IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чайкафарма (THQM / 7TH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    по-добре да не се листва в момента. при цените които се споменават за капитализация нека храним надеждата, че няма да е следващото ipo тип "зрънчо-2" или неговия още по-смразяващ вариант "меком-2"...Сега е момента да видим и включване от императора с възгласите за саламите и никиту...
    А Енемона стайл???
    Няма препоръка
    Custodite sortem vestram

    Коментар


    • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
      От дружеството коментираха, че капиталовият пазар в бъдеще може да бъде използван, "ако преценим, че е налице подобна необходимост. Към момента нямаме необходимост от привлечени средства за развитие."

      http://www.capital.bg/biznes/kompani...ze_na_borsata/
      по-добре да не се листва в момента. при цените които се споменават за капитализация нека храним надеждата, че няма да е следващото ipo тип "зрънчо-2" или неговия още по-смразяващ вариант "меком-2"...Сега е момента да видим и включване от императора с възгласите за саламите и никиту...
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

      Коментар


      • От дружеството коментираха, че капиталовият пазар в бъдеще може да бъде използван, "ако преценим, че е налице подобна необходимост. Към момента нямаме необходимост от привлечени средства за развитие."

        http://www.capital.bg/biznes/kompani...ze_na_borsata/
        fuск the bеаr - give me the bееr

        Коментар


        • Хайде, хаирлия да е!

          Модераторите да пооправят малко заглавието на темата!

          Коментар


          • текучеството на кадри е голямо(фармацефти и представители),защото се държат гадно с тях .....,а Тони Веков как избира кадрите-жени...НО далаверата беше с касата , защото лекарствата им са по-евтини и ....

            Коментар


            • dnevnik.bg

              Депозитарят вписа акциите "Чайкафарма"
              Дружеството вече е по-близо до борсата
              Автор: Весела Николаева
              12 февруари, 20:06

              Емисията акции от 5.3 млн. лв. на "Чайкафарма" вече е регистрирана в Централния депозитар, показва седмичният бюлетин на институцията. Производителят на лекарства планира излизане на борсата и така на практика се приближава до него, след като преди три седмици Комисията за финансов надзор одобри проспекта за публично предлагане, а сега предстои регистрацията на акциите на фондовата борса. Производителят на лекарства ще стане публична компания чрез вторично публично предлагане на акциите си - това означава, че няма да има увеличение на капитала през борсата, а просто след регистрацията мажоритарният собственик ще продаде част от дела си в компанията. Засега се планира да бъдат пуснати около 5% от акциите като свободно търгуеми.

              Основният акционер в "Чайкафарма" е Тихомир Каменов с 96% от капитала, а останалите са собственост на Тони Веков. Каменов е собственик и на 99% от капитала на компанията "Търговска лига - Национален аптечен център", която се занимава с дистрибуция на лекарства. Дни след като КФН одобри проспекта на дружеството, фармацевтичната компания "Астра Зенека" поиска фалита на "Търговска лига" заради дългове в размер около 2.8 млн. евро. Според обвинената в свръхзадлъжнялост компания "Астра Зенека" също им дължи пари, при това става въпрос за по-голяма сума - над 6 млн. евро, освен това ръководството на търговска лига твърди, че техните задължения са около 2.2 млн. евро. "Чайкафарма" получава разрешение за дейност през 2000 г. Според отчета на компанията за 2005 г. тя е реализирала печалба от 3.11 млн. лв.

              Коментар


              • Ама и как са му давали кредити ........

                Коментар


                • ;-)

                  Част от банковите сметки на дистрибутора са пред блокиране
                  “Търговска лига” закъса с кредитите
                  Фирмата на Тихомир Каменов тъне в заеми от 1999 г. насам

                  Част от сметките на "Търговска лига" в Булбанк може да бъдат блокирани. Това заяви пред "Стандарт" източник от трезора. Евентуалният запор нямал връзка с поисканото обявяване на лигата в несъстоятелност от британския фармацевтичен концерн "Астра Зенека Ю Кей", депозирано в съда през януари. От няколко месеца дистрибуторът на 33% от лекарствата в България имал затруднения с погасяването на кредитите си, които надхвърлят 50 милиона евро, добавят от Булбанк. Официално оттам не потвърдиха, но и не отрекоха да е налаган запор над някоя от сметките, позовавайки се на банковата тайна. "Нямаме запорирани сметки", увери пред "Стандарт" Таня Игнатова от "Търговска лига".
                  Според запознати с финансовото състояние на лигата причина за затрудненията й най-вероятно е погасяването на задължения към чужди банки. Дистрибуторът, който акумулира годишно 55 на сто от парите за лекарства на здравната каса и 15 млн. лв. за доставки на здравното министерство, стъпва в кредитен капан още преди години.
                  От 1999 г. фирмата постоянно тегли заеми, с които работи и погасява предишни задължения. През 2005 г. заемите на "Търговска лига" към наши и швейцарски трезори са 50 млн. евро.
                  На 31 юли 2006 г. лигата тегли 50 млн. лева от Булбанк, като залага производствена линия, вземанията си по всички банкови сметки в лева и валута, както и лекарства за 17 млн. лв. Част от медикаментите са взети на консигнация или са вече продадени. От 9 февруари 2006 г. лигата има дълг и към "Сосиете Женерал Експресбанк" АД. Подписва договор за банкова гаранция за 895 854 лева, като залага настоящите и бъдещите вземания по сметката си в същата банка. Неволите на "Търговска лига" започват през 1999 г., когато срещу фирмата започва разследване за неплатен ДДС за 1,5 млрд. неденоминирани лева. Скоро след това тръгва и проверка за укрити 62 млн. лв. между август 1995 г. и юли 1997 г. Съдебното дирене за ДДС-то не доказва престъпление, което дава криле на Тихомир Каменов. Той започва да строи завод за опаковка на лекарства "Чайка фарма" във Варна.
                  На 25 август 2000 г. фабриката в морската столица е заложена срещу кредит от 1 022 584 евро. През юни 2001 г. Каменов тегли нов заем за 14 млн. лв., като залага 165 товарни и луксозни леки коли, чиято обща застрахователна стойност е 1 377 925 лв. Следващият кредит на лигата е от 18 юни 2002 г. за 24 млн. лв. Заложени са животоспасяващи лекарства за 17 млн. лв. През 2003 г. е заложена и веригата "Образцови аптеки" за заем от 4 млн. лв.
                  На 15 юни 2005 г. фирмата тегли нов кредит за $15 000 и 40 000 евро при лихва 2% месечно, плюс още толкова за забавяне. Заложени са всички настоящи и бъдещи вземания на фирмата.
                  Разследване на НСБОП установи, че между 2002 и 2004 г. фирмата на Каменов е извършила 135 митнически нарушения. Най-често е прилагана схемата с фиктивни доставки на лекарства в складове под митнически контрол. Лекарствата ги няма в наличност, те обаче са влезли в страната и са продадени, установяват антимафиотите. "Икономиите" на фирмата от това са за повече от 50 млн. лв.
                  Със скандала между "Търговска лига" и британския фармацевтичен концерн "Астра Зенека Ю Кей" вече се занимава прокуратурата, казаха от Съдебната палата
                  Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Мислителят
                    подобни проблеми имаха и с GLAXO преди няколко месеца!

