Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеhttps://expat.bg/uploads/documents/BGXS_24032020_BG.pdf
Някаква идея защо в портфейла продължават да се виждат къси акции на Еврохолд и Сирма. Не е като да няма предлагане и да не могат да се намерят от пазара.
Коментар
-
https://expat.bg/uploads/documents/BGXS_24032020_BG.pdf
Някаква идея защо в портфейла продължават да се виждат къси акции на Еврохолд и Сирма. Не е като да няма предлагане и да не могат да се намерят от пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнениеУважаеми участници във форума,
Неотдавна един участник (няма да уточнявам) написа следното по отшошение на "дългия" ЕТФ:
"Експат си свършиха изключително зле работата... Отклонението от индекса е отново значително..."
Не съм сигурен кой от вас кога е измервал това, но много хора го приемат като клише: "ЕТФ-ът е изключително лош продукт". Днес нашият екип измери цената на ЕТФ-а (Нетната стойност на активите на една акция) спрямо движението на индекса за последните 3 месеца - горе-долу от датата, на която беше написан този коментар. За този период ЕТФ-ът се представя дори малко по-добре от самия индекс, а не по-зле - и геометрично, и аритметично.
В настоящите волатилни пазари по света много ЕТФ-и не се справят добре, и то в по-големи пазари, а не в микро или нано като нашия.
Така че ако искате, възползвайте се от наличието на "дълъг" и "къс" фонд, ако искате, недейте. Но поне оценете усилията на екипа ни да създаде и поддържа тези продукти (11 дълги за региона и един къс), каквито други в повечето държави в ЦИЕ почти няма.
Успехи в тези турбулентни времена!
Поздрави, НВ
Успехи и на вас и се надявам. да издържите без да се спират късите продажби, подобно Италия и Испания!
psс. Нарочно не купувах много от късия, за да не бутаме цените още надолуLast edited by precakanoto; 20.03.2020, 19:09.
Коментар
-
Уважаеми участници във форума,
Неотдавна един участник (няма да уточнявам) написа следното по отшошение на "дългия" ЕТФ:
"Експат си свършиха изключително зле работата... Отклонението от индекса е отново значително..."
Не съм сигурен кой от вас кога е измервал това, но много хора го приемат като клише: "ЕТФ-ът е изключително лош продукт". Днес нашият екип измери цената на ЕТФ-а (Нетната стойност на активите на една акция) спрямо движението на индекса за последните 3 месеца - горе-долу от датата, на която беше написан този коментар. За този период ЕТФ-ът се представя дори малко по-добре от самия индекс, а не по-зле - и геометрично, и аритметично.
В настоящите волатилни пазари по света много ЕТФ-и не се справят добре, и то в по-големи пазари, а не в микро или нано като нашия.
Така че ако искате, възползвайте се от наличието на "дълъг" и "къс" фонд, ако искате, недейте. Но поне оценете усилията на екипа ни да създаде и поддържа тези продукти (11 дълги за региона и един къс), каквито други в повечето държави в ЦИЕ почти няма.
Успехи в тези турбулентни времена!
Поздрави, НВ
- 6 Харесвания
Коментар
-
Влязох само за да поздравя за пореден път Експат за усилията им да правят нещо за пазара ни. С години съм на борсата, а чета за нея доста отпреди да започна да търгувам, не е лесно да бъда въодушевен просто от захаросани приказки, знам колко има да се желае откъм добри примери, идеи и работа. По моето скромно мнение, което не твърдя, че е меродавно, Експат се опитват да правят хубави неща. Аз харесвам БФБ, затова и търгувам тук, но това не означава, че не се надявам да се развива към по-хубаво, понеже дори и нещо да ми харесва, винаги има какво да се променя в положителна посока. Желая им успех и да не униват пред трудностите!
Нямам акции в Експат, но имам акции на БФБ. Препоръки нямам никакви.
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
Точно това имах в предвид с моето изказване !
Никога не чакай на готово! Не се заяждам, но като се пишат позитивни новини от Експат, във форума защо да не се пишат и негативните?
ПП: Тези обратно изкупени 72 000 дяла, май бяха 2 поредни дни, ако не се лъжа
Имате основание. В конкретния случай ставаше дума за техническа операция (няма да дам детайли), затова тези 70,000 дяла не сме ги коментирали. Не обещаваме всеки път, като има теглене или записване, да занимаваме форума с темата, а само при по-значими обеми.
Поздрави и успех!
НВLast edited by NikolayVassilev; 16.01.2020, 16:25.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
Продажбите и покупките ги обявяват ежедневно на сайта си. Достатъчно е.
Тук във форума съобщават полезните за пазара развития на продуктите си. Те все пак са позитивно настроени към проектите, които развиват. Ако бяха негативно насторени нямаше да правят този бизнес въобще.
Форумът е място за споделяне на сантимент. Фундаментът е в официалната информация.
Нямам акции на Експат. Уважавам и ценя това, което правят за пазара.
Да аз също очаквам във форума да се пише полезна за всички информация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
Един въпрос?
Защо когато имате поръчка за обратно изкупуване, примерно на 72 000 дяла не го споменавате във форума?
Успешен ден,
Bivol
Тук във форума съобщават полезните за пазара развития на продуктите си. Те все пак са позитивно настроени към проектите, които развиват. Ако бяха негативно насторени нямаше да правят този бизнес въобще.
Форумът е място за споделяне на сантимент. Фундаментът е в официалната информация.
Нямам акции на Експат. Уважавам и ценя това, което правят за пазара.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеТези обратни вече са история и те по никакъв начин не натежаха на пазара а напротив пазара е бичи настроен
Утре тези поръчки на нови дялове, също ще бъдат история. Отделно също не очаквам новите записвания с тези обеми да натежат на пазара. Както казаха по долу трябват повече "нули" в записванията!
Успешна търговия!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Около 10 секунди коства проверката в сайта на експат,какви заявки са постъпили...Нека да не чакаме всичко наготово...
Никога не чакай на готово! Не се заяждам, но като се пишат позитивни новини от Експат, във форума защо да не се пишат и негативните?
ПП: Тези обратно изкупени 72 000 дяла, май бяха 2 поредни дни, ако не се лъжа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Expat Capital Разгледай мнениеЗдравейте,
Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF получи поръчка за записване на 100 000 дяла на първичен пазар.
Успешен ден,
Екип ЕкспатМненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар