IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Нямам холдинг Варна ,нямам и Трейс груп ..
    И фонда ги няма....
    Дали пък са в Софикс тези акции ...
    Монти, този коментар е справедлив и забавен.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
      А някой ETF с раздаване на дивиденти обмисляте ли? Поледнах че GREK раздава един път в годината дивиденти?
      Уважаеми Ванка,

Нашата концепция е да не плащаме дивиденти. Транзакционните разходи ще са големи. Реинвестираме получаваните дивиденти обратно във фонда. Смятаме, че това е по-изгодно за инвеститорите.

Поздрави, Н

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Веднага ти казвам. Едни са недоволни че не купува достатъчно количество от техните акции за да им издуе цените и да му ги продадат скъпо, а други за това че е доста непредвидим и става трудно фронт рънването му. Впрочем от второто и аз съм недоволен
        Има и трета група - чисти завистливци и типични шопи живеещи на принципа "Вуте да е зле!"
        Ами то когато човек гледа нещата само от собствената си камбанария винаги ще има претенции. Но фактите са, че фонда е нещо положително за пазара, останалото са приказки на гонещи интереса си хора.

Коментар

• А някой ETF с раздаване на дивиденти обмисляте ли? Поледнах че GREK раздава един път в годината дивиденти?
          http://www.proflashgame.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

и става трудно фронт рънването му.
            мда и на мен ми объркаха плановете и розовото бъдеще

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Не му се сърдете, това е защото не сте купили достатъчно от Холдинг Варна ! Иначе и аз се чудя на мрънкащите тук от какво са недоволни след като фонда показва и отлична доходност до сега.
              Веднага ти казвам. Едни са недоволни че не купува достатъчно количество от техните акции за да им издуе цените и да му ги продадат скъпо, а други за това че е доста непредвидим и става трудно фронт рънването му. Впрочем от второто и аз съм недоволен
              Има и трета група - чисти завистливци и типични шопи живеещи на принципа "Вуте да е зле!"

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Не му се сърдете, това е защото не сте купили достатъчно от Холдинг Варна ! Иначе и аз се чудя на мрънкащите тук от какво са недоволни след като фонда показва и отлична доходност до сега.
                Нямам холдинг Варна ,нямам и Трейс груп ..
                И фонда ги няма....
                Дали пък са в Софикс тези акции ...

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Монти, здравейте.

Вероятно не се познаваме, в смисъл, че не зная кой сте зад псевдонима.
                  Всички инвеститори в нашия ЕТФ, вкл. институционални, са спечелили от инвестицията си в него досега. Така че не зная защо сте недоволен.
                  А също и какво лошо е направило съответното правителство за капиталовия пазар. Предлагам да погледнете нивото на СОФИКС през 2001, 2005 г. и след това. Но не бих искал тук да коментираме исторически и политически въпроси.

Поздрави и успех в търговията. НВ

Коментар

Правят ,колко да правят ,не повече от техния интерес и интереса на ...
                    Ако ми кажеш колко парички има във фонда извън ПФ ,ще си отговориш сам на въпросите за полза на БФБ от тях .Василев го каза ясно , че основните донори са нашите ПФ...
                    Поздрави!
                    кефя са на писанията през събота и неделя ,щото липсват дежурните клакьори ,а ако се появят са малцинство....
                    Сега да се сърдя на моя ПФ ,само идиот може да го каже ,при положение че нямам глас за нищо в дадената ситуация.....и то Благодарение на същото това правителство в което член е бил Василев....
                    Монти, здравейте.

Вероятно не се познаваме, в смисъл, че не зная кой сте зад псевдонима.
                    Всички инвеститори в нашия ЕТФ, вкл. институционални, са спечелили от инвестицията си в него досега. Така че не зная защо сте недоволен.
                    А също и какво лошо е направило съответното правителство за капиталовия пазар. Предлагам да погледнете нивото на СОФИКС през 2001, 2005 г. и след това. Но не бих искал тук да коментираме исторически и политически въпроси.

