IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • По предварителни данни през юни 2015 г. индексът на промишленото производство,
    изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 0.6% в сравнение с май 2015 година.
    През юни 2015 г. при календарно изгладения индекс на промишленото производство е
    регистриран ръст от 5.7% спрямо съответния месец на 2014 година.


    По предварителни данни през юни 2015 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство”, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 2.6% над равнището от предходния месец (табл. 2).
    Календарно изгладените данни показват увеличение от 1.5% на строителната продукция
    през юни 2015 г. в сравнение със същия месец на 2014 година (табл. 4).


    По предварителни сезонно изгладени данни през юни 2015 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.8% спрямо предходния месец.
    През юни 2015 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 2.7% спрямо същия месец на предходната година.


    Дяволът не е толкова черен. Лека и доходна.

    Коментар


    • Това с ПФБК в класации за виц на годината ли е???
      Повсеместни продавачи !!! И не само по хАнализираните !!! Ееее,- русата си е по привлекателна .....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
        Дезертьор! Аз оставам да чакам Годо, а ти гони Михаля нагоре по течението на Дунава чак до изворите му.
        В случай, че го видиш до тръгва нагоре му кажи (аз не мога щото ми се набута в игнора ) .... че ще го чакаме търпеливо - виждал съм Дунава да носи какви ли не неща ...
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

        Коментар


        • Attached Files

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
            Много точно казано Grosss.Да дойде следващия пишмян оптимизъм да разкараме горещия картоф пък после ще прехвърлим една част на германския пазар.Тук може да се остави колкото да не замре бфб и форума.Хихихи .
            Дезертьор! Аз оставам да чакам Годо, а ти гони Михаля нагоре по течението на Дунава чак до изворите му.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
              Торанага,не се учудвай че не искат да си влагат парите у нас.Пресен пример от послед-
              ният месец.Еврото и левът спаднаха спрямо долара с 30-40%,износът започна да расте,
              безработицата да намалява и изведнъж енергийната мафия реши да вдигне цената на
              тока с 40%,което веднага сваля конкурентността на нашата индустрия и оскъпяване
              на стоките.В България по принцип ако си производител не ти дават да спечелиш,ако
              видят че си добре веднага ти слагат чатала дали с рекет дали с монопола на Енерго и
              ВИК или с данъци и т н.Чужденците не са глупави и много добре ги виждат тия неща.
              ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++

              Коментар


              • Много точно казано Grosss.Да дойде следващия пишмян оптимизъм да разкараме горещия картоф пък после ще прехвърлим една част на германския пазар.Тук може да се остави колкото да не замре бфб и форума.Хихихи .

                Коментар


                • Торанага,не се учудвай че не искат да си влагат парите у нас.Пресен пример от послед-
                  ният месец.Еврото и левът спаднаха спрямо долара с 30-40%,износът започна да расте,
                  безработицата да намалява и изведнъж енергийната мафия реши да вдигне цената на
                  тока с 40%,което веднага сваля конкурентността на нашата индустрия и оскъпяване
                  на стоките.В България по принцип ако си производител не ти дават да спечелиш,ако
                  видят че си добре веднага ти слагат чатала дали с рекет дали с монопола на Енерго и
                  ВИК или с данъци и т н.Чужденците не са глупави и много добре ги виждат тия неща.

                  Коментар


                  • Близо 300 млн. евро германски инвестиции са изтеглени от България само през 2014 година. Докато стокообменът с Германия нараства, капиталовложенията намаляват. Толкова лошо място за правене на бизнес ли е България?

                    Дори на калените с лоши новини и статистики анализатори на бизнес-средата в България може да им се доплаче от изводите в тазгодишната анкета на германските външнотърговски камари за качеството на инвестиционния климат в 16 страни от Централна и Източна Европа. Накратко: германските предприемачи отреждат на България незавидното 11–о място сред предпочитаните страни от региона за капиталовложения - далеч зад "отличниците" Полша, Естония, Чехия и Словакия.


                    Защо се спука българският инвестиционен балон?

                    Най-ниските данъци и най-евтината работна ръка в региона - тези две ненадминати "предимства" на България не остават незабелязани от германските предприемачи. Това обаче съвсем не е достатъчно, защото инвеститорите се интересуват и от други ключови показатели, като например качеството на професионалното и академично образование и наличието на специализирана работна ръка. Именно в тези области България убедително изостава. По други важни показатели, като транспорт, комуникации и енергийна сигурност, една Албания е оценена по-високо отколкото България, а дори Косово стои по-добре от нея в оценката за работата на правосъдието и защитата на частната собственост. Накратко: в цяла Централна и Югоизточна Европа най-ниско ниво на правна сигурност предлага България. Страната е на опашката и по особено чувствителните за чуждите инвеститори теми като корупция, прозрачност на обществените поръчки, политическа и социална стабилност.

