IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    Не знам защо, но тук ми се промъква конспиративна теория в главата за ЕУБГ, където Експат натиска БФБ да ги вкара в индекса, че да напомпа акцията, в която посредничи на Дар финанс /Тилев/ да налее едни 20-ина милиона преди време
    Кой Тилев.....онзи от Меком ли?

Коментар

• Тук един Софикс не могат да оправят като хората те чужденци чакат

Коментар

• М да затова тук с минимален капитал

Коментар

• Аз нали от край време твърдя,че БФБ са едни нещастници обслужващи чужди интереси. КФН са същите. Пред големите не смеят да гъкнат.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

+++1111
            Има една такава работа. А ръководството на БФБ не излиза цял ден с изявление и не коментира. Гузно им е нещо според мен. Поне да бяха написали едно: Проверяваме случая.

Но меже да са заети с проверки на други, много по-важни случаи.
            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Не знам защо, но тук ми се промъква конспиративна теория в главата за ЕУБГ, където Експат натиска БФБ да ги вкара в индекса, че да напомпа акцията, в която посредничи на Дар финанс /Тилев/ да налее едни 20-ина милиона преди време
              +1

Макар, Съвета на директорите на БФБ-София, да обяви, че дружеството ще влезе в състава на SOFIX, цената на акциите загуби стойност, покрай съмнения, че методологията на БФБ за изчисляване на базата на SOFIX не е правилна. Тъй като, решението на БФБ ще влезне в сила на 20.03.2017 година, анализатори очакват, че ръководството на борсата може евентуално да промени решението си.
              http://profit.bg/kompanii/razprodazh...zi-na-alkomet/

Коментар

+++1111

Коментар

• Не знам защо, но тук ми се промъква конспиративна теория в главата за ЕУБГ, където Експат натиска БФБ да ги вкара в индекса, че да напомпа акцията, в която посредничи на Дар финанс /Тилев/ да налее едни 20-ина милиона преди време

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                    Ако може и аз да добавя един въпрос, тъй като не е изрично упоменато в правилата на фонда. При добавяне/изваждане на емисии в Софикс, ребалансирането на фонда може ли да започне с официалното обявяване на промените от БФБ или трябва да се изчака фактическото въвеждане на промените в индекса?
                    Според мен могат да продават от излизащите емисии ако искат,но не могат да купуват от новите докато не стане факт

Коментар

• Ако може и аз да добавя един въпрос, тъй като не е изрично упоменато в правилата на фонда. При добавяне/изваждане на емисии в Софикс, ребалансирането на фонда може ли да започне с официалното обявяване на промените от БФБ или трябва да се изчака фактическото въвеждане на промените в индекса?
                      Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Г-н NikolayVassilev, какво Ви е мнението относно обявените промени за СОФИКС в петък от Комисията по индексите на БФБ - София?

Запазеният брой на компаниите, евентуалното влизане на Еврохолд на мястото на Индустриален Холдинг България?
                        Last edited by k.o.; 13.03.2017, 13:12.
                        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Вече стана ясно за всички , Холдинг Варна ще бъде персона нон грата за фонда.
                          Има още 310 бр продадени и с това темпо до края на месеца ще разпродадат цялата позиция...
                          по принцип съм съгласен за тази акция и тези действия.
                          Да видим ИХБГ що ще става там...

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение

Аз бих добавил, мое мнение разбира се, че и двата холдинга са с посредствено управление. Имам, и не препоръчвам.
                            А, точно казано. ЕХ поне опитват да се поизлъскат, докато при ИХЛБ тотално бездействие. Имам и от двете , и не препоръчвам нищо

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                              Браво на инвестора. Еврохолд много странно формирование, с доста посредсствено управление.
                              Аз бих добавил, мое мнение разбира се, че и двата холдинга са с посредствено управление. Имам, и не препоръчвам.
                              “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Браво на инвестора. Еврохолд много странно формирование, с доста посредсствено управление.
                                Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                                Как Еврохолд се промуши неправилно в SOFIX?

Това се е случило поради странно правило на БФБ и ползване на грешни данни, като към днешна дата дружеството вече би трябвало да излезе от индекса

http://www.investor.bg/novini-i-anal...-sofix-235501/

Много добре написана статия ... в следващите дни с интерес ще следим действията на БФБ и "фонда"

Коментар

Working...
                                X