IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Който има кеш ще лупка,който няма ще гледа като пукал
    От мен запомни едно - когато дадено нещо си струва да бъде купено пари все от някъде ще се намерят

    Коментар


    • Според мен реакцията на западните пазари беше преекспонирана в петък, така че мисля да удължа тази нощ като отварят фючърсите..а и цб-тата ще ударят рамо на пазарите.

      Иначе за БФБ, толкова е заредена за ръст, че забавете за спад изобщо

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Великобритания гласува за излизане от ЕС на референдума в края на седмицата.

        Първоначалната реакция на пазарите беше очаквана при подобно развитие на вота – поскъпване за активите убежище като златото и йената, срив на паунда и на акциите в Европа и света като цяло.

        Това обаче беше само първоначалната реакция, а какво ще се случи оттук натам? Ще останат ли пазарите нестабилни дълго време, или първоначалната им реакция до голяма степен изчерпва разочарованието на инвеститорите от вота? Пазарните участници в световен мащаб започнаха да търсят стратегии за живота след вота за Brexit, като вероятно още утре, 27 юни, ще станем свидетели на интересни движения на пазарите.

        „На практика нямаме опит, който да ни подскаже какво ще се случи. Позиции, трупани в продължение на 23 години, може да трябва да бъдат преосмислени“, каза Глен Капело, генерален директор в Mischler Financial Group.

        Какво обаче да очакваме по първоначални прогнози през следващите дни и седмици:

        Акциите

        Европейските акции вероятно ще продължат да вървят надолу, като от Credit Suisse очакват британският FTSE 100 да загуби 19%, а европейският Euro Stoxx 50 – 14%. Сред най-силно засегнатите сектори се очаква да са акциите на финансовите компании и стоки от второстепенна необходимост.

        Не липсват и интересни стратегии. Йоги Деван, главен изпълнителен директор на Hassium Asset Management, казва, че продава европейски акции и купува британски, защото очаква Английската централна банка да понижи лихвите и да увеличи обема на програмата си за количествени облекчения, за да подпомогне икономиката.

        По-добро представяне можем да очакваме от акциите на компаниите, произвеждащи сигурни активи, като златото.

        Валутите

        Най-големи рискове има за страните, производителки на суровини, и икономики, които разчитат на търговия с Великобритания. Очакванията са силното представяне на долара и йената да продължи, а сред най-уязвимите валути е южноафриканският ранд.

        Облигациите

        Като сигурни активи държавните облигации на страни като САЩ, Япония и Германия може да поскъпнат, а доходностите по тях да тръгнат надолу. Доходността по 10-годишните американски ДЦК падна с 19 базисни пункта в петък, 24 юни. По-любопитно е движението на британските ДЦК, чиито доходности също паднаха, но тук не е толкова сигурно докога това ще продължи, особено след понижаването на кредитния рейтинг на страната.

        От гледна точка на корпоративните облигации вероятно вълненията ще са краткосрочни, казват от Credit Suisse. Позицията на Morgan Stanley също е положителна по отношение на корпоративните облигации в Европа.

        Доколко тези очаквания ще се сбъднат, ще разберем през следващите дни и седмици, които ще са вълнуващи за пазарите.


        Утре ще има интервенция на ЕЦБ , ШЦБ и АЦБ....
        Предполагам сутринта ще бъде мазало...
        При нас само с 3 % надолЕ....
        После ДФ ще подкрепят...
        Дъното беше в петък, не мисля, че ще падат - по скоро да се покачат.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
          ще ги лупкаме ли утре?
          Ще - аз викам вече да ставаме милионери от БФБ.

