IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Защото дивидентите са в пъти по високи от банковите лихви, защото се надявам на промяна, която все не идва..Това не значи да се самозаблуждавам, а има и обективни измерватели- Евростат, Докладите на ЕС за България..

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      4Д , за тебе много неща са в бъдеще време- ще...За съжаление и това СОФИКС 1000, което прогнозирахте преди повече от година не се случи.За мен няма разлика между Станишев и Борисов- те са крила на различни групи олигарси на БКП..Корупцията е същата и бедността е същата..Ние пак сме най- нещастните в ЕС, а и ни изпревариха и румънците..Сега направи прогноза за големи инвестиции на Борсата през 2016г.- Дано да си прав..
      Кире, не мога да разбера едно: след като са ти такива мненията за БГ и за БФБ в частност, защо си на 98% в акции?
      Пътека се прави камък по камък!

      Коментар


      • 4Д , за тебе много неща са в бъдеще време- ще...За съжаление и това СОФИКС 1000, което прогнозирахте преди повече от година не се случи.За капак се сътворихани много глупости..За мен няма разлика между Станишев и Борисов- те са крила на различни групи олигарси на БКП..Корупцията е същата и бедността е същата..Ние пак сме най- нещастните в ЕС, а ни изпревариха и румънците..Сега направи прогноза за големи инвестиции на Борсата през 2016г.- Дано да си прав..
        Last edited by Kiro; 13.11.2015, 21:25.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
          Аха - сега разбрах, какво си имал предвид - да за космонавта наистина е под огромен въпрос, дали изобщо ще даде нещо на акционерите. Предполагам, че след като изчисти заемите ще се очисти и от тях.

          Понеже писах, че съм вътре. Защо за вас всичко се измерва с дивидент?

          Коментар


          • Kiro, чудех се дали да ти отговарям за дълга, но айде ще взема да го направя. Видимо не си гледал такава статистика а говориш съобразно това, което си чул по телевизията. Когато човек вярва, че статистиката е фалшифицирана е по-логично да не я чете. Нормално е да вярва на някой човек, който го е написал във вестника или го е казал по телевизията. Логично е. Брутният външен дълг в момента е толкова колкото беше и през 2008 година. Нямаме покачване. Брутният държавен външен дълг е нарастнал леко за периода, колкото да компенсира спада при частният. Поради спецификата на валутният борд централната банка няма право да създава пари. Така, че по време на криза, когато се закрива масово частен дълг, единственият метод да се запази паричната маса е през фиска. Напълно нормално беше след 2008 година да имаме някакви бюджетни дефицити. Както виждаш те не са съществени и са свързани със цикличността. Към септември бюджета е на касов излишък 620 милиона лева. http://www.minfin.bg/document/17109:4 Твоята идея по време на криза, когато частният сектор свива ливъриджа бюджета да бъде на излишъци е безумна. Това би разрушило икономиката. Както виждаш през последните месеци брутният външен дълг започна да пада. Имаме около 3 милиарда евро спад за последната година.
            Та това са данните за брутният външен дълг: http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ...k_sec_m_bg.xls
            По отношение на чуждите инвестиции. ДО 2008 година, когато кака Пена вземаше кредит от банката и си купуваше нова плазма това се отчиташе като чуждестранна инвестиция. Когато дойде време да плаща новата придобивка се води отлив на чуждестранни инвестиции. Много добре знаеш, че кредитирането от страна на банката майка към дъщерното дружество в България се водеше чуждестранна инвестиция. Изчистването на задлъжнялостта на българските клонове към централите беше прословутият отлив на чужди инвестиции. Заминаха си и спекулативните пари, но скоро пак ще започнат да се връщат. Нищо кой знае колко страшно не се е случило освен в човешките глави.
            Освен това като ми говориш за външен дълг виж кога е нарастанал. В периода 2005-2008 ма се е увеличил от 13 на 38 милиарда евро. Много беше лесно на другаря Станишев да отчита икономически растеж. Икономиката за 3 години натрупа баснословен дълг. Кредита качи потреблението, това пълнеше хазната и после в края на годината парите изчезваха по съмнителни проекти. Когато дойде време да се връща дълга е нормално да намалее потреблението. Увеличи се и нормата на спестявания, което допълнително свива приходната част в бюджета. Яд ме е защото си умен човек и много добре осъзнаваш всичко това, но политическите пристрастия и лична омраза замъгляват разсъдъка.
            Айде лека. Петък вечер е. Аз ще взема да изчезна на някъде.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
              Има много интересен доклад на финансовото министерство за септември.
              заглавие? на първите две страници в "Документи" не виждам нищо за септември...
              Last edited by Longin; 13.11.2015, 19:41.
              "the trend is your friend until the end..."

