IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Това изобщо не е вярно- можете спокойно да го свалите на 7-8%, айде макс 10%. В 3 от 15 компании сте доста под лимита.
    Декс,
    Щом вярвате, че вие можете да броите до 40 и до 100, а нашият цял екип не може, бихте ли ни пратил една табличка с теглата, с които бихте инвестирал?
    Предлагам сега да прекъснем тази дискусия и да ме питате пак около април.
    Поздрави, Николай

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Колеги,
      Явно всяка седмица по няколко пъти трябва да обясняваме, че имаме да спазваме лимит от 40%. Сега сме го спазили. Ако не разбирате какво е това, пишете, за да ви го обясним за пореден път. Няма как с индекс от тези 15 компании да спазваме лимита и да имаме по-малко от двадесетина процента кеш. Посмятайте, ако ви интересува.
      Спазването на ограниченията по закон не прави фонда активен.
      Поздрави, Николай
      е сложете раздел на сайта, разяснение за форума на инвестор.бг с основните правила на фонда и ucits директивата синтезирано
      може и да заснемете видеоклип с нагледни примери и да дадете линк
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

Нещо според мен подготвят - някой да ми обясни защо Бенча започна да сипе дребни бройки по доста позиици ( 10 акции от М+Ц и Стара планина) с цел да спре ръста на SOFIX?
        Може би поддържат временно по - ниска НСА, за да запише някой по - изгодно дялове...
        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Това изобщо не е вярно- можете спокойно да го свалите на 7-8%, айде макс 10%. В 3 от 15 компании сте доста под лимита.
          Нещо според мен подготвят - някой да ми обясни защо Бенча започна да сипе дребни бройки по доста позиици ( 10 акции от М+Ц и Стара планина) с цел да спре ръста на SOFIX?

Коментар

Колеги,
            Явно всяка седмица по няколко пъти трябва да обясняваме, че имаме да спазваме лимит от 40%. Сега сме го спазили. Ако не разбирате какво е това, пишете, за да ви го обясним за пореден път. Няма как с индекс от тези 15 компании да спазваме лимита и да имаме по-малко от двадесетина процента кеш. Посмятайте, ако ви интересува.
            Поздрави, Николай
            Господин Василев,
            В момента имате 20 % кеш и две компании с по 0,3% купени акции и една на 60% балансирана ...също имате 2 компании на 130 и 110 % небалансирани...
            Този спор го дъфкаме ,до момента когато кажете че ще ги балансирате в шест месечен срок и така до днес....
            а от 17 % на 20 %..
            Като гледате в момента софикс фонда балансиран ли е или не е...като увеличихте кеша от 17 на 20 %.
            Активен ли е или не....
            Поздрави!

Коментар

Колеги,
              Поздрави, Николай

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение

Да работи - много благодаря!
                Така обработвам данните с няколко клика само.

Фондът се е привел най - накрая във вид отговорящ на изискването за 40%. Кешът вероятно ще си остане голям процент поне докато не спаднат дяловете в Софикс на четирите най тежки позиции или докато не добавят нови компании до 20 примерно...
                Точно така.
                Правилно сте разбрал. Не е лесно с 40-те %.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Ще ми е интересно Василев да каже фонд с 20 % кеш и да не е активен.....
                  Може да потдържа каквато и си и иска цена на акциите.... с тези 5 милиона плюс ....
                  Целта е друга да играе по софикса а не софикса да играе по него....
                  Няма да мине номера пред КФН....
                  Колеги,
                  Поздрави, Николай

Коментар

• Първоначално изпратено от Risteto Разгледай мнение

Става много лесно конвертирането на този сайт: http://www.pdftoexcel.com/ или този http://pdftoxls.com/
                    Да работи - много благодаря!
                    Така обработвам данните с няколко клика само.

Фондът се е привел най - накрая във вид отговорящ на изискването за 40%. Кешът вероятно ще си остане голям процент поне докато не спаднат дяловете в Софикс на четирите най тежки позиции или докато не добавят нови компании до 20 примерно...
                    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

Споко, нищо фатално не се е случило. Действаме.
                      Тези дни ще видите, че сме влезли в срок в ограниченията от 40%. Жасмина се справи отлично.
                      Ама как ще се е случило, какво са за вашТа фирма едни оплескани репорти ... щом туй е отлично, представям си гаф на какво казвате

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Аз така го разбирам Монти....не знам за теб!
                        Ще ми е интересно Василев да каже фонд с 20 % кеш и да не е активен.....
                        Може да потдържа каквато и си и иска цена на акциите.... с тези 5 милиона плюс ....
                        Целта е друга да играе по софикса а не софикса да играе по него....
                        Няма да мине номера пред КФН....

Коментар

Относно кеша

Заради правилото за 40% не можем да спазваме ограниченията и да имаме по-малко от примерно 20% кеш.
                          Аз така го разбирам Монти....не знам за теб!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Струва ми се че Василев каза че целта им е около 20 процента кеш!
                            не е казал такова нещо....минимума е 5% и има пет небалансирани позиции....
                            Поне аз не съм го разбрал в тази насока защото фонда става активен........

Според мен ще държи ихбг и Хиката до последния момент защото има п.фонд който да му помогне там...
                            Бреф има и дивидент ..., треис и холдинг варна са загадките..
                            Целта е кои ще изпаднат ако изпаднат и коИ ще влезе ако има такъв....
                            .

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Този път ги подкрепям в повечето неща....
                              Приемам за нормално да продадат първо излишните неща за да видят колко могат да купят от небалансираните позиция...
                              но не мога да приема защо продават 135 бр холдинг варна и 30 бр Албенки освен като спекулативна сделка над цената на придобиване...
                              Иначе 16 К Бреф , 76К фиб , 23 К М+С , 25 К от стара планина и 21 К от хим...
                              Такаа
                              Сега какво ще купуваме.....
                              Струва ми се че Василев каза че целта им е около 20 процента кеш!

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                                3.2 -> Парични наличности и вземания 4 676 474.39 0.00% 17.85%
                                и след яките продажби имаме
                                днес -> Cash, cash equivalents, and receivables 5 339 943.46 0.00% 20.31%

може да го прекръстим на ЕТФ cash-иране на SOFIX
                                Този път ги подкрепям в повечето неща....
                                Приемам за нормално да продадат първо излишните неща за да видят колко могат да купят от небалансираните позиция...
                                но не мога да приема защо продават 135 бр холдинг варна и 30 бр Албенки освен като спекулативна сделка над цената на придобиване...
                                Иначе 16 К Бреф , 76К фиб , 23 К М+С , 25 К от стара планина и 21 К от хим...
                                Такаа
                                Сега какво ще купуваме.....

Коментар

Working...
                                X