Първоначално изпратено от Чичо Манчо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Last edited by Todor Sabev; 08.01.2020, 23:24.
-
ей, аз съм отскоро тук, ама ме е яд като старите кучета говорят глупости. Колко пъти съм искал някакъв коментар от "никитата" за това какво направиха във Франкфурт и Лондон, НЯКАКЪВ! но мълчат като ..... Ами да кажат поне, абе мислихме друго, но не стана. Ни гъг, ни стон! Ами аз ако съм баничар и отворя баничарница и не мога да продам и една баничка ще кажите ли че съм върхът?
Коментар
-
Тук съм напълно съгласен с Вас..Това бяха едни грамотни хора, които знаеха , можеха и много допринесоха за БФБ..Жалко , че сега сме в другата крайност и засега няма големи изгледи за подобрения..Винаги съм казвал, че модерната икономическа политика трябва да е свързана с борсата и да има реформи и инвестиционна програма..
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MaseratiSUV Разгледай мнениеЗа поред път казвам, че Ник Василев е единственият, който не мрънка, а прави нещо за този пазар. Плюйте го кокото искате, но продължавам да инвестирам на БФБ, като знам, че хора като него се опитват да промотират нашия пазар тук и навън, въпреки солидния хейт!!!Vanitas vanitatum...
- 13 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеПрез последните три седмици чуждестранни инвеститори вложиха общо 6.1 млн. лв. в ETF-ите на Експат, сред които в индексния фонд за България 2.5 млн. лв., за Румъния 2.5 млн. лв., за Чехия 500 х. лв. и за Унгария 544 х. лв. След тези нови привлечени средства общата капитализация на 11-те индексни борсово търгувани фонда на Експат за Централна и Източна Европа достигна нов връх от 36.5 млн. лв.
Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF привлече нови 2.5 млн. лв. от чужди институционални инвеститори
- 11 Харесвания
Коментар
-
През последните три седмици чуждестранни инвеститори вложиха общо 6.1 млн. лв. в ETF-ите на Експат, сред които в индексния фонд за България 2.5 млн. лв., за Румъния 2.5 млн. лв., за Чехия 500 х. лв. и за Унгария 544 х. лв. След тези нови привлечени средства общата капитализация на 11-те индексни борсово търгувани фонда на Експат за Централна и Източна Европа достигна нов връх от 36.5 млн. лв.
Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF привлече нови 2.5 млн. лв. от чужди институционални инвеститори
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
някой е чакал чертичките да пробият 570?Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеПоръчки на първичен пазар, получени до 15:00 часа на 07.01.2020
Поръчки за покупка на дялове (бр. дялове) 2 100 000
няма от каде.....ракетааааа номер 10....
да не кажете. Че не съм ви предупредил
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеПоръчки на първичен пазар, получени до 15:00 часа на 07.01.2020
Поръчки за покупка на дялове (бр. дялове) 2 100 000
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Здравейте, Монти.
Помислете дали "си свършиха изключително зле работата" не е пресилено твърдение.
Предлагам да анализирате tracking на ЕТФ-ите на някои големи държави и да видите те доколко следват индекса на 100%. Ние сме анализирали това години наред и смятаме, че българският ни ЕТФ не стои зле. Знаете, че БГ пазар е микро и вече е по-малък от този в Северна Македония.
Ние сме доволни от постигнатото следване, защото то е възможно най-доброто в сегашната ситуация.
Поздрави, НВ
Както тогава ви дадох няколко съвета за дългите ,сега ви показвам как действат големите на ДАХ и пак им е трудно да не загубят парите на късите...
Далече от мажо и вързани ИП....
....https://www.aktiencheck.de/exklusiv/...nnews-10684006
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЕкспат си свършиха изключително зле работата защото не можаха да доставят качествен продукт. Тяхната задача е да следват индекса а те не успяват. Виж на какви нива на СОФИКС тръгнаха и колко им е НСА в момента. Дори да приемем, че трябва да сравняваме само периода посочен на техният сайт, то отклонението от индекса е отново значително. Лично аз съм доволен от съществуването на фонда, защото изкарах доста пари от повишената ликвидност и волатилност причинена от тях. Благодарен съм им за това. Надявам се да успеят да създадат къс продукт. Ще е много важен поради липсата на реални алтернативи. Там качеството няма да се гледа кой знае колко. Клиентите ако не са доволни да се разходят по другите сергии да скъсяват. Лично за мен късият фонд е много важен в стратегиите ми и със сигурност в даден момент ще го ползвам. Така, че им пожелавам успех и за двата фонда. Евала за смелостта да ги направят.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Уважаеми участници във форума,
ЕТФ-ът ни не е създаден за определен срок, а за много години напред. През тези години ще преживеем възходи и спадове, записвания и тегления. Това прави живота жив и интересен.
Поздрави, НВ
Това бе шега, почне ли да ме избива на смях значи всичко е ОК!
Коментар
Коментар