Поздрави и успех в търговията. НВ

Коментар

...
                      Сега да се сърдя на моя ПФ ,само идиот може да го каже ,при положение че нямам глас за нищо в дадената ситуация.....и то Благодарение на същото това правителство в което член е бил Василев....
                      Той пък един друг щеше да ги национализира...
                      Като цяло имат много пари и доста им се точат. В този ред на мисли и на твоите пари

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Монти гледаш само едната страна на монетата. С тези ЕТФ-и ще влязат пари от местни инвеститори в балкански ЕТФ-и но може да влязат и от балкански фондове в български акции. Също така ще има повече оборот и ликвидност на БФБ. Тези хора правят много за пазара и се чудя на негативните коментари в тази насока.
                        Правят ,колко да правят ,не повече от техния интерес и интереса на ...
                        Ако ми кажеш колко парички има във фонда извън ПФ ,ще си отговориш сам на въпросите за полза на БФБ от тях .Василев го каза ясно , че основните донори са нашите ПФ...
                        Поздрави!
                        кефя са на писанията през събота и неделя ,щото липсват дежурните клакьори ,а ако се появят са малцинство....

Коментар

Няма лошо за Вас.
                          Защото това са мойте пари /нашите / и неискам тези пари да се използват да се вдигат акциите и икономиката на Румъния и Гърция и др.балкански страни а нашите капиталов маркет да се чуди откъде ликвидност и коя акция ще подкрепите и коя ще закопаете....
                          По този начин се намалява процент на рисковите вложения на ПФ на маркетите.
                          И смятам че наблюдавайки вашите сделки че купувате определени акции по ваше Усмотрение ...
                          Имам разпечатките ви от 40 дни какво сте правили ,ден по ден и Няма никаква логика ....
                          Поздрави!

Монти гледаш само едната страна на монетата. С тези ЕТФ-и ще влязат пари от местни инвеститори в балкански ЕТФ-и но може да влязат и от балкански фондове в български акции. Също така ще има повече оборот и ликвидност на БФБ. Тези хора правят много за пазара и се чудя на негативните коментари в тази насока.

Коментар

Няма лошо за Вас.
                            Защото това са мойте пари /нашите / и неискам тези пари да се използват да се вдигат акциите и икономиката на Румъния и Гърция и др.балкански страни а нашите капиталов маркет да се чуди откъде ликвидност и коя акция ще подкрепите и коя ще закопаете....
                            И смятам че наблюдавайки вашите сделки че купувате определени акции по ваше Усмотрение ...
                            Имам разпечатките ви от 40 дни какво сте правили ,ден по ден и Няма никаква логика ....
                            Поздрави!

Мунча, предполагам е редно по този въпрос да се обърнеш към твоя ПФ. Все пак той управлява твоите пари, а не фонда.

Поздрави
                            Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

Уважаеми Монти,

Надценявате нашата роля да подкрепяме и закопаваме отделни акции. Преди нашия ЕТФ 20 години нямаше ли капиталов пазар? Има много участници, някои от тях са много по-големи от нас.
                              За Вас може да няма логика, но според нас има. Както съм писал в този форум, не е полезно да коментираме тук всяка сделка и тегло на акция.
                              Поласкани сме, че се занимавате с нашите ежедневни сделки.

Поздрави, Николай
                              Трябва ,защото иззехте тази функция от ПФ и ДФ и обратното изкупувания на някой фирми...
                              Станахте спекулант и това няма нищо лошо ако сте предвидим и балансиран но ако толерирате едни акции вместо други при слаболиквиден пазар се нарича....
                              Когато става въпрос за пари и най малката грешка е укорима . Защото се губят собствени пари а вие Не.
                              Така че няма отделна сделка.....
                              Не сте Сталин ,че да кажете важен е крайния резултат ,има хора има проблеми ,няма хора няма проблеми.......
                              Знам ,че трудно се угажда на много хора .Но фонда можеше да бъде неутрален и пасивен .

Поздрави!
                              П.П. Пожелавам Ви успех в Лондон ,ако се провалите , не искам да съм на Ваше място.
                              Има слух ,че ако сте продавали Трейс груп в четвъртък ,няма да е добре за реномето....то също е отделна сделка.

Коментар

Няма лошо за Вас.
                                Поздрави!

Уважаеми Монти,

Надценявате нашата роля да подкрепяме и закопаваме отделни акции. Преди нашия ЕТФ 20 години нямаше ли капиталов пазар? Има много участници, някои от тях са много по-големи от нас.
                                За Вас може да няма логика, но според нас има. Както съм писал в този форум, не е полезно да коментираме тук всяка сделка и тегло на акция.
                                Поласкани сме, че се занимавате с нашите ежедневни сделки.

Поздрави, Николай

Коментар

Working...
                                X