IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Понеже гледам че се чудите какво става ,може би повечето са нови играчи , фондовете на Амро в последния ден преди ребаланса ,даже в последния аукцион пускаха изчислените тегла на акции и си балансираха за 6 м. напред.
    ако нямаше ликвидност имаха 3 м. време да си опрвят балансировката...
    Сега като гледам Софикс фонда, купи цялата Сирма и200 К от ИХБГ ,май Доверието ще остане без доверие от фонда...
    Продадени са 90 % от хиката и капачките и цялата холдинг Варна е готова за продан...
    така че ще има извозени душички и в двете посоки...
    А софикса ще се стабилизара до края на месеца а после с начале, надоле...
    това каза моя смилянски боб....
    Бобът ти е с изтекъл срок на годност,

без лоши чувства

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

Те точно това правят, на 18.09. е сетълмента на акциите и влизат в сила новите позиции , т.е. в понеделник е новият Софикс и фонда е вече прерструктуриран, макар че защо тогава са им 6 месечният гратисен период???

Може би е застраховка, все пак ако има като "холдинг варна".

Бих казал, че си изиграха картите повече от добре с тази корекция и не съм сигурен дали те умишлено не я предизвикаха, ако е така направо адмирации за фонда!

С две думи в понеделник очаквам ръстове на пазара и много хора ще съжаляват за инвестиционните си решения тези 2 седмици. Но това е пазар и силните оцеляват, дано съм прав само предположения на глас

Най-жалкото от цялата ситуация е че дребните отново са прецакани от "акулите", но такава е играта !

Успех и весел уикенд на хладнокръвните колеги
      Понеже гледам че се чудите какво става ,може би повечето са нови играчи , фондовете на Амро в последния ден преди ребаланса ,даже в последния аукцион пускаха изчислените тегла на акции и си балансираха за 6 м. напред.
      ако нямаше ликвидност имаха 3 м. време да си опрвят балансировката...
      Сега като гледам Софикс фонда, купи цялата Сирма и200 К от ИХБГ ,май Доверието ще остане без доверие от фонда...
      Продадени са 90 % от хиката и капачките и цялата холдинг Варна е готова за продан...
      така че ще има извозени душички и в двете посоки...
      А софикса ще се стабилизара до края на месеца а после с начале, надоле...
      това каза моя смилянски боб....

Коментар

• Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
        Не съм експерт, но не е ли по-правилно да купи от новите акции преди 18-ти, за да може като се включат новите акции в Софикс, да не влияе изкуствено на растежа и да го репликира по-точно?
        Те точно това правят, на 18.09. е сетълмента на акциите и влизат в сила новите позиции , т.е. в понеделник е новият Софикс и фонда е вече прерструктуриран, макар че защо тогава са им 6 месечният гратисен период???

Може би е застраховка, все пак ако има като "холдинг варна".

Бих казал, че си изиграха картите повече от добре с тази корекция и не съм сигурен дали те умишлено не я предизвикаха, ако е така направо адмирации за фонда!

С две думи в понеделник очаквам ръстове на пазара и много хора ще съжаляват за инвестиционните си решения тези 2 седмици. Но това е пазар и силните оцеляват, дано съм прав само предположения на глас

Най-жалкото от цялата ситуация е че дребните отново са прецакани от "акулите", но такава е играта !

Успех и весел уикенд на хладнокръвните колеги

Коментар

• Не съм експерт, но не е ли по-правилно да купи от новите акции преди 18-ти, за да може като се включат новите акции в Софикс, да не влияе изкуствено на растежа и да го репликира по-точно?
          Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Да но представи си, че монбат (единична книга) по незнайни причини изпадне от софикс, или иде при чистите (няма да даваме примери за бивши-софикс-папири) - това няма да избуши софикс, защото вместо монбат там ще има следващия го заместник, т.е. софикс е по-стабилизиран към избушване, защото което в него се избуши - просто се изхвърля )))
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              няма гаранция обаче че монбат няма да слезе под софикс за вбъдеще, докато софикс, няма как да падне под самия себе си)))))
              Има ! Това е лесно. По -трудно е да надскочи себе си.
              Last edited by VNM; 13.09.2017, 18:11.

Коментар

• няма гаранция обаче че монбат няма да слезе под софикс за вбъдеще, докато софикс, няма как да падне под самия себе си)))))
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• На вниманието на дългосрочно инвестиращите в доходността на SOFIX:

Click image for larger version

Name:	mbat-vs-sofix.jpg
Views:	1
Size:	40.3 КБ
ID:	3237902

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

Да подсетя, че още я няма сделката

http://www.bse-sofia.bg/?page=OTCtrades
                    има си ги сделките. Просто не знаеш къде да ги търсиш. Аз ще те насоча - към брокера, който ги е правил - Карол

Коментар

Хахаха, че защо я търсиш там?

Коментар

Нали си наясно, че не всички OTC сделки се обявяват на БФБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от NikolayVassilev Разгледай мнение

ОТС

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                            Тук малко нещата изглеждат тъка имаме фонд който нито знае от кой купува нито на кой продава ама ако стане грешка винаги може се върнат -купят артиите без проблем

На нашия маркет и 5К в лева няма кой да поеме ама те са направили договорка по Улука....за 600К .
                            Ама човека си има проблеми ,нека си ги решава а какво мисля аз или ти ...

Коментар

• Тук малко нещата изглеждат тъка имаме фонд който нито знае от кой купува нито на кой продава ама ако стане грешка винаги може се върнат -купят артиите без проблем

Коментар

• http://www.infostock.bg/infostock/co...-baza-na-sofix
                                Last edited by dolce; 12.09.2017, 18:43.

Коментар

Working...
                                X