IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

    Ти хубаво подкрепяш и Чичо Манчо може би е прав ! Но проблема е, и беше липсата на комуникация с останалите протестни партии ! Не може да искаш подкрепа от някого без да си провел една среща и разговор с хората от които я искаш ! Не може да спускаш едни имена и да кажеш това са, избирайте ги ! Ако имаш мнозинство в парламента можеш да предлагаш когото си искаш, но когато очакваш подкрепа от някого се сяда и се преговаря ! Защото не става въпрос само какви хора ще се изберат, а какви политики и реформи ще се правят от парламент и министри !
    Ами да преговарят. Нали затова са политици.
    Само че Николай Василев беше предварително оплют и заклеймен от всички, още преди да се види какво ще предложи.
    А според мен, той като финансист и икономист добре се беше подготвил, планът му беше хубав и това беше курсът, който трябваше да поеме България за излизане от кризата...
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Прав си за много неща Манчо..Всеки ще е по- добре от крадливите некадърни мутри.. Реформи и по- висок растеж трябват на България..

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

        Хареса ми това мнение на Чичо Манчо.
        Подкрепям напълно!

        Хареса ми и икономическата програма, която Николай Василев показа. Човекът добре се беше подготвил - определено това е реформаторска, експанзионистична политика с цел ефективна икономика и курс към еврозоната.
        За съжаление обаче наш Ганьо изглежда не дорасъл за съвременна развита пазарна икономика, а си иска тъповатия вожд с гегата и тоталитарно управление в стил Северна Корея...
        Ти хубаво подкрепяш и Чичо Манчо може би е прав ! Но проблема е, и беше липсата на комуникация с останалите протестни партии ! Не може да искаш подкрепа от някого без да си провел една среща и разговор с хората от които я искаш ! Не може да спускаш едни имена и да кажеш това са, избирайте ги ! Ако имаш мнозинство в парламента можеш да предлагаш когото си искаш, но когато очакваш подкрепа от някого се сяда и се преговаря ! Защото не става въпрос само какви хора ще се изберат, а какви политики и реформи ще се правят от парламент и министри !

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
          Пиша това и спирам, защото не ми се влиза в празни политически приказки. Според мен основното, от което се нуждае България, след 12 години ЗАСТОЙ е... РЕФОРМИ. Реформи във всички сектори, спиране на течове, кранчета и канелки, от които се източва бюджета. От самото начало бе ясно, че човек като Бай Бойко няма да прави реформи дори да имаше квалифицирано мнозинство в НС. Неговата цел бе властта, цялата власт и само и единствено ВЛАСТТА, като инструмент за крадене и обслужване на бизнес, политически и национални (не български) интереси. За него партията ГЕРБ бе по-важна от България, а българите бяхме "управлявани" подобно на неговите кучета - чуе ли "джаф" и подхвърля някоя троха, чуе ли отново "джаф-джаф" и не се колебае да използва по-твърд подход. Сам е казвал колко е лесно да управляваш българите и колко общо има това с неговите кучета. Не знам за вас, но на мен винаги ми е правило впечатление, че изказванията на ББ за нас, българите не бяха като за "свои", а винаги като за "чужд народ", комуто са възложили да "управлява". Както и да е. Факт е, че 12-те години на Борисов бе загубено време за България - никакви реформи и единствено наливане на пари (на европейските и български данъкоплатци) в нереформирани системи. Вижте колко е бил бюджета за здравеопазване през 2009 г. и колко е бил през 2019 г. преди пандемията. Да сте усетили подобрение в здравеопазването? И с всичко е така. Николай Василев може да е всякакъв, може да е допускал грешки (кой от нас е безгрешен...), но това което никой не може да му отрече e, че е реформатор. Навсякъде където е бил е отстоявал едни и същи принципи и се е опитвал да провежда реформи. Василев е човек, който щеше да направи всичко възможно да реформира и модернизира България без да се притеснява за партията си (за добро или лошо НДСВ умре), без да притеснява за властта си, защото властта за него не е самоцел. Друг е въпроса доколко щеше да получи подкрепа от политическата ни класа. Видя се за 3 дни какви и колко удари понесе, от къде ли не... Някои тук го упрекват, че бил закостенял, че не било правилно на днешно време да се стремиш към балансиран бюджет. Приятели, казвам ви - ако само се запушат дупките от които се източва бюджета и се спрат половината от кражбите на еврофондове и България "ще полети"... С кредити е лесно и добре, но с по-малко кредити е още по-добре. Затова пак казвам - България не е узряла за премиер-реформатор и работохолик, като Николай Василев. България се нуждае от реформи, реформи и пак РЕФОРМИ (и много РАБОТА), но нещо няма много мераклии... май? Няма го "прословутото българско трудолюбие", на което наивно се уповаваше Царя... Изпарило се е! Загубило се е някъде по острите завои на историята ни след 1944 г. Накрая всички ще стигнем до този извод, но по трудния начин. Бъдете живи и здрави!

          Бог да пази България!
          Хареса ми това мнение на Чичо Манчо.
          Подкрепям напълно!