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Ние бяхме на първо място по корупция и бедност в периода 2000-2007, което не попречи на пазара да нарасне 20 пъти. Лично аз нямам проблеми с пазара. Адаптирам се. Не съм загубил пари тази година. Направих няколко грешки, но кой ли не го е правил. Виждам много нови и неочаквани възможности в следствие на ситуацията. Ще ги използвам. Нито се оплаквам нито хленча. Но бях силно изненадан, че коментарите определиха ръст на БВП от 2,9 процента като изключително лоша новина. Изненадах се, че хората, които ме плюха за прогнозата ми от ръст не по-малко от 2,5 процента нямаха силата да поздравят. Това ясно говори за сентимента. Имам го предвид. Но и той се променя. Люшка се между екстремален оптимизъм и екстремален негативизъм. Въпроса е къде негативизма ще стигне връхната си точка. По въпроса за чуждите инвестиции може би си спомняш, че теорията ми беше как паричните потоци ще се насочат към новите членки на ЕС през 2016 година. Ние също ще закачим нещо. Ако приемем, че първата част от очакванията ми се сбъдна, то защо да не се сбъдне и втората? Логиката е същата и е продължение на текущата ситуация.

                Има огромен потенциал за БФБ който беше стопиран от КТБ, промени при Пенсионните Фондове, Гърция, избори и т.н. но рано или късно ще се задвижи машината. Икономиката както виждаме започна да расте на по големи обороти но винаги ще има и критици.

                Имаме да догонваме много Европа и ще се налеят много пари според мен в строителството и покрай него и в борсата. Докато лихвите са ниски и се печатат яко пари ще има и повече пари към по рискови активи. При сегашният смешен фрий флоут на БФБ може дори да минем спекулата от 2007 при наливане на сравнително малко пари.

                Има си достатъчно компании за изграждане на портфейл но липсва ликвидност. Така ли не могат да се организират на БФБ да измислят нови инструменти и да привлекат повече нови компании.

                Успех на биковете!

                Коментар


                • 4Д и кои са сега по бедни и по корумпирани от нас в ЕС..Аз нещо съм изпуснал тази новина..Знаеш ли колко е ръста на Румъния през тази година и колко е прогнозата за 2016.., а бяхме на едно ниво..Щом си доволен от този пазар значи имаш други ползи от това управление..Аз от 25 г . не съм бил на държавна хранилка и не ми харесва икономиката, а Борсата съвсем
                  Нещо нищо не пишеш за кредитното бреме и 8г. дефицит..или и те са положителни, а реформите добре ли вървят или и те нямат значение..
                  Щом всичко е наред да викаме всички УРААА И ТОВА Е...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                    Поздрави за точната прогноза. Аз още тогава си мислех че най-вероятно ще си прав, просто някак си така ги усещах нещата. Не знам как стоят нещата с борсата честно казано, нямам акции, а и много разбойници минаха оттам, та явно хората не вярват на борсата по други причини.
                    За догодина прогнозата ти е интересна, как го виждаш това навлизане на капитал, то и преди 2008-ма имаше сериозно навлизане на капитал но основно спекулативен за имоти?
                    Навлизане на капитал при никаква тежест от страна на закона иначе казано при липса на действащ закон!? Такъв филм бих искал да видя и то много

