IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

п.п. Тигъра казва че фонда вече пазарувал...
    Тони, не видях в статията да споменава че вече купуват..

Коментар

ето го бе!

Статията

Николай Василев: Емисията на Меком е атрактивна за инвеститорите

Коментар

ето го бе!

Статията

Ще има полза от този фонд! И други ще се усетят че може да се направят пари от БФБ.

Коментар

• ето го бе!

Статията

Attached Files

Коментар

• Най-големия проблем е ликвидността на борсата ни и то толкова голям, че това с разпределянето на дивидента въобще не трябва да се мисли на този етап.Повечето инвеститори при така ограничения избор на качествени компании биха предпочели ETF-а според мен, ако въобще избора им е BG ETF. Така че.....................много въпроси за размисъл засега.........

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
              може би ще се увеличи NAV с размера на дивидента, неразпределянето на дивидент
              ще е по-изгодно за инвеститори(чужди) дето данъка върху дивидента е по-голям от нашият и ще трябва да доплащат при всяко разпределяне
              Да, но ще трябва да кажат как ще продължи да траква индекса, без да се получава така, че преди плащане на дивидент Софикс и ЕТФ-а да са по 400, а след плащането 400 и 402.
              Знам ли..... Никиту ще го измисли

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                .....

Демек, ако реинвестира какво точно се случва с да речем 5% дивидентна доходност:

1. Ще ми я платят.
                2. Ще реинвестират отново в акции от СОФИКС и ще получа 5 акции на всеки 100.
                3. Ще ми изкупят МЕКОМ по номинал?
                може би ще се увеличи NAV с размера на дивидента, неразпределянето на дивидент
                ще е по-изгодно за инвеститори(чужди) дето данъка върху дивидента е по-голям от нашият и ще трябва да доплащат при всяко разпределяне
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                  С дивидентите Никиту ще ви покаже къв е майстор на live cattle и lean hog futures.
                  Това ще е каймата за високата доходност...
                  Може с пешо Млекото да направят и магазин

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                    Дайте този проспект, за да видим, какво пише в него за дивидентите. Иначе според ESMA е логично и редно всякакви дивиденти да се реинвестират във фонда. Тоест, няма хипотеза, в която някой да ви гепи парите.
                    Прав си. Само в проспекта може да пише тва. А такъв няма още май.

9. The prospectus of an index-tracking UCITS should include:

...
                    d) a description of factors that are likely to affect the ability of index-tracking UCITS to track the performances of the indices, such as transaction costs, small illiquid components, dividend reinvestment etc.

Демек, ако реинвестира какво точно се случва с да речем 5% дивидентна доходност:

1. Ще ми я платят.
                    2. Ще реинвестират отново в акции от СОФИКС и ще получа 5 акции на всеки 100.
                    3. Ще ми изкупят МЕКОМ по номинал?

Коментар

• Дайте този проспект, за да видим, какво пише в него за дивидентите. Иначе според ESMA е логично и редно всякакви дивиденти да се реинвестират във фонда. Тоест, няма хипотеза, в която някой да ви гепи парите.
                      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• За да разберем кво ни мисли Никиту, трябва да започнем с прочитането на това:
                        ESMA’s guidelines on ETFs and other UCITS issues

Ама няма да съм аз този, който ще тръгне да срича 77 страници, непреведени /което е задължително на всички официални езици в ЕС, един от които е българският/

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                          Това с дивидентите е много интересен казус.

В проспекта пише ли изрично, какво ще се прави с получените дивиденти? Ако не пише това далеч не означава, че Никито ще ги "краде". От концептуална гледна точка дивидентите са част от доходността, така че според мен такава хипотеза изобщо не съществува.

Вие съвсем го хванахте на подбив човека.
                          За да следва точно индекса или трябва да плаща или да гепи дивидентите. Иначе ще трябва да има непрекъснато донагласяне.

Нещо, което доста добре обяснява възможностите пред различне ЕТФ-и върху един и същ индекс е това:
                          Три лесни начина да инвестираме в американски акции – какво трябва да знаем за основните ETF-и върху S&P 500

Макар, че не съм съгласен с всичко описано - доближава доста.

А с Никито, що да не се бъзика човек. Аз имам малко Меком, за това само го бъзикам. А Импето иска да го прави на салам

Коментар

• С дивидентите Никиту ще ви покаже къв е майстор на live cattle и lean hog futures.
                            Това ще е каймата за високата доходност...
                            Last edited by Pronto; 29.08.2016, 15:00.

Коментар

• Това с дивидентите е много интересен казус.

В проспекта пише ли изрично, какво ще се прави с получените дивиденти? Ако не пише това далеч не означава, че Никито ще ги "краде". От концептуална гледна точка дивидентите са част от доходността, така че според мен такава хипотеза изобщо не съществува.

Вие съвсем го хванахте на подбив човека.
                              Last edited by Nikola; 29.08.2016, 13:53.
                              The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                                може да го реинвестират, без да го разпределят към акционерите
                                Знам бе, знам че всичко може
                                Може и в Меком да инвестират

Коментар

Working...
                                X