          Хареса ми и икономическата програма, която Николай Василев показа днес на прес-конференцията. Човекът добре се беше подготвил - определено това е реформаторска, експанзионистична политика с цел ефективна икономика и курс към еврозоната.
          За съжаление обаче наш Ганьо изглежда не дорасъл за съвременна развита пазарна икономика, а си иска тъповатия вожд с гегата и тоталитарно управление в стил Северна Корея...
          Last edited by Frosty; 16.07.2021, 18:46.
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
            Пиша това и спирам, защото не ми се влиза в празни политически приказки. Според мен основното, от което се нуждае България, след 12 години ЗАСТОЙ е... РЕФОРМИ. Реформи във всички сектори, спиране на течове, кранчета и канелки, от които се източва бюджета. От самото начало бе ясно, че човек като Бай Бойко няма да прави реформи дори да имаше квалифицирано мнозинство в НС. Неговата цел бе властта, цялата власт и само и единствено ВЛАСТТА, като инструмент за крадене и обслужване на бизнес, политически и национални (не български) интереси. За него партията ГЕРБ бе по-важна от България, а българите бяхме "управлявани" подобно на неговите кучета - чуе ли "джаф" и подхвърля някоя троха, чуе ли отново "джаф-джаф" и не се колебае да използва по-твърд подход. Сам е казвал колко е лесно да управляваш българите и колко общо има това с неговите кучета. Не знам за вас, но на мен винаги ми е правило впечатление, че изказванията на ББ за нас, българите не бяха като за "свои", а винаги като за "чужд народ", комуто са възложили да "управлява". Както и да е. Факт е, че 12-те години на Борисов бе загубено време за България - никакви реформи и единствено наливане на пари (на европейските и български данъкоплатци) в нереформирани системи. Вижте колко е бил бюджета за здравеопазване през 2009 г. и колко е бил през 2019 г. преди пандемията. Да сте усетили подобрение в здравеопазването? И с всичко е така. Николай Василев може да е всякакъв, може да е допускал грешки (кой от нас е безгрешен...), но това което никой не може да му отрече e, че е реформатор. Навсякъде където е бил е отстоявал едни и същи принципи и се е опитвал да провежда реформи. Василев е човек, който щеше да направи всичко възможно да реформира и модернизира България без да се притеснява за партията си (за добро или лошо НДСВ умре), без да притеснява за властта си, защото властта за него не е самоцел. Друг е въпроса доколко щеше да получи подкрепа от политическата ни класа. Видя се за 3 дни какви и колко удари понесе, от къде ли не... Някои тук го упрекват, че бил закостенял, че не било правилно на днешно време да се стремиш към балансиран бюджет. Приятели, казвам ви - ако само се запушат дупките от които се източва бюджета и се спрат половината от кражбите на еврофондове и България "ще полети"... С кредити е лесно и добре, но с по-малко кредити е още по-добре. Затова пак казвам - България не е узряла за премиер-реформатор и работохолик, като Николай Василев. На България се нуждае от реформи, реформи и пак РЕФОРМИ (и много РАБОТА), но нещо няма много мераклии... май? Няма го "прословутото българско трудолюбие", на което наивно се уповаваше Царя... Изпарило се е! Загубило се е някъде по острите завои на историята ни след 1944 г. Накрая всички ще стигнем до този извод, но по трудния начин.

            Бъдете здрави и Бог да пази България!
            Да да, ние сме си виновни, избрахме на първо място партия, която не знае какво ще прави, нито кои хора ще копаят. С 65 гласа в парламента ще реформира страната, смях.

            Коментар


            • Пиша това и спирам, защото не ми се влиза в празни политически приказки. Според мен основното, от което се нуждае България, след 12 години ЗАСТОЙ е... РЕФОРМИ. Реформи във всички сектори, спиране на течове, кранчета и канелки, от които се източва бюджета. От самото начало бе ясно, че човек като Бай Бойко няма да прави реформи дори да имаше квалифицирано мнозинство в НС. Неговата цел бе властта, цялата власт и само и единствено ВЛАСТТА, като инструмент за крадене и обслужване на бизнес, политически и национални (не български) интереси. За него партията ГЕРБ бе по-важна от България, а българите бяхме "управлявани" подобно на неговите кучета - чуе ли "джаф" и подхвърля някоя троха, чуе ли отново "джаф-джаф" и не се колебае да използва по-твърд подход. Сам е казвал колко е лесно да управляваш българите и колко общо има това с неговите кучета. Не знам за вас, но на мен винаги ми е правило впечатление, че изказванията на ББ за нас, българите не бяха като за "свои", а винаги като за "чужд народ", комуто са възложили да "управлява". Както и да е. Факт е, че 12-те години на Борисов бе загубено време за България - никакви реформи и единствено наливане на пари (на европейските и български данъкоплатци) в нереформирани системи. Вижте колко е бил бюджета за здравеопазване през 2009 г. и колко е бил през 2019 г. преди пандемията. Да сте усетили подобрение в здравеопазването? И с всичко е така. Николай Василев може да е всякакъв, може да е допускал грешки (кой от нас е безгрешен...), но това което никой не може да му отрече e, че е реформатор. Навсякъде където е бил е отстоявал едни и същи принципи и се е опитвал да провежда реформи. Василев е човек, който щеше да направи всичко възможно да реформира и модернизира България без да се притеснява за партията си (за добро или лошо НДСВ умре), без да притеснява за властта си, защото властта за него не е самоцел. Друг е въпроса доколко щеше да получи подкрепа от политическата ни класа. Видя се за 3 дни какви и колко удари понесе, от къде ли не... Някои тук го упрекват, че бил закостенял, че не било правилно на днешно време да се стремиш към балансиран бюджет. Приятели, казвам ви - ако само се запушат дупките от които се източва бюджета и се спрат половината от кражбите на еврофондове и България "ще полети"... С кредити е лесно и добре, но с по-малко кредити е още по-добре. Затова пак казвам - България не е узряла за премиер-реформатор и работохолик, като Николай Василев. България се нуждае от реформи, реформи и пак РЕФОРМИ (и много РАБОТА), но нещо няма много мераклии... май? Няма го "прословутото българско трудолюбие", на което наивно се уповаваше Царя... Изпарило се е! Загубило се е някъде по острите завои на историята ни след 1944 г. Накрая всички ще стигнем до този извод, но по трудния начин. Бъдете живи и здрави!

