Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Ще има полза от този фонд! И други ще се усетят че може да се направят пари от БФБ.
Коментар
-
Най-големия проблем е ликвидността на борсата ни и то толкова голям, че това с разпределянето на дивидента въобще не трябва да се мисли на този етап.Повечето инвеститори при така ограничения избор на качествени компании биха предпочели ETF-а според мен, ако въобще избора им е BG ETF. Така че.....................много въпроси за размисъл засега.........
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеможе би ще се увеличи NAV с размера на дивидента, неразпределянето на дивидент
ще е по-изгодно за инвеститори(чужди) дето данъка върху дивидента е по-голям от нашият и ще трябва да доплащат при всяко разпределяне
Знам ли..... Никиту ще го измисли
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение.....
Демек, ако реинвестира какво точно се случва с да речем 5% дивидентна доходност:
1. Ще ми я платят.
2. Ще реинвестират отново в акции от СОФИКС и ще получа 5 акции на всеки 100.
3. Ще ми изкупят МЕКОМ по номинал?
ще е по-изгодно за инвеститори(чужди) дето данъка върху дивидента е по-голям от нашият и ще трябва да доплащат при всяко разпределяне“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеС дивидентите Никиту ще ви покаже къв е майстор на live cattle и lean hog futures.
Това ще е каймата за високата доходност...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеДайте този проспект, за да видим, какво пише в него за дивидентите. Иначе според ESMA е логично и редно всякакви дивиденти да се реинвестират във фонда. Тоест, няма хипотеза, в която някой да ви гепи парите.
9. The prospectus of an index-tracking UCITS should include:
...
d) a description of factors that are likely to affect the ability of index-tracking UCITS to track the performances of the indices, such as transaction costs, small illiquid components, dividend reinvestment etc.
Демек, ако реинвестира какво точно се случва с да речем 5% дивидентна доходност:
1. Ще ми я платят.
2. Ще реинвестират отново в акции от СОФИКС и ще получа 5 акции на всеки 100.
3. Ще ми изкупят МЕКОМ по номинал?
Коментар
-
За да разберем кво ни мисли Никиту, трябва да започнем с прочитането на това:
ESMA’s guidelines on ETFs and other UCITS issues
Ама няма да съм аз този, който ще тръгне да срича 77 страници, непреведени /което е задължително на всички официални езици в ЕС, един от които е българският/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеТова с дивидентите е много интересен казус.
В проспекта пише ли изрично, какво ще се прави с получените дивиденти? Ако не пише това далеч не означава, че Никито ще ги "краде". От концептуална гледна точка дивидентите са част от доходността, така че според мен такава хипотеза изобщо не съществува.
Вие съвсем го хванахте на подбив човека.
Нещо, което доста добре обяснява възможностите пред различне ЕТФ-и върху един и същ индекс е това:
Три лесни начина да инвестираме в американски акции – какво трябва да знаем за основните ETF-и върху S&P 500
Макар, че не съм съгласен с всичко описано - доближава доста.
А с Никито, що да не се бъзика човек. Аз имам малко Меком, за това само го бъзикам. А Импето иска да го прави на салам
Коментар
-
Това с дивидентите е много интересен казус.
В проспекта пише ли изрично, какво ще се прави с получените дивиденти? Ако не пише това далеч не означава, че Никито ще ги "краде". От концептуална гледна точка дивидентите са част от доходността, така че според мен такава хипотеза изобщо не съществува.
Вие съвсем го хванахте на подбив човека.Last edited by Nikola; 29.08.2016, 13:53.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеможе да го реинвестират, без да го разпределят към акционерите
Може и в Меком да инвестират
Коментар
Коментар