                    Коментар


                    • http://mediapool.bg/show/?storyid=125548&srcpos=2

                      Коментар


                      • Чайка

                        И само 5% от капитала - голяма ликвидност, няма що!

                        Коментар


                        • Тихомир и нещо като батко ви Банев от едно друго дружество...те имат сходни характеристики,след като забогатяха си смениха жените,колите,:-) персонала се сменя непрекъснато...Търговска лига е фирма с яко текучество :-(
                          Тихомир е фен на Wall Sreet и той :-) и за това му се иска да си поиграе с една от своите фирми, с Търговска лига няма да стане - лош имидж,но защо да не стане с фирмата в която е 95% собственик -малко хора ще направят разлика между опаковане и произвеждане
                          :-)

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Abritus
                            [size=18]"
                            Тарикати станаха всички ще пуснат малко ще изчака да скочат до небесата и тогава ще пуснат нови. Ама акции за 1.3 млн. са много малко, направо няма място за сравнение с Монбат и Химимпорт. Жалко, малко ще могат да намажат от новите акции и то сигурно на доста солени цени.
                            Видяла жабата ,че подковават коня и тя вдигнала крак ;-))

                            Коментар


                            • "Чайкафарма" пуска до 5% от акциите си на борсата

                              Фармацевтичната компания "Чайкафарма" излиза на борсата и обмисля да освободи до 5% от акциите си за дребните инвеститори.

                              Комисията за финансов надзор одобри в понеделник проспекта за вторичното предлагане на акциите на дружеството. Емисията е в размер на 5.299 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност 5 лв.

                              "Чайкафарма" е дъщерно дружество на "Търговска лига - Национален аптечен център", поясни Ивайло Боев, ръководител "Правно управление" в "Чайкафарма". "Търговска лига" присъства на Българската фондова борса с емисия корпоративни облигации за 5 млн. лв., като се подготвя проспект за пускането и на акции на дистрибутора на лекарства на борсата. Вероятно основните акционери ще отпуснат първоначално до 5% от капитала за дребните инвеститори.

                              Основен акционер на "Чайкафарма" е Тихомир Каменов, притежаващ 96% от капитала на дружеството. Той обмисля първоначално да пусне до 5% от капитала за свободна търговия, като, ако има интерес към книжата, не е изключено процентът да бъде увеличен, заяви Боев. Мажоритарният акционер иска да запази контрола си. Излизането на борсата е както за набиране на нови средства, така и за престиж, допълни той. Ако основният акционер пусне 5% на пазара при емисионна стойност от 5 лв., компанията ще събере поне 1.3 млн. лв.

                              Основната дейност на "Чайкафарма" е свързана с производство, опаковане, маркетинг и промоция на медикаменти и развойна дейност. Основният акцент в продуктовата гама на дружеството са лекарствени средства за лечение на сърдечно-съдови заболявания, диабет и заболявания на централната нервна система. Дружеството осъществява продажби на вътрешния пазар, но като приоритет в дългосрочните му планове е политиката по експортно ориентирано производство.

                              Компанията има два завода за опаковане във Варна и Пловдив, а изгражда и трети в София, където освен пакетиране дружеството ще извършва и производство чрез сместване на медикаменти. Основите лекарства, които ще се произвеждат в него, ще са против високо кръвно налягане като еналаприл, спиронолактон и нордипин на "Чайкафарма", както и за лечение на диабет и заболявания на централата нервна система.

                              в-к Дневник

                              Тарикати станаха всички ще пуснат малко ще изчака да скочат до небесата и тогава ще пуснат нови. Ама акции за 1.3 млн. са много малко, направо няма място за сравнение с Монбат и Химимпорт. Жалко, малко ще могат да намажат от новите акции и то сигурно на доста солени цени.

                              Коментар


                              • Проспектът е одобрен от КФН, но още не е публикуван на борсата.

                                Коментар

                                Working...
                                X