          Коментар


          • Според мен абсолютно нищо няма да се случи на нашия пазар !Немалко форумци са казвали, че бфб не е пазар, значи пазар, които не е пазар не се влияе от различни външни или вътрешни фактори били то позитивни или отрицателни

            Коментар


            • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
              Реакцията на нашия пазар ще се види след няколко дни .... при нас винаги има времеви лаг ....
              Ние сме граничен а не развиващ се пазар. Такива като нас се движат от вътрешни фактори. Като се прибера ще го опиша подробно.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Рано е да се каже, но мечтите за срив на някои форумни герои вероятно няма да се сбъднат. Те бяха изненадани от слабата реакция на нашият пазар в петък. Ще се изненадат и в понеделник.
                Реакцията на нашия пазар ще се види след няколко дни .... при нас винаги има времеви лаг ....
                Life won't wait for you.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  ще ги лупкаме ли утре?
                  Рано е да се каже, но мечтите за срив на някои форумни герои вероятно няма да се сбъднат. Те бяха изненадани от слабата реакция на нашият пазар в петък. Ще се изненадат и в понеделник.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    ще ги лупкаме ли утре?
                    Който има кеш ще лупка,който няма ще гледа като пукал

                    Коментар


                    • ще ги лупкаме ли утре?

                      Коментар


                      • Ами тия дето държат дълга при един спад на лирата те какво ще броят само
                        загубите ли?Нали каза ,че спират транзакциите за чужбина това не е ли обявяне на
                        фалит ? Не 250 милиярда а най-малко 5 трильона им трябват за да посрещнат
                        продажбите по дълга,кажи Монти.

                        Коментар


                        • ПЪРВА СТРАНИЦА
                          Лихвите по депозитите паднаха до рекордните 0.05%
                          Все повече хора предпочитат да инвестират парите си в имот или техника, отколкото да спестяват
                          Йоана Петрова
                          Лихвите по влоговете в България продължават да падат и стигнаха рекордно ниски нива - вече има две банки, които дават едва 0.05% за едногодишен левов депозит. Това са Райфайзенбанк и ДСК, показва справка в портала "Моите пари". Масовите предложения са за под 1%. На практика това означава, че много от вложителите не получават никаква доходност от парите, които държат на разплащателна сметка или на срочен влог. А ако се сметнат таксите за поддържане, за справки и данъкът върху лихвата, реално те трябва да доплащат на банката.

                          Отрицателна например би била сметката за един от най-разпространените депозити - в рамките на 1000 лева. При 1% лихва за срочен годишен влог например банката би начислила лихва от 10 лева, които ще бъдат обложени с данък от 8%. Отделно в различните трезори месечната такса за управление на спестовна или безсрочна сметка тръгва от 1 лев и стига до над 2 лева, тоест от 12 до над 24 лева годишно. Например месечната такса за обслужване на безсрочния влог и за спестовната сметка "ДСК Мотив" е 2.20 лв. В Райфайзенбанк годишната такса за поддържане на спестовна сметка "Перспектива" от 1 юни е в размер от 18 лв., вместо 12 лв. Лихвата на същата сметка пада от 0.2% на 0.1%. В Пощенска банка таксата е 1 лв. месечно при сметки "Мега" и "Активни пари".

                          Справка в портала Pariteni показва, че в момента има една-единствена възможност човек да получи над 2% доход, като вложи парите си на влог за година. Въпросната най-щедра оферта е за "детски" депозит, а лихвата е 2.25%. Така ако човек внесе 10 000 лева за детето, след 12 месеца банката ще му начисли 225 лева отгоре, но от тях ще удържи 18 лева за данък от дохода. Повечето банки предлагат едногодишните депозити в левове с лихва под 0.5%. Още по-ниски са лихвите за спестявания в евро. За едногодишен депозит на 1000 евро най-високата оферта в момента е за 1.63%, а повечето предложения са за лихви в диапазона 0.05 - 0.99%.

                          На фона на ниските лихви не е чудно, че за първи път от близо седем години тенденцията на непрекъснато увеличение на парите на домакинствата в банките се прекъсна и през 2016 г. БНБ вече на два пъти отчита свиване на спестяванията - спад имаше през февруари, а после и през май.

                          За експертите отливът има лесно обяснение - много хора вече не виждат смисъл да "консервират" парите си при символична лихва и решават да ги инвестират в нещо, от което имат нужда, или което ще им носи доход. Онези, които имат по-малки спестявания, правят ремонти, сменят мебели, купуват телевизор или нова кухня, правят отдавна планирана екскурзия или дълго отлагана скъпа процедура при зъболекаря. По-заможните инвестират в имоти - къщи, апартаменти, ниви и др., които после да отдават под наем или да препродадат на по-висока цена. Това обяснява и защо цените на жилищата неотклонно вървят нагоре. Трети се престрашават да опитат някакъв дребен частен бизнес.