              Бог да пази България!
              Last edited by Чичо Манчо; 16.07.2021, 16:31.
              Vanitas vanitatum...

              Коментар


              • Н.Василев каза, че дълг се теглел в "тежки ситуации", спомена като война и т.н.
                Провалът му да разбере тежката ситуация в момента на страната го прави негоден за политик, камо ли премиер.
                В момента Б-я е в най-тежката си ситуация откакто има 1300 г. държава. Нарича се Демографска Катастрофа, съчетана с веднъж на 1000 г. тотално преобразяване на обществото - социално и икономически. Точно това е да забраниш въглеводородните горива и т.н.
                Той трябваше да изкара амбиционзна инвестиционна програма на Държавата за поне 100 милиоарда евро за 10 г. напред. План за влизане в Еврозоната, а не празни приказки и кълнежи, че бил Бюджетен Сокол :-)

                Коментар


                • Когато светът е пред технологична революция, която изисква масови съкращения, енергийно преобразувание и т.н. бързи трансформации, когато лихвите са на исторически ниски нива - вземай колкото ти дават на ниски лихви. Да откажеш, е все едно доброволно да си останеш държава от четвъртия свят, защото няма как без пари да направиш тези промени.

                  Коментар


                  • Никиту ми изглеждаше малко закостенял, ще реализира идеи, които има от 20 години.

                    Коментар


                    • Манчо, да погледнем какво ПРАВЯТ ДРУГИТЕ В ЕС И САЩ..Вкарват много пари в икономиката и за помощи- тук някои взимат и големи заеми.. И вдигат данъците - и на богатите..Мислиш ли , че МУК е по- умен от тях..



                      Гърция е на първо място в света по държавна подкрепа за гражданите по време на коронакризата

                      Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/balkani/gyr...s_1593043.html
                      © Actualno.com

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                        България още "не е узряла" за човек като Николай Василев за министър-председател. Само това ще кажа аз. Един Бай Ганьо, пардон... Бай Бойко, явно ни е малко. Нека заповяда следващият!
                        Балансираният бюджет е погром за държавата в този момент - това е същата тази пица на Дянков, която изядохме веднъж.
                        Няма нужда да повтаряме същото със същия успех, нали?!
                        Политиката не е счетоводство!
                        Не е препоръка

                        Коментар


                        • България още "не е узряла" за човек като Николай Василев за министър-председател. Само това ще кажа аз. Един Бай Ганьо, пардон... Бай Бойко, явно ни е малко. Нека заповяда следващият!
                          Last edited by Чичо Манчо; 16.07.2021, 13:57.
                          Vanitas vanitatum...

                          Коментар


                          • След като чух отчета на Н.Василев се радвам, че не беше избран. Какво значи в днешния свят Бюджетен Ястреб?
                            Коя държава е прокопсала и има развитие без да има бюджетни дефицити?
                            САМО ДЪЛГ МОЖЕ ДА НОСИ РАСТЕЖ. СЛЕД КАТО Е ТАКА В ЦЯЛ СВЯТ, КАК НИЕ БЕЗ ДЪЛГ ЩЕ ПРАВИМ РАСТЕЖ?
                            ЧАО ЧАО

                            Коментар


                            • Вероятно част от кеша отида за обратното изкупуване на чужбински дялове. Не знам какво се случва с плановете за вкарване на 20 емисии в индекса, но ако те знаят или поне подозират, че това ще се случи, вероятно няма да бързат да инвестират останалата част, тъй като ще им трябва за новите попълнения.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                                кешът вече е около 15%
                                И расте а?
                                Не е препоръка

                                Коментар

                                Working...
                                X