Първоначално изпратено от dex
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
+++1111
Но меже да са заети с проверки на други, много по-важни случаи.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеНе знам защо, но тук ми се промъква конспиративна теория в главата за ЕУБГ, където Експат натиска БФБ да ги вкара в индекса, че да напомпа акцията, в която посредничи на Дар финанс /Тилев/ да налее едни 20-ина милиона преди време
Макар, Съвета на директорите на БФБ-София, да обяви, че дружеството ще влезе в състава на SOFIX, цената на акциите загуби стойност, покрай съмнения, че методологията на БФБ за изчисляване на базата на SOFIX не е правилна. Тъй като, решението на БФБ ще влезне в сила на 20.03.2017 година, анализатори очакват, че ръководството на борсата може евентуално да промени решението си.
http://profit.bg/kompanii/razprodazh...zi-na-alkomet/
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеНе знам защо, но тук ми се промъква конспиративна теория в главата за ЕУБГ, където Експат натиска БФБ да ги вкара в индекса, че да напомпа акцията, в която посредничи на Дар финанс /Тилев/ да налее едни 20-ина милиона преди време
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнениеАко може и аз да добавя един въпрос, тъй като не е изрично упоменато в правилата на фонда. При добавяне/изваждане на емисии в Софикс, ребалансирането на фонда може ли да започне с официалното обявяване на промените от БФБ или трябва да се изчака фактическото въвеждане на промените в индекса?
Коментар
-
Ако може и аз да добавя един въпрос, тъй като не е изрично упоменато в правилата на фонда. При добавяне/изваждане на емисии в Софикс, ребалансирането на фонда може ли да започне с официалното обявяване на промените от БФБ или трябва да се изчака фактическото въвеждане на промените в индекса?Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Г-н NikolayVassilev, какво Ви е мнението относно обявените промени за СОФИКС в петък от Комисията по индексите на БФБ - София?
Запазеният брой на компаниите, евентуалното влизане на Еврохолд на мястото на Индустриален Холдинг България?Last edited by k.o.; 13.03.2017, 13:12.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
Аз бих добавил, мое мнение разбира се, че и двата холдинга са с посредствено управление. Имам, и не препоръчвам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеБраво на инвестора. Еврохолд много странно формирование, с доста посредсствено управление.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
- 2 Харесвания
Коментар
-
Браво на инвестора. Еврохолд много странно формирование, с доста посредсствено управление.Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеКак Еврохолд се промуши неправилно в SOFIX?
Това се е случило поради странно правило на БФБ и ползване на грешни данни, като към днешна дата дружеството вече би трябвало да излезе от индекса
http://www.investor.bg/novini-i-anal...-sofix-235501/
Много добре написана статия ... в следващите дни с интерес ще следим действията на БФБ и "фонда"
Коментар
Коментар