                          Банките свалят лихвите, защото и без това са пълни с пари, които трудно пласират като кредити. По последни данни на БНБ спестяванията на фирми и граждани в банковата система през май са изкачили поредния връх и вече надхвърлят 64 млрд. лева, като увеличението идва от бизнеса. За съжаление данните на централната банка показват и друго - че заемите поевтиняват много по-бавно от депозитите. Така в момента по отношение на символичните лихви по влоговете България напълно се вписва в нормалните за ЕС равнища, но при кредитите картината е съвсем различна. У нас процентите по жилищните заеми например са около 6 пъти по-високи, ако се сравняваме с Германия, където средната лихва за домакинствата е 0.89%.

                          При тази огромна ножица между лихвите по отпуснатите и по привлечените средства и при непрекъснато увеличаваните такси не е чудно, че печалбата на българските банки расте със 110 млн. лева средно на месец. Поне това показва статистиката на БНБ към 1 май. През първата третина на 2016 г. банковата система като цяло е отчела 439 млн. лева печалба, което е с близо 15% повече спрямо година по-рано.

                          По време на финансовия форум "Шумът на парите" банкери и анализатори прогнозираха, че в Европа и в България ниските лихви ще се задържат още най-малко две години. Според Иван Кутлов от ОББ алтернативите на банковите депозити - взаимни фондове, застраховки със спестовен елемент и т.н., тепърва ще добиват популярност у нас. А Зденек Метелак, директор на Сосиете Женерал Експресбанк, коментира, че моментът е добър за инвестиране в недвижими имоти. Не е ясно обаче как ще се отрази на финансовите пазари, банките и лихвите решението на Обединеното кралство за излизане от ЕС.

                          Коментар


                          • Великобритания гласува за излизане от ЕС на референдума в края на седмицата.

                            Първоначалната реакция на пазарите беше очаквана при подобно развитие на вота – поскъпване за активите убежище като златото и йената, срив на паунда и на акциите в Европа и света като цяло.

                            Това обаче беше само първоначалната реакция, а какво ще се случи оттук натам? Ще останат ли пазарите нестабилни дълго време, или първоначалната им реакция до голяма степен изчерпва разочарованието на инвеститорите от вота? Пазарните участници в световен мащаб започнаха да търсят стратегии за живота след вота за Brexit, като вероятно още утре, 27 юни, ще станем свидетели на интересни движения на пазарите.

                            „На практика нямаме опит, който да ни подскаже какво ще се случи. Позиции, трупани в продължение на 23 години, може да трябва да бъдат преосмислени“, каза Глен Капело, генерален директор в Mischler Financial Group.

                            Какво обаче да очакваме по първоначални прогнози през следващите дни и седмици:

                            Акциите

                            Европейските акции вероятно ще продължат да вървят надолу, като от Credit Suisse очакват британският FTSE 100 да загуби 19%, а европейският Euro Stoxx 50 – 14%. Сред най-силно засегнатите сектори се очаква да са акциите на финансовите компании и стоки от второстепенна необходимост.

                            Не липсват и интересни стратегии. Йоги Деван, главен изпълнителен директор на Hassium Asset Management, казва, че продава европейски акции и купува британски, защото очаква Английската централна банка да понижи лихвите и да увеличи обема на програмата си за количествени облекчения, за да подпомогне икономиката.

                            По-добро представяне можем да очакваме от акциите на компаниите, произвеждащи сигурни активи, като златото.

                            Валутите

                            Най-големи рискове има за страните, производителки на суровини, и икономики, които разчитат на търговия с Великобритания. Очакванията са силното представяне на долара и йената да продължи, а сред най-уязвимите валути е южноафриканският ранд.

                            Облигациите

                            Като сигурни активи държавните облигации на страни като САЩ, Япония и Германия може да поскъпнат, а доходностите по тях да тръгнат надолу. Доходността по 10-годишните американски ДЦК падна с 19 базисни пункта в петък, 24 юни. По-любопитно е движението на британските ДЦК, чиито доходности също паднаха, но тук не е толкова сигурно докога това ще продължи, особено след понижаването на кредитния рейтинг на страната.

