Да бе уж в Германия поне щеше да стане лесно, ама май супата изстина от духане!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
това не го разбрах? Там набират капитал за фонда ли?
Меко казано , ни ни сурнаха от Лондон под Ламанша обратно , с насока към вътрешния двор и
преурентация -ЕВЕНТУАЛЕН- Франкфурт
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
В Белджик- Порт де Калес сме и ще обръщаме към Франкфут - си мисля!
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Да не рекат само ,че и там не ни искат както е почнало!
С този прочит на законите .... от "всемогъщото синче"....- си е допустимо !
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеТук много замря темата,има ли нови вести отнякаде?
Коментар
-
Какво ви разправях преди 3 месеца, ето и шампионите по ръст от тогава
1 EUBG Еврохолд България АД 1,250 42,86 % 2 CHIM Химимпорт АД 1,835 19,47 % 3 SFARM Софарма АД 4,570 17,81 %
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеКолеги, гледам аз софикс и си мисля от къде може да продължи ръста на индекса
Първо, най-поскъпнаха компаниите с коректни и открити мажоритари.
Стара планина - МСХ
Обаче вече се търгуват доста скъпо Р/Е-та над 20..И да има ръстове на печалбата там, няма да са много големи..
Монбат, развиват се добре но РЕ вече над 15..
Алкомет също с над 15, а там мажоритаря не е от хубавите, помним как до преди 2 години криеше печалби...
Неохим, засега с относително ниско РЕ, въпроса е дали ще продължи с добрите резултати и дали ще иска да споделя с дребните.
ФИБ, все още с доста ниски показатели поради всеизвестни проблеми, но тук има потенциал за ръст
ЦКБ е подобна ситуацията, ниски показатели, ама голяма свързаност и тн..
ХИКА, евтино, но с кофти мажоритар. Ако алианц ги натиснат да дадат някой дивидент може нещата да станат други..
Албена РЕ над 20
БРЕФ и Атера честно казано отдаване не ги следя от близо, но не мисля, че потенциала е значим за ръст.
ХВАР е ясен
Софарм, доста поскъпна, но ако продължат с добрите резултати, също има път на горе
И какво остана- мразените акции
Но те са и с най-голям "евентуален" потенциал за ръст сякаш. Ако някъде може да се постигне скок в пъти е тук...
ХИМ и новия член ЕУБГ... Те са черни кутии, отчетите няма много смисъл да ги четеш, вие си знаете.. финансов инженеринг доста..Макар, че според мен ХИМ спряха да го правят, затова и спада на печалбата през годините.
А реално ЕТФ-а ако иска да покаже по-голям скок на доходността основно от тук може да дойде..
Поправете ме ако някъде греша..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение
Нали не трябва в този форум да отговарям на всички глупости?
Коментар
-
Първоначално изпратено от otcmarket Разгледай мнениеняма шанс да се стеснят графиките, защото голяма част от печалбите преливат към фронтрънъра К.Катев
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
Човека просто гледа да напише нещо. Лошото е, че 99% от постовете му са пълни глупости.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениемай добрите позиции от Софикс си поскъпнаха и без Експат
парите на Експат трябваха за празните дружества, от където после няма излизане
А този който плаща - си поръчва и музиката.
Коментар
Коментар