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Най- добрите резултати по баланс - отчет - поръчки имаше ХДПАТ
                      Затова и една акция стигна 4,000.После ВБ си каза, че не го интересуват миноритарните акционери..и всичко завърши с Катастрофа.Колкото и да е успешна една компания в БГ, ако не споделя успеха си с миноритарните акционери , за мен е рискова..
                      Аха - сега разбрах, какво си имал предвид - да за космонавта наистина е под огромен въпрос, дали изобщо ще даде нещо на акционерите. Предполагам, че след като изчисти заемите ще се очисти и от тях.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Ние бяхме на първо място по корупция и бедност в периода 2000-2007, което не попречи на пазара да нарасне 20 пъти. Лично аз нямам проблеми с пазара. Адаптирам се. Не съм загубил пари тази година. Направих няколко грешки, но кой ли не го е правил. Виждам много нови и неочаквани възможности в следствие на ситуацията. Ще ги използвам. Нито се оплаквам нито хленча. Но бях силно изненадан, че коментарите определиха ръст на БВП от 2,9 процента като изключително лоша новина. Изненадах се, че хората, които ме плюха за прогнозата ми от ръст не по-малко от 2,5 процента нямаха силата да поздравят. Това ясно говори за сентимента. Имам го предвид. Но и той се променя. Люшка се между екстремален оптимизъм и екстремален негативизъм. Въпроса е къде негативизма ще стигне връхната си точка. По въпроса за чуждите инвестиции може би си спомняш, че теорията ми беше как паричните потоци ще се насочат към новите членки на ЕС през 2016 година. Ние също ще закачим нещо. Ако приемем, че първата част от очакванията ми се сбъдна, то защо да не се сбъдне и втората? Логиката е същата и е продължение на текущата ситуация.
                        Поздрави за точната прогноза. Аз още тогава си мислех че най-вероятно ще си прав, просто някак си така ги усещах нещата. Не знам как стоят нещата с борсата честно казано, нямам акции, а и много разбойници минаха оттам, та явно хората не вярват на борсата по други причини.
                        За догодина прогнозата ти е интересна, как го виждаш това навлизане на капитал, то и преди 2008-ма имаше сериозно навлизане на капитал но основно спекулативен за имоти?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Ние бяхме на първо място по корупция и бедност в периода 2000-2007, което не попречи на пазара да нарасне 20 пъти. Лично аз нямам проблеми с пазара. Адаптирам се. Не съм загубил пари тази година. Направих няколко грешки, но кой ли не го е правил. Виждам много нови и неочаквани възможности в следствие на ситуацията. Ще ги използвам. Нито се оплаквам нито хленча. Но бях силно изненадан, че коментарите определиха ръст на БВП от 2,9 процента като изключително лоша новина. Изненадах се, че хората, които ме плюха за прогнозата ми от ръст не по-малко от 2,5 процента нямаха силата да поздравят. Това ясно говори за сентимента. Имам го предвид. Но и той се променя. Люшка се между екстремален оптимизъм и екстремален негативизъм. Въпроса е къде негативизма ще стигне връхната си точка. По въпроса за чуждите инвестиции може би си спомняш, че теорията ми беше как паричните потоци ще се насочат към новите членки на ЕС през 2016 година. Ние също ще закачим нещо. Ако приемем, че първата част от очакванията ми се сбъдна, то защо да не се сбъдне и втората? Логиката е същата и е продължение на текущата ситуация.
                          Ха ха ти искаш от тия плямпала да те поздравят .

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            4Д пазара в цял свят е Цар..Него не го интересуват измислените статистики и популизма на политиците..Ако не признаваме и Пазара, то да погледнем към чуждите инвеститори..Или и те са много прости и не оценяват прекрасното управление на Икономиката и Реформите.Ти одобряваш ли да сме на първо място в ЕС по курупция и бедност..Или мислиш , че чуждите инвеститори тези не ги касаят неща
                            Ние бяхме на първо място по корупция и бедност в периода 2000-2007, което не попречи на пазара да нарасне 20 пъти. Лично аз нямам проблеми с пазара. Адаптирам се. Не съм загубил пари тази година. Направих няколко грешки, но кой ли не го е правил. Виждам много нови и неочаквани възможности в следствие на ситуацията. Ще ги използвам. Нито се оплаквам нито хленча. Но бях силно изненадан, че коментарите определиха ръст на БВП от 2,9 процента като изключително лоша новина. Изненадах се, че хората, които ме плюха за прогнозата ми от ръст не по-малко от 2,5 процента нямаха силата да поздравят. Това ясно говори за сентимента. Имам го предвид. Но и той се променя. Люшка се между екстремален оптимизъм и екстремален негативизъм. Въпроса е къде негативизма ще стигне връхната си точка. По въпроса за чуждите инвестиции може би си спомняш, че теорията ми беше как паричните потоци ще се насочат към новите членки на ЕС през 2016 година. Ние също ще закачим нещо. Ако приемем, че първата част от очакванията ми се сбъдна, то защо да не се сбъдне и втората? Логиката е същата и е продължение на текущата ситуация.

                            Коментар


                            • След 4, има точка- вече забравих 46 или 48 беше тавана аз продадох по рано

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Най- добрите резултати по баланс - отчет - поръчки имаше ХДПАТ
                                Затова и една акция стигна 4,000.После ВБ си каза, че не го интересуват миноритарните акционери..и всичко завърши с Катастрофа.Колкото и да е успешна една компания в БГ, ако не споделя успеха си с миноритарните акционери , за мен е рискова..
                                Може би си имал предвид не само 4,000 но дори и 40 000 лв. (преди увеличенията на капитала)
                                Най-голямото отрезвяване там дойде след като в.б. си самогласува дивидент само за себе си.

                                Коментар

                                Working...
                                X