                    Търговия – да. Инвестиции? Не, благодаря!

                    Изпълнителният директор на Германо-българската търговско-индустриална камара Митко Василев оценява данните от тазгодишното проучване на германските външнотърговски камари като най-лошите за България от 1996-1997 г. насам. Преобладаващите мнения за състоянието и перспективите на българската икономика сред 500-те фирми с германско участие в България говорят повече за скептицизъм и усещане за посредствена бизнес-среда. В тях няма и следа от ентусиазма от преди световната криза, избухнала през 2008 година: над половината от германските инвеститори в България оценяват стопанската ситуация в страната като задоволителна, повече от една трета тях я намират за лоша и едва 8% я смятат за добра. Налице е обаче и известен оптимизъм - 55 % от анкетираните предприемачи очакват нещата да се подобрят.

                    Преобладаващото мнение сред шефовете на изградените с германски капитали предприятия в България е, че през настоящата година няма да настъпят промени в оборота на бизнеса им и в числеността на техния персонал. Неприятният факт, че през миналата година близо 300 млн. евро германски инвестиции са изтеглени от България, може да се дължи и на това, че част от германските фирми погасяват кредити към своите централи в Германия, подозира Василев. Според него, притеснения сред предприемачите е създала и силната политическата турбуленция през последните две години. Затова пък българо-германската търговия бележи истински възход - ако до преди три години обем от 3 млрд. евро годишно изглеждаше недостижим, то през 2014 двустранната търговия надхвърли рекордните 6 милиарда евро, макар и отрицателно търговско салдо на България, припомня шефът на камарата.


                    Кадрите решават всичко

                    Дуалното обучение може да даде добри резултати и в България Дуалното обучение може да даде добри резултати и в България

                    Голямо затруднение пред развитието на германските инвестиции в България си остава липсата на добре обучени кадри, смятат експертите. Проблемите в подготовката им е принудило Германо-българската търговско-индустриална камара да инициира специална програма за насърчаване на дуалното обучение в предприятията с германски капитали. "Пиринтекст" в Гоце Делчев и "Либхер" край Пловдив са пионерите в това полезно и за задържането на кадрите в България дело.

                    "Това е обаче една инвестиция, ориентирана към бъдещето. Засега дефицитът от кадри със средно и висше образование, които могат почти веднага да започнат работа в германските предприятия, е твърде осезаем. Особено ценени и търсени от предприемачите са специалисти в областта на механиката, мехатрониката, логистиката и спедицията. Остра е нуждата и от обучени по световните стандарти експерти по бизнес-администрация, фирмени представители и дори готвачи."

                    Известна трудност представлява това, че за една паралелка за дуално обучение в тези професии са необходими поне 18 души, а на фирмите често им трябват не повече от двама или трима специалисти. Но шефът на двустранната Търговско-индустриална камара остава оптимист относно решаването на този проблем.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                      Това материалче трябваше да се качи в темата за плоския данък, за да се види, че ниските данъци у нас само прикриват криминализирането на стопанската среда от организирани престъпни групи. Чужденците обаче не са прости и не щат да идват, та да се подлагат на тормоза, шантажа, въртелите, изнудването, източването и пр. провеждано от каадесарчетата, бизнесмутрите и квазимагистратите. Клета България!
                      Last edited by Trakatrak'; 08.08.2015, 09:32.

                      Коментар


                      • http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/08...iat_bulgariia/

                        Коментар


                        • анализ на отчетите на бфб

                          п.п. тая телевизия към фалит ли отива- егати студиото лепено със скоч!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                            Повечето компании направили IPO на дадена цена сега са доста по надолу от нея,какъв е смисъла да се учавства при падащ пазар като пак в скоро време първо ще падне ,а по-нататък може и да дръпне.....по добре ако решим да си купим от пазара!Разбира се говоря от позицията на спекулант с мижави бройки по позициите де,за голямо количество може и да е удачно
                            Що светкаш цялата масовка. Нека участват. Ако не са се научили от мошенгяс Ипотата от 2007, нека повторят прецакванката.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                              Не знам, не виждам много желаещи да участват в това IPO
                              Повечето компании направили IPO на дадена цена сега са доста по надолу от нея,какъв е смисъла да се учавства при падащ пазар като пак в скоро време първо ще падне ,а по-нататък може и да дръпне.....по добре ако решим да си купим от пазара!Разбира се говоря от позицията на спекулант с мижави бройки по позициите де,за голямо количество може и да е удачно

                              Коментар


                              • Удри с голямата пръчка!

                                Коментар

                                Working...
                                X