Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнениеА някой ETF с раздаване на дивиденти обмисляте ли? Поледнах че GREK раздава един път в годината дивиденти?
Нашата концепция е да не плащаме дивиденти. Транзакционните разходи ще са големи. Реинвестираме получаваните дивиденти обратно във фонда. Смятаме, че това е по-изгодно за инвеститорите.
Поздрави, Н
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Веднага ти казвам. Едни са недоволни че не купува достатъчно количество от техните акции за да им издуе цените и да му ги продадат скъпо, а други за това че е доста непредвидим и става трудно фронт рънването му. Впрочем от второто и аз съм недоволен
Има и трета група - чисти завистливци и типични шопи живеещи на принципа "Вуте да е зле!"
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
и става трудно фронт рънването му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Не му се сърдете, това е защото не сте купили достатъчно от Холдинг Варна ! Иначе и аз се чудя на мрънкащите тук от какво са недоволни след като фонда показва и отлична доходност до сега.
Има и трета група - чисти завистливци и типични шопи живеещи на принципа "Вуте да е зле!"
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Не му се сърдете, това е защото не сте купили достатъчно от Холдинг Варна ! Иначе и аз се чудя на мрънкащите тук от какво са недоволни след като фонда показва и отлична доходност до сега.
И фонда ги няма....
Дали пък са в Софикс тези акции ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Монти, здравейте.
Вероятно не се познаваме, в смисъл, че не зная кой сте зад псевдонима.
Всички инвеститори в нашия ЕТФ, вкл. институционални, са спечелили от инвестицията си в него досега. Така че не зная защо сте недоволен.
А също и какво лошо е направило съответното правителство за капиталовия пазар. Предлагам да погледнете нивото на СОФИКС през 2001, 2005 г. и след това. Но не бих искал тук да коментираме исторически и политически въпроси.
Поздрави и успех в търговията. НВ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Правят ,колко да правят ,не повече от техния интерес и интереса на ...
Ако ми кажеш колко парички има във фонда извън ПФ ,ще си отговориш сам на въпросите за полза на БФБ от тях .Василев го каза ясно , че основните донори са нашите ПФ...
Поздрави!
кефя са на писанията през събота и неделя ,щото липсват дежурните клакьори ,а ако се появят са малцинство....
Сега да се сърдя на моя ПФ ,само идиот може да го каже ,при положение че нямам глас за нищо в дадената ситуация.....и то Благодарение на същото това правителство в което член е бил Василев....
Вероятно не се познаваме, в смисъл, че не зная кой сте зад псевдонима.
Всички инвеститори в нашия ЕТФ, вкл. институционални, са спечелили от инвестицията си в него досега. Така че не зная защо сте недоволен.
А също и какво лошо е направило съответното правителство за капиталовия пазар. Предлагам да погледнете нивото на СОФИКС през 2001, 2005 г. и след това. Но не бих искал тук да коментираме исторически и политически въпроси.
Поздрави и успех в търговията. НВ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
...
Сега да се сърдя на моя ПФ ,само идиот може да го каже ,при положение че нямам глас за нищо в дадената ситуация.....и то Благодарение на същото това правителство в което член е бил Василев....
Като цяло имат много пари и доста им се точат. В този ред на мисли и на твоите пари
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Монти гледаш само едната страна на монетата. С тези ЕТФ-и ще влязат пари от местни инвеститори в балкански ЕТФ-и но може да влязат и от балкански фондове в български акции. Също така ще има повече оборот и ликвидност на БФБ. Тези хора правят много за пазара и се чудя на негативните коментари в тази насока.
Ако ми кажеш колко парички има във фонда извън ПФ ,ще си отговориш сам на въпросите за полза на БФБ от тях .Василев го каза ясно , че основните донори са нашите ПФ...
Поздрави!
кефя са на писанията през събота и неделя ,щото липсват дежурните клакьори ,а ако се появят са малцинство....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеНяма лошо за Вас.
Защото това са мойте пари /нашите / и неискам тези пари да се използват да се вдигат акциите и икономиката на Румъния и Гърция и др.балкански страни а нашите капиталов маркет да се чуди откъде ликвидност и коя акция ще подкрепите и коя ще закопаете....
По този начин се намалява процент на рисковите вложения на ПФ на маркетите.
И смятам че наблюдавайки вашите сделки че купувате определени акции по ваше Усмотрение ...
Имам разпечатките ви от 40 дни какво сте правили ,ден по ден и Няма никаква логика ....
Поздрави!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Защото това са мойте пари /нашите / и неискам тези пари да се използват да се вдигат акциите и икономиката на Румъния и Гърция и др.балкански страни а нашите капиталов маркет да се чуди откъде ликвидност и коя акция ще подкрепите и коя ще закопаете....
И смятам че наблюдавайки вашите сделки че купувате определени акции по ваше Усмотрение ...
Имам разпечатките ви от 40 дни какво сте правили ,ден по ден и Няма никаква логика ....
Поздрави!
ПоздравиЕдинствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Уважаеми Монти,
Надценявате нашата роля да подкрепяме и закопаваме отделни акции. Преди нашия ЕТФ 20 години нямаше ли капиталов пазар? Има много участници, някои от тях са много по-големи от нас.
За Вас може да няма логика, но според нас има. Както съм писал в този форум, не е полезно да коментираме тук всяка сделка и тегло на акция.
Поласкани сме, че се занимавате с нашите ежедневни сделки.
Поздрави, Николай
Станахте спекулант и това няма нищо лошо ако сте предвидим и балансиран но ако толерирате едни акции вместо други при слаболиквиден пазар се нарича....
Когато става въпрос за пари и най малката грешка е укорима . Защото се губят собствени пари а вие Не.
Така че няма отделна сделка.....
Не сте Сталин ,че да кажете важен е крайния резултат ,има хора има проблеми ,няма хора няма проблеми.......
Знам ,че трудно се угажда на много хора .Но фонда можеше да бъде неутрален и пасивен .
Поздрави!
П.П. Пожелавам Ви успех в Лондон ,ако се провалите , не искам да съм на Ваше място.
Има слух ,че ако сте продавали Трейс груп в четвъртък ,няма да е добре за реномето....то също е отделна сделка.
Коментар
-
Поздрави!
Надценявате нашата роля да подкрепяме и закопаваме отделни акции. Преди нашия ЕТФ 20 години нямаше ли капиталов пазар? Има много участници, някои от тях са много по-големи от нас.
За Вас може да няма логика, но според нас има. Както съм писал в този форум, не е полезно да коментираме тук всяка сделка и тегло на акция.
Поласкани сме, че се занимавате с нашите ежедневни сделки.
Поздрави, Николай
Коментар
Коментар