                            От гледна точка на корпоративните облигации вероятно вълненията ще са краткосрочни, казват от Credit Suisse. Позицията на Morgan Stanley също е положителна по отношение на корпоративните облигации в Европа.

                            Доколко тези очаквания ще се сбъднат, ще разберем през следващите дни и седмици, които ще са вълнуващи за пазарите.


                            Утре ще има интервенция на ЕЦБ , ШЦБ и АЦБ....
                            Предполагам сутринта ще бъде мазало...
                            При нас само с 3 % надолЕ....
                            После ДФ ще подкрепят...
                            Last edited by Монти; 26.06.2016, 19:00.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                              И аз мисля че подобен вариант е възможен. Ами вече 3,300,000 са се подписали за нов референдум а е трети ден, отделно имат на главата отделяне на Шотландия и Северна Ирландия. Лондон също е твърдо за оставане! Не е толкова проста ситуацията!

                              ЕС трябва да се промени бързо и това трябва да стане кристално ясно на хората - много по малко богопомазани бюрократи в Брюксел, повече пари за малкият и среден бизнес, спиране на външна миграция особено арабска, стопляне на отношенията с Русия....................

                              Времето тече и ако това не стане бързо много скоро може да си играят големите сили на нова Студена Война и познайте кой ще бъде пожертвани отново
                              така ти се иска ..
                              И на мен ми се иска да може борсата да обърне посоката и да тръгне рязко нагоре от утре и да стигне ДАУ 20К ....ама..
                              Всичките тези нови референдуми в Британия са разни опити на ЕС да спре евроспептиците да тръгнат да излизат масово ...
                              сега по тези референдуми...
                              Ирландия е в криза и приемането на Северна Ирландия все едно ние да приемеме Германия с нашия стандарт....
                              те се осетиха и двете регионални правителства го обявиха за невъзможно...
                              Уелс няма да излезе щото гласуваха за излизане..
                              Шотландия прави през 2014 г същия референдум....
                              Там историята не е да останат в ЕС а да излезнат от Британия,ама и те са като нас....с англичаните лошо ,без англичаните още по лошо.. само тези скъперници чуят таксата за ЕС и ще се откажат... ....
                              Бедните шотланци никой няма да ги приеме да ги храни...даже и 100 референдума да правят там освен планини и уиски друго няма ..бил съм Единбург...
                              сега Лондон ,ситито ще остане ,тази екзотика с град държава само на някой идиот може да му хрумне...
                              Вече има и знаме на този пасквил...
                              Лондончани щели да вземат на заем знамето на ДАЕШ да провесят на Тауер...
                              ЕС има само един изход да приключат бързо с Британия ,защото още една година бавене и в ЕС ще останат само румънските и български цигани....
                              Британия ще се бори дълго и бавно да бъде като Норвегия и Швейцрия а това ще доведе до следващите излезли...хем няма да плащат ,хем ще имат права...

                              Мога да се хвана на бас ,че ЕС ще бърза и ще гони БРИТАНИЯ още другата седмица да излезе/подаде по този чл.50/...че днес още Испания ще покаже проблеми...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                +111

                                Може и трети сценарий....Правителството пада, нови избори и те се печелят от партия, която обявява предварително, че няма да се съобрази с референдума.....

                                Това, че сега 3 млн "високоинтелигентни и образовани млади "се бунтуват, това няма никакво значение..Когато станат 18 млн, тогава имат глас....

                                И аз мисля че подобен вариант е възможен. Ами вече 3,300,000 са се подписали за нов референдум а е трети ден, отделно имат на главата отделяне на Шотландия и Северна Ирландия. Лондон също е твърдо за оставане! Не е толкова проста ситуацията!

                                ЕС трябва да се промени бързо и това трябва да стане кристално ясно на хората - много по малко богопомазани бюрократи в Брюксел, повече пари за малкият и среден бизнес, спиране на външна миграция особено арабска, стопляне на отношенията с Русия....................

                                Времето тече и ако това не стане бързо много скоро може да си играят големите сили на нова Студена Война и познайте кой ще бъде пожертвани отново

                                Коментар

                                Working...
                                X