коментар
-
Хрумна ми идея, че е възможно тази схема да е планирана от инвеститора още при влизането.
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеБи било полезно да се знае кой е фонда, който взима акции за 5.8 мил. лева .. и защо го прави разбира се
Единственото което може да те интересува е че има поне 10% загуба от тази далавера .....защото се включиха на 1,07 дела.... а колко ще имат останалите това е въпроса....
Коментар
Коментар