IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Ако наистина се стигне до обезщетяване и то адекватно от страна на източника на решението - да го мислят акционерите му.
    Според мен няма да се стигне до обезщетяване, това е БГ, никой тук не се рови много надълбоко . Дано се правят правилните изводи от тези ситуации и се учат уроците!
    Не е препръка, нямам акцииии тук.
    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от kosuma Разгледай мнение
      Гледам сделките и се чудя - как успяха да намерят купувач за пакет от над 500 000 лв до 10.15 тази сутрин при положение , че акцията излиза от Sofix. Напомням , че последните сделки от 4.09 са за 82 бр. В един момент при изпадане от индекса вече има интерес и някой похарчи половин милион. Странно съвпадение и интересна стратегия (на купувача).
      Ако наистина се стигне до обезщетяване и то адекватно от страна на източника на решението - да го мислят акционерите му.
      Иначе продавача ще вземе обезщетение, купувача ще е напред от разликата, само байовците ще ядат хурката.
      Нямам никакви препоръки!

Коментар

• Гледам сделките и се чудя - как успяха да намерят купувач за пакет от над 500 000 лв до 10.15 тази сутрин при положение , че акцията излиза от Sofix. Напомням , че последните сделки от 4.09 са за 82 бр. В един момент при изпадане от индекса вече има интерес и някой похарчи половин милион. Странно съвпадение и интересна стратегия (на купувача).
        Last edited by kosuma; 08.09.2017, 23:20.
        МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
          Сега ми се струва че всички само говорите и накрая във вторник, сряда ще излезе, че фонда може нищо да не е продал. Тогава г-н Василев ще каже: Колеги, аз като Ви казвам че чакаме официално да е излязал Неохим, вие викате Василев продаде. И ще трябва да се извинявате. Нямам идея дали някой друг може да има пакет от толкова акции но може и хич да не е фонда. Лека вечер
          Каква може да е вината на фонда в крайна сметка дори и да е продал което много ме съмнява? Имаше официално съобщение от БФБ а и сделките бяха на следващият ден. Ако някой е виновен това са БФБ и е редно да компенсират пострадалите от новината.

Всичко на всичко имаме една голяма сделка с Неохим за около 600 хил лева а и видяхме на каква цена мина този пакет та да компенсират този който продаде пакета! Има по малки обеми при Трейс та и там да покрият на хората загубите все пак става дума за около 3 хил лева.
          Едва ли има много пострадали от тая грешка но да взимат мерки повече да не правят такива гафове!

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Може би си прав но аз не съм на това мнение щом колега от форума откри разликите явно толкова могат от фонда ,щом някой е натиснал SELL явно е бил убеден в това
            Абе луда работа е на БФБ но е много жалко едни хора взимат едни пари а нищо не правят ,други искат да взимат пари да управляват пари ,но излиза че те не могат си направят сметката
            Да! така е - натискаш селл, но си намерил кой да ти купи акции за 500 хил. лева и то само 2.5% под предишното затваряне, т.е. когато говорим за неликвидната БФБ това решение се взима лесно и бързо! В този случай аз лично подкрепям на 100% действията на Експат /ако са те/, защото и аз щях да го направя! Тъпо беше като купиха Индустриален холдинг на 1.2, а след това го продадоха на 0.80, но поне се учат от грешките, така че ....аз се упражнявам често да ги критикувам, но днес бяха прави да вземат товаа решение!!!
            IM d best

Коментар

Сега ми се струва че всички само говорите и накрая във вторник, сряда ще излезе, че фонда може нищо да не е продал. Тогава г-н Василев ще каже: Колеги, аз като Ви казвам че чакаме официално да е излязал Неохим, вие викате Василев продаде. И ще трябва да се извинявате. Нямам идея дали някой друг може да има пакет от толкова акции но може и хич да не е фонда. Лека вечер
              Според мен си е точно фонда,миналия път при предното ребалансиране почнаха продажбите още на 1-ви септември.....много преди новината,сега поне изчакаха за да са "сигурни"

Коментар

Патерица ,все едно да чакаш фонда да купува директно 5DOV

Коментар

• Сега ми се струва че всички само говорите и накрая във вторник, сряда ще излезе, че фонда може нищо да не е продал. Тогава г-н Василев ще каже: Колеги, аз като Ви казвам че чакаме официално да е излязал Неохим, вие викате Василев продаде. И ще трябва да се извинявате. Нямам идея дали някой друг може да има пакет от толкова акции но може и хич да не е фонда. Лека вечер

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

Правилата са така направени, че само борсата може да смята пък и само мнението на така наречената "индексна комисия" е меродавно! Експат са си прави - 19 часа минаха от оповестяваането на решението /17:00 на 7ми до 12:30 на 8ми/! Как точно членовете на индексната комисия /някой знае ли всъщност кой са те?/ установиха грешката? Доста непрофесионално - направо аматьорско - на 6 месеца ти се налага да свършиш някаква работа и бъркаш?!
                    Може би си прав но аз не съм на това мнение щом колега от форума откри разликите явно толкова могат от фонда ,щом някой е натиснал SELL явно е бил убеден в това
                    Абе луда работа е на БФБ но е много жалко едни хора взимат едни пари а нищо не правят ,други искат да взимат пари да управляват пари ,но излиза че те не могат си направят сметката

Коментар

• Много разочароващо: употребих 30 минути да се лутам по сайта на БФБ. и нищо! Няма никаква информация кои са ччленовете на индексната комисия, търсачката НЕ работи по този въпрос, а най-жалкото е че ако се отиде на инфото за индексите там също няма ъпдейт, т.е. има, но е от Март 2017 - http://bse-sofia.bg/?page=IndexProfi...et=Rebalancing
                      IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                        Не може един фонд да иска да управлява едни пари и да не може си направи сметката
                        Правилата са така направени, че само борсата може да смята пък и само мнението на така наречената "индексна комисия" е меродавно! Експат са си прави - 19 часа минаха от оповестяваането на решението /17:00 на 7ми до 12:30 на 8ми/! Как точно членовете на индексната комисия /някой знае ли всъщност кой са те?/ установиха грешката? Доста непрофесионално - направо аматьорско - на 6 месеца ти се налага да свършиш някаква работа и бъркаш?!
                        IM d best

Коментар

• Не може един фонд да иска да управлява едни пари и да не може си направи сметката

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Хуубаво го фронтръннаха, само да си беше направил труда някой да смята, а не да разчита някой друг да то прави!
                            Не си прав тука,дори и всеки да смята и претендира че е смятал правилно ,то последната дума има БФБ.Същото е като футболните мачове-каквото прецени съдията това остава ,независимо че другите наблюдатели са видели друго.Съдията може да бъде наказан ,но неговото решение остава....

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Не мисля така , но както и да е.
                              Продаваш на 50, цената след това се връща до равновесното си положение/да речем 60/ и вече имаш лаг при излизането и от индекса. В същото време ако чакаш до последно е твърде вероятно да се наложи да продаваш под 50. Въпрос на избор дали предпочиташ плътно да следваш индекса или да браниш интересите на настоящите си акционери..

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Естествено че може да прави каквото си иска, въпроса е как ще се отрази това върху доверието, на вложителите му, настоящи и бъдещи, на мен и на теб ти е все тая какво прави. Ако той смята че това е в реда на нещата и няма да има влияние върху вложителите му да си го прави и за напред.
                                Ами да, ако му нямаш доверие, продавай експат и това е! Той каквото иска да си прави!

Коментар